Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Je jasny, ze pokud na splatku nejsou finance, tak zamestnavatel nic nestrhne. Ano obcan v exekuci si musi sam hlidat, aby splatky vcas a radne ochazeli.
To, ze nepostizitelny je snad vtip ne? To, ze je osoba sama a me dve studujici deti exekutora fakt zajimat nebude…:zed: At v rodine ocekavaji navstevu exekutora doma.
Nepostižitelný? No se mnou to snad šlehne
Fakt není nepostižitelný, to by si mohl dluhy dělat každý a nechat si psát v práci minimální mzdu. Seberou mu vybavení bytu.
Nepostizitelny jsme myslela jako ze kdyz na to nema ted tak mu pockaji nebo nevim, jak to presne rict, ale nemyslela jsem to tak, ze je platit nemusi. Zajimalo by mne, zdamuze ta osoba skobcit v kriminale?
@Anonymní píše:
Nepostizitelny jsme myslela jako ze kdyz na to nema ted tak mu pockaji nebo nevim, jak to presne rict, ale nemyslela jsem to tak, ze je platit nemusi. Zajimalo by mne, zdamuze ta osoba skobcit v kriminale?
Nepočkalo se mu náhodou už dost dlouho? Ona exekuce není druhý den po nezaplacení…
@Anonymní píše:
Ne, za dluhy skončit v kriminále nemůže, pokud mu neprokáží, že se od začátku jednalo o úmyslný podvod… A jinak ano, pokud mu nemají co sebrat, tak je defacto nepostižitelný. Akorát tedy mohou mít problémy další lidé, co s ním žiji, tedy ty studující děti, pokud třeba mají notebook nebo tak, tak ten klidně zabaví…
Jasne ze to neni hned tam to bylo tak, ze se uver radne platil v terminu a pak prisla ta osoba o praci a dlouho byla bez prace jen s prispevkem hmotna nouze nebo tak nejak no a ted zas nevychazi ten plat.
@Anonymní píše:
Jasne ze to neni hned tam to bylo tak, ze se uver radne platil v terminu a pak prisla ta osoba o praci a dlouho byla bez prace jen s prispevkem hmotna nouze nebo tak nejak no a ted zas nevychazi ten plat.
No, tak věřitel čekal asi už dlouho… asi by svoje peníze už taky chtěl mít. Můžou zabavit věci, víc momentálně nenadělají.
No tomu tak celkom neverim, ze by sa exekutori snazili, ja som dala exekuciu na podvodnika, ktory ma pripravil o dost vysoku sumua uz su dva roky azatial nevymohol absolutne nic. Takze podla mna kdeniet aniexekutor nezoberie.
@Anonymní píše:
nezlob se na mne, ale vzdycky se da dojit do banky a prave v techto situacich se domluvit nez se na to vys*at a uver nesplacet. Pak to konci takhle. ![]()
@Hanka1 píše:
nezlob se na mne, ale vzdycky se da dojit do banky a prave v techto situacich se domluvit nez se na to vys*at a uver nesplacet. Pak to konci takhle.
Nezlobim, od toho tu preci jsme aby jsme vyjadrily svuj nazor ![]()
@Omiii píše:
Takže to dopadne nejspíše tak, že exekuce srážkami ze mzdy se zruší a exekutor to bude řešit jinou formou, právě i tou návštěvou exekutora v domácnosti…
hmm, tak já nikdy nezažila, že by exekutor exekuci na mzdu zrušil jenom kvůli nízké mzdě
holt se nic nestrhávalo, nebo jenom pár korun, ale běžela dál, co kdyby náhodou zaměstnanec přišel k penězům… ono se to pak táhne ze zaměstnání do zaměstnání a exekuce se sráží v tom pořadí, v jakém přišly, takže pro exekutora je výhoda být na předním místě už z předchozího zaměstnání, byť se v předchozím nic nesrazilo ![]()
ale jinak samozřejmě, pokud se exekuce neplatí ze mzdy, hledá si exekutor jiné cesty, jak přijít k penězům svého klienta ![]()
@Omiii píše:
@sagina
Tak mě se v práci stalo, že exekuci zrušili, asi si exekutor našel jiný způsob vymožení
tak jako jo, taky nám přišlo zrušení, když si pohledávku exekutor vymohl jinak. ale to zrušení přišlo až po zaplacení, ne před.
Dobry den, prosim o zachovani anonymity. Dekuju.
Mame v rodine exekuci na plat, ale jeste ani jednou zamestnavatel nic nestrhl a neodeslal. Pry na to z platu nezbyva. Jak je to v takovem pripade se splacenim? Musi si obcan exekuci i presto hlidat a hradit sam? Tedy sam tam neco odesilat nebo je v tomto pripade " nepostizitelny". Osoba je sama se dvema studujicimi detmi a minimalni mzdou.