Exekuce - rodičovský příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
14.12.18 09:05
@Jar Jar píše:
@bertoldina To je všechno pěkné, ale nejpravděpodobnější scénář je takový, že banka řekne, že to prověří, pobočka eskaluje problém na centrálu, tam se toho zmocní právní oddělení a ve lhůtě do 60 dnů odpoví, že se žádného pochybení nedopustili. Na relevantní námitku bude už potřeba najmout právníka a ten možná během dalších dvu měsíců mimosoudně dosáhne toho, že banka uzná svůj omyl a poskytne kompenzaci ve výši ušlých úroků… Myslím, že časově + s náklady na právníka je to přesně to, po čem zakladatelka vlákna netouží :-) A i kdyby to zvládla rychleji, dluhu jí to nezbaví, navíc stále budou naskakovat úroky a hrozí, že je naštvaný exekutor navštíví doma a zabaví jim všechno co najde. Osobně vůbec nechápu o co zakladatelce jde. Nechce platit vlastní dluhy a hledá právní kličky jak se tomu vyhnout?

Na zaslání čísla judikátu nepotřebuje právníka, navíc pokud banka nevyhoví(což by nebylo zrovna moudré), může se rovnou obrátit na finančního arbitra, to ji nic stát nebude. A v každé občanské poradně jí s tím bezplatně poradí. Exekutor také nemůže zabavit všechno co najde a k mobiliárce přistupují až jen v krajním případě, je to nákladné a výtěžnost zpravidla nulová.
To, že jí tam ty peníze měly zůstat , není právní klička, to je povinnost banky vyplývající z občanského soudního řádu.
Zodpovědnost za dluh u zakladatelky je další věc, ale věřím, že si je nyní velmi dobře vědoma, že to platit bude muset a i zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.12.18 09:07
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Mám dotaz, nechala jsem si udělat účet na který mi přišel rodičovský příspěvek, chodí mi 6111 KČ, v minulosti jsem si vzala půjčku kterou jsem neplatila :oops: :oops: ano stydím se… když se mi narodila dcera tak jsem to začala řešit ze to začnu splácet, 2× jsem jim psala že nejsem schopna splatit celou částku jelikož jsem na mateřské a ze bych chtěla splátkový kalendář a nikdo se mi neozval.. tak jsem na to potom úplně zapomněla, před měsícem jsem si nechala udělat svůj bankovní ucet(celou dobu mi rodičak chodil k příteli) v pondělí mi přišel rodičovský příspěvek a dnes mi strhli 9250, na internetu jsem četla ze pokud mi chodí rodicak do 7600kč tak mi na to nemůžou vůbec strhnout, protože mi musí zůstat minimální částka a to je do těch 10tis, a jelikož dostávám pouze rodičak 6111kč a nic víc tak mi na to nesmí sáhnout, nevíte jak to mám dal řešit? Děkuji, a omlouvám se za anonym, stydím se za sebe a za tohle vsechno :,(

ano samozřejmě že mužou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.12.18 09:14
@AnnaNuvoletta07 píše:
A spadají pod to i úspory? Pokud máš rodičák 6111,– a strhli ti 9250,– tak jsi tam musela mít něco našetřeno. Tudíž by ti vyloženě nesáhli na rodičák. Nevím, nevyznám se v tom ale logiku by to mělo. :think:

nemá, exekutor učet blokne na tu částku co potřebuje nehledě na to kolik tam je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.12.18 09:16
@kikeciperka píše:
@araw no na ten účet mi přišlo jen 6111kč, včera jsem tam měla 3tis, protože jsem nakoupila, a teď jsem -6222, protože mi to exekutor strhl, nic víc jsem na úctě neměla, pochopila bych kdybych tam měla tu částku tak ano ale přece mi i tak nemůže sáhnout na peníze když tam vidí ze mi přišel rodicovsky příspěvek ve výši 6111kč, a nemůžou mi vzít všechno musí mi přece něco zůstat.Přece si nemuzu z účtu vybrat dvojnásobek když jsem -6222kč, nebo jak to myslíš ? :)

ne životní minimum pro člověka+ dítě…ale ty jsi před tou exekucí měla n učtu jen 3000kč takže ti banka vyplatí jen ty 3000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.12.18 09:17

ale pozor jde to jen 1×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.12.18 09:58
@bertoldina píše: Na zaslání čísla judikátu nepotřebuje právníka

Nebudu se dohadovat, zakladatelka sem určitě napíše jak to jednání v bance dopadlo a uvidíme. Do budoucnosti nikdo nevidí a já jsem svoji křišťálovou kouli někam založila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
14.12.18 10:04
@Jar Jar píše:
Nebudu se dohadovat, zakladatelka sem určitě napíše jak to jednání v bance dopadlo a uvidíme. Do budoucnosti nikdo nevidí a já jsem svoji křišťálovou kouli někam založila :-)

Jasný :mavam: . My jí v práci máme (jako fakt :mrgreen: ), ale zatím to nějak nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 13:37

Vymyslet, jak ojebat veritele a exekutora, to jde dluznikum nejlepe

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat