Exekuce - rodičovský příspěvek

Anonymní
12.12.18 21:07

Exekuce-rodičovský příspěvek

Dobrý večer,
Mám dotaz, nechala jsem si udělat účet na který mi přišel rodičovský příspěvek, chodí mi 6111 KČ, v minulosti jsem si vzala půjčku kterou jsem neplatila :oops: :oops: ano stydím se… když se mi narodila dcera tak jsem to začala řešit ze to začnu splácet, 2× jsem jim psala že nejsem schopna splatit celou částku jelikož jsem na mateřské a ze bych chtěla splátkový kalendář a nikdo se mi neozval.. tak jsem na to potom úplně zapomněla, před měsícem jsem si nechala udělat svůj bankovní ucet(celou dobu mi rodičak chodil k příteli) v pondělí mi přišel rodičovský příspěvek a dnes mi strhli 9250, na internetu jsem četla ze pokud mi chodí rodicak do 7600kč tak mi na to nemůžou vůbec strhnout, protože mi musí zůstat minimální částka a to je do těch 10tis, a jelikož dostávám pouze rodičak 6111kč a nic víc tak mi na to nesmí sáhnout, nevíte jak to mám dal řešit? Děkuji, a omlouvám se za anonym, stydím se za sebe a za tohle vsechno :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5501
12.12.18 21:22

Netusim, ale nejsi na materske, jen pobiras rodicovsky prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.18 21:35

1. Životní minimum by ti měli rozhodně nechat.

2. Není nic lehčího než zavolat tomu, kdo má tvou exekuci na starosti.

3. Pokud máš dluh, nedělat mrtvého brouka a měsíčně poslat třeba jen 100-200kč ať je vidět snaha platit. Společnosti které dlužíš je jasné, že nemáš nic a tím pádem z tebe nic moc nevytřískaj, tudíž dají pokoj pokud alespoň něco budeš platit.

4. Pokud je dluh opravdu veliký, je dobré popřemýšlet o insolvenci. (https://financer.com/…/insolvence/)

Já měla dlouho problém s dluhem u VZP. Kolem 30 tisíc ale neměla jsem vykazatelné příjmy, majetek, nic. Tudíž byl klid a když jsem mohla, tak jsem zhruba po půl roce zaplatila celý dluh. Určitě s tím něco dělej. Jak se člověk začne motat v dluzích, tak padá ke dnu neskutečnou rychlostí, to mi věř.

• Citovat
  • Upravit
82
12.12.18 21:53

jak je možné zapomenout na dluh? :nevim: no nic, když si něco pujčim, musím počítat s tím, že to budu muset zaplatit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
12.12.18 22:02

Uf.Pozdě litovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
12.12.18 22:09

Poprvé mi napsali na e-mail že mám uhradit dluh, 2× jsem jim psala že nejsem schopna zaplatit a že bych chtěla splátkový kalendář že jsem schopna posílat 500kč měsíčně .
Dluh jsem měla 9250kč, který mi dnes strhli , nikde už nic nedlužím.
Ale přece mi na rodičak nemůžou sáhnout, všude na internete čtu že pod 10tis mi na to exekutoři nesmí sáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
13.12.18 00:05
@kikeciperka píše:
Poprvé mi napsali na e-mail že mám uhradit dluh, 2× jsem jim psala že nejsem schopna zaplatit a že bych chtěla splátkový kalendář že jsem schopna posílat 500kč měsíčně .
Dluh jsem měla 9250kč, který mi dnes strhli , nikde už nic nedlužím.
Ale přece mi na rodičak nemůžou sáhnout, všude na internete čtu že pod 10tis mi na to exekutoři nesmí sáhnout.

A spadají pod to i úspory? Pokud máš rodičák 6111,– a strhli ti 9250,– tak jsi tam musela mít něco našetřeno. Tudíž by ti vyloženě nesáhli na rodičák. Nevím, nevyznám se v tom ale logiku by to mělo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
13.12.18 02:20
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Mám dotaz, nechala jsem si udělat účet na který mi přišel rodičovský příspěvek, chodí mi 6111 KČ, v minulosti jsem si vzala půjčku kterou jsem neplatila :oops: :oops: ano stydím se… když se mi narodila dcera tak jsem to začala řešit ze to začnu splácet, 2× jsem jim psala že nejsem schopna splatit celou částku jelikož jsem na mateřské a ze bych chtěla splátkový kalendář a nikdo se mi neozval.. tak jsem na to potom úplně zapomněla, před měsícem jsem si nechala udělat svůj bankovní ucet(celou dobu mi rodičak chodil k příteli) v pondělí mi přišel rodičovský příspěvek a dnes mi strhli 9250, na internetu jsem četla ze pokud mi chodí rodicak do 7600kč tak mi na to nemůžou vůbec strhnout, protože mi musí zůstat minimální částka a to je do těch 10tis, a jelikož dostávám pouze rodičak 6111kč a nic víc tak mi na to nesmí sáhnout, nevíte jak to mám dal řešit? Děkuji, a omlouvám se za anonym, stydím se za sebe a za tohle vsechno :,(

