Exekuce - rodičovský příspěvek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16209
13.12.18 11:01
@kikeciperka píše:
@zrcadlo já právě žádný kontokorent nemám, nechtěla jsem ho, dělala mi ho tchyně která pracuje na poště a ta sama uznala že nepotřebuji kontokorent…

Tak se s tchyní podívejte do obchodních podmínek k účtu, protože nepovolený debet banka nemůže překročit. Každopádně jakmile je dluh uhrazen, je účet odblokován. Takže by mi přišlo velmi nelogické, abys teď vyvíjela tlak na to, aby ti byla část dluhu vrácena. Požádej otce dítěte, přátele a rodinu, zda by ti krátkodobě vypomohli, na Vánoce nekupuj nic navíc, zkus prodat nepotřebné věci v domácnosti a můžeš začít v příštím roce bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
13.12.18 11:04

@kikeciperka Zadny spolehlivy kompletni registr dluzniku neexistuje, pokud vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 11:31

Uvidím jak to dopadne, psala jsem do té společnosti, tak uvidím jak se o ni vyjádří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.12.18 12:12

Nech to plavat a buď ráda, že máš dluh zaplacený. Když ty jsi dlužila jim, tak jsi klidně neplatila, dokonce jsi na to „zapomněla“, blokovala jsi dlouho jejich peníze a byla tak laxní při řešení problému, že došlo až na exekuci. Ale když oni udělají (zatím jen domnělý) prohřešek, tak vyvádíš a domáháš se práva :-) To přece také není úplně košér. Tak jen hleď abys co nejdřív doplatila ten kontokorent a už si prosímtě nikdy nepůjčuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 12:53

@Jar Jar a kdyby si byla samoživitelka, tak by si to taky tak nechala ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.12.18 14:20

Kdybych si už půjčila peníze, tak bych je samozřejmě hleděla včas vrátit a nehledala triky, jak ošulit toho, kdo mi je půjčil. Krom toho tyhle peníze už jsou zaplacené a domoct se jejich „vrácení“ by byla právní ekvilibristika v ceně převyšující jakoukoliv zde zmíněnou částku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
13.12.18 14:23
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Mám dotaz, nechala jsem si udělat účet na který mi přišel rodičovský příspěvek, chodí mi 6111 KČ, v minulosti jsem si vzala půjčku kterou jsem neplatila :oops: :oops: ano stydím se… když se mi narodila dcera tak jsem to začala řešit ze to začnu splácet, 2× jsem jim psala že nejsem schopna splatit celou částku jelikož jsem na mateřské a ze bych chtěla splátkový kalendář a nikdo se mi neozval.. tak jsem na to potom úplně zapomněla, před měsícem jsem si nechala udělat svůj bankovní ucet(celou dobu mi rodičak chodil k příteli) v pondělí mi přišel rodičovský příspěvek a dnes mi strhli 9250, na internetu jsem četla ze pokud mi chodí rodicak do 7600kč tak mi na to nemůžou vůbec strhnout, protože mi musí zůstat minimální částka a to je do těch 10tis, a jelikož dostávám pouze rodičak 6111kč a nic víc tak mi na to nesmí sáhnout, nevíte jak to mám dal řešit? Děkuji, a omlouvám se za anonym, stydím se za sebe a za tohle vsechno :,(

Doporučuji najít si někoho rázného, kdo Ti to pomůže obvolat, zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
13.12.18 14:31

Blokovat účet mohou, ale nesmí blokovat a ani odeslat pryč peníze do výše 2× životního minima - viz http://kraken.slv.cz/20Cdo3524/2015. Pokud to banka udělala, postupovala chybně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.12.18 21:11
@kikeciperka píše:
@araw no na ten účet mi přišlo jen 6111kč, včera jsem tam měla 3tis, protože jsem nakoupila, a teď jsem -6222, protože mi to exekutor strhl, nic víc jsem na úctě neměla, pochopila bych kdybych tam měla tu částku tak ano ale přece mi i tak nemůže sáhnout na peníze když tam vidí ze mi přišel rodicovsky příspěvek ve výši 6111kč, a nemůžou mi vzít všechno musí mi přece něco zůstat.Přece si nemuzu z účtu vybrat dvojnásobek když jsem -6222kč, nebo jak to myslíš ? :)

Ten dvojnasobek ZM ti vyplati. Exekutor nemusi a nezkouma odkud prijdou penize. Zablokovat ucet ti smi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
13.12.18 21:14
@zrcadlo píše:
Tak se s tchyní podívejte do obchodních podmínek k účtu, protože nepovolený debet banka nemůže překročit. Každopádně jakmile je dluh uhrazen, je účet odblokován. Takže by mi přišlo velmi nelogické, abys teď vyvíjela tlak na to, aby ti byla část dluhu vrácena. Požádej otce dítěte, přátele a rodinu, zda by ti krátkodobě vypomohli, na Vánoce nekupuj nic navíc, zkus prodat nepotřebné věci v domácnosti a můžeš začít v příštím roce bez dluhů.

Prosim te, tohle je normalni stav pri exekuci na ucet. Kdyby mela M Bank, kde mas 3 ucty, bude mit stejnou vysi exekuci na vsech uctech. Fakt tu neni co resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.12.18 22:40

@araw takže mám zajít do banky, vysvětlit co se stalo a oni mi to vrátí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
13.12.18 23:13
@kikeciperka píše: @araw takže mám zajít do banky, vysvětlit co se stalo a oni mi to vrátí ?

Můžeš to zkusit, ale myslím, že ti nikdo nic nevrátí. Exekutor má nějaké pravomoci i vůči bance a ta s jeho rozhodnutím a příkazem nic nenadělá. Krom toho vlastně ty jsi vrátila (byť nedobrovolně) půjčené peníze, takže fakticky už není co „vracet“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
14.12.18 01:42
@kikeciperka píše:
@araw takže mám zajít do banky, vysvětlit co se stalo a oni mi to vrátí ?

Co by ti měla banka vracet? Ona jedná na základě exe. příkazu a blokuje účet. Psala si, že si tam měla kolem 3.000,–. Tuto částku banka exe uvolnila a účet bude i nadále zablokovaný.
Ty sice můžeš požádat banku o vyplacení dvojnásobku ŽM, ale tu by ti vyplatila v případě, že zůstatek na účtu je vyšší než celkový dluh a je tedy z čeho vyplatit.
Dobře si pročti obchod. podmínky banky. Jaký máš mít na účtu min. zůstatek nebo jaké máš měs. poplatky, ať ti nezačneš dlužit i jí. Domluv se s manželem nebo tchýní, pošlete na účet peníze a umořte dluh co nejdřív, protože dokud to nezaplatíš pořád ti nabíhají úroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
14.12.18 06:46
@Sojkka píše:
Co by ti měla banka vracet? Ona jedná na základě exe. příkazu a blokuje účet. Psala si, že si tam měla kolem 3.000,–. Tuto částku banka exe uvolnila a účet bude i nadále zablokovaný.
Ty sice můžeš požádat banku o vyplacení dvojnásobku ŽM, ale tu by ti vyplatila v případě, že zůstatek na účtu je vyšší než celkový dluh a je tedy z čeho vyplatit.
Dobře si pročti obchod. podmínky banky. Jaký máš mít na účtu min. zůstatek nebo jaké máš měs. poplatky, ať ti nezačneš dlužit i jí. Domluv se s manželem nebo tchýní, pošlete na účet peníze a umořte dluh co nejdřív, protože dokud to nezaplatíš pořád ti nabíhají úroky.

Banka podle všeho nejednala podle ex. příkazu, protože v něm to, že tam má zůstat ten dvojnásobek ŽM (pokud tam ty peníze jsou), má být a dlužník si ho může jednorázově vybrat. Žádná jiná podmínka než to, že tam ty peníze jsou, není. Pokud nemá zakladatelka více účtů, postupovala banka chybně. Připomínka k tomu, že je nutné si ověřit poplatek za účet v exekuci, je dost důležitá - @kikeciperka, Dojdi si do banky s tím judikátem, o jsem na něj dávala odkaz. A případně si napiš do online poradny EKČR https://www.ekcr.cz/…erejny-dotaz nebo si dojdi do nějaké občanské poradny. A přečti si, co je v exekučním příkaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
14.12.18 07:44

@bertoldina To je všechno pěkné, ale nejpravděpodobnější scénář je takový, že banka řekne, že to prověří, pobočