Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkušenost nemám, ale neudělala bych to bála bych se toho co ty, nemohl by si to nechat poslat složenkou?
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o rychlou radu. Dnes nas oslovil vzdaleny rodinny prislusnik o pomoc. Vyřizuje si osobni bankrot, coz je údajně nějak v běhu. Čekají na schvaleni. Vyplata jim ted chodi na ucet, je zamestnan na HPP… ted jim jde o to aby jim exekutor do vyrizeni nesebral vyplatu a tak by si ji rad nechal posilat na muj ucet. Ja bych ji vybrala a predalal… ja jsem zcela bez dluhu, splacim jen poctive hypo. Rada bych pomohla, ale soucasne mam obavu, zda exekutor potom nemuzu sahnout i na muj ucet… nemate prosim zkušenost? Děkuji a přeji krasny svatecni den
Neudělala bych to mam obavu ze exekutor může odstavit i vás účet. Ať si nechá výplatu zasílat složenkou nebo vyplatit v hotovosti
Neudělala bych to. Je to nebezpečné a nevěřila bych že se mě to nijak nemůže dotknout ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o rychlou radu. Dnes nas oslovil vzdaleny rodinny prislusnik o pomoc. Vyřizuje si osobni bankrot, coz je údajně nějak v běhu. Čekají na schvaleni. Vyplata jim ted chodi na ucet, je zamestnan na HPP… ted jim jde o to aby jim exekutor do vyrizeni nesebral vyplatu a tak by si ji rad nechal posilat na muj ucet. Ja bych ji vybrala a predalal… ja jsem zcela bez dluhu, splacim jen poctive hypo. Rada bych pomohla, ale soucasne mam obavu, zda exekutor potom nemuzu sahnout i na muj ucet… nemate prosim zkušenost? Děkuji a přeji krasny svatecni den
Hlavne exekutor napise zamestnavateli a ten mu rovnou bude muset exekuci strhavat. Pritek je podnikatel a snad kazdej mesic mu prijde na nekoho exekuce a tu strhavanou cast on musi poslat exekutorovi a zamestnanci da o to min.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym- soukromé údaje..
Ahoj - NEDĚLEJ TO! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ! Manželův brácha to takhle měl na nás.. má dluhy kam se podíváš a tak si nechal posílat peníze na manželův účet.. samozřejmě mu účet obestavily a nějakou dobu jsme byli bez peněz. Já měla na manželově účtu své peníze a bylo to šílený období. Museli jsme si půjčovat od rodičů aby jsme se užívili. Takže : v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ! A kdyby vás ukecával, tak mu řeknete že to máte ověřené a že prostě ne.
Hlavně je to podvod a můžeš pak mít problémy, že se na tom podílíš. On má povinnost přiznat příjmy a pokud je to legální plat, z odvodů sociálního a zdravotního stejně zjistí, že mu plat chodí. Zbytečně tě zatáhne do svého průšvihu.
A jak psaly holky, exekuce se bude strhavat rovnou u zaměstnavatele takže by si nepomohl.
Jinak je nějaká nezabavitelná částka, která mu zůstane. Pokud mu schválí bankrot, tak to bude taky tak, že bude žít z minima.
@aiwwa To mas sice pravdu, ale aktualni zakony jsou tak pitome, ze nic nebrani exekutorovi zablokovat i ten ucet, kam uz chodi to minimum, na ktere ma dluznik narok.
@j.a.n.i1 píše:
@aiwwa To mas sice pravdu, ale aktualni zakony jsou tak pitome, ze nic nebrani exekutorovi zablokovat i ten ucet, kam uz chodi to minimum, na ktere ma dluznik narok.
To nevím, nemám žádnou zkušenost.
Zkušenost naštěstí nemám, ale tohle je podvod. Já bych do toho nešla, mohlo by to nakonec dopadnout i na tebe, protože budeš přímý spolupachatel. Píšeš, že to je vzdálený příbuzný, buď je opravdu hloupý, nebo pěkný ptáček.
@Lalelale No, je otatkou, zda se to kvalifikovat jako podvod, pokud mu tam bude chodit jen ta nezabavitelna castka po provedeni srazky z platu. Podle me ne.
Rozhodně bych do toho nešla, je to podvod a jela bys v tom taky. Exekutor opravdu nebude mít problém zjistit si, na jaký účet chodí výplata. A budete mít průšvih jako prase.
@Anonymní píše:
Rada bych pomohla, ale soucasne mam obavu, zda exekutor potom nemuzu sahnout i na muj ucet… nemate prosim zkušenost? Děkuji a přeji krasny svatecni den
Osobní zkušenost bohudík nemám, ale něco jsem k tomu našel:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…potomka.html
Nedělal bych to, ani kdyby to byl blízký rodinný příslušník.