Tobě ale exekutor nepostihl RP, ale zablokoval účet na kterém si měla dostatek finanční prostředků pro úhradu dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.12.18 06:45

Ucet ti samozrejme zablokvat muzou. Tu castku tam mas, exekuce se tim vyresi a klid. Muzes si z uctu vybrat dvojnasobek ZM. Nevim kolik to je, o to si rekni na pobocce banky. A radsi bych to zaplatila, s pomoci pritele, rodiny. Kvuli 9tisicum aby me honil exekutor? I ti muze dpmu prijit zabavit majetek, takze pokud to tam mas, zaplat to a je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 10:25

Ten účet mám měsíc, na ten účet mi přišla jenom rodičak ve výši 6111 kč, pak jsem něco nakoupila apd. A na úctě mi zbylo přesně 3 tis, a když jsem se včera divala tak 12.12 tam mám exekutor a 9250, takže mám na úctě -6222kč, to za prvé,
Našetřeno jsem neměla vůbec nic na učtě, na ten účet co jsem si nechala založit mi přišlel první rodičak. Takže nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 10:30

@araw no na ten účet mi přišlo jen 6111kč, včera jsem tam měla 3tis, protože jsem nakoupila, a teď jsem -6222, protože mi to exekutor strhl, nic víc jsem na úctě neměla, pochopila bych kdybych tam měla tu částku tak ano ale přece mi i tak nemůže sáhnout na peníze když tam vidí ze mi přišel rodicovsky příspěvek ve výši 6111kč, a nemůžou mi vzít všechno musí mi přece něco zůstat.

Přece si nemuzu z účtu vybrat dvojnásobek když jsem -6222kč, nebo jak to myslíš ? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 10:41

@Sojkka v pondělí mi přišel rodicak 6111kč, ve středu kdy mi peníze strhli jsem měla 3tis, a když jsem se divala tak mi exekutor strhl 9250, takže jsem -6222kč, takže jsem tam neměla dostatek peněz, a hlavní co tak mi ani nedali vědět že to převzal exekutor, protože nedávno jsem si nechala udělat registr dlužníků a měla jsem bez záznamu, a teď tohle že mi jen tak exekutor strhl peníze co jsou pro malou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
13.12.18 10:42
@kikeciperka píše:
@araw no na ten účet mi přišlo jen 6111kč, včera jsem tam měla 3tis, protože jsem nakoupila, a teď jsem -6222, protože mi to exekutor strhl, nic víc jsem na úctě neměla, pochopila bych kdybych tam měla tu částku tak ano ale přece mi i tak nemůže sáhnout na peníze když tam vidí ze mi přišel rodicovsky příspěvek ve výši 6111kč, a nemůžou mi vzít všechno musí mi přece něco zůstat.Přece si nemuzu z účtu vybrat dvojnásobek když jsem -6222kč, nebo jak to myslíš ? :)

A proč sis zřizovala kontokorent? Kontokorentem jsi dala svolení, že mohou jít platby do mínusu, tzn. že i exekutor do mínusu šel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 10:45

@zrcadlo já právě žádný kontokorent nemám, nechtěla jsem ho, dělala mi ho tchyně která pracuje na poště a ta sama uznala že nepotřebuji kontokorent…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.12.18 10:59

@kikeciperka prostě ti zablokoval účet, to může. A minus tam máš protože to znamena, že ti ho odblokuje až zaplatíš ten zbytek. Kdybys to měla na složenku tak ti to vzít nemůže. A myslim, že by mělo jít si vybrat mezabavitelne minimum v bance, zkus se tam zeptat. Nech si to příští měsíc poslat na složenku a pošli mi třeba 2-3 tisíce jestli můžeš ať to máš z krku. Není to tak hrozná částka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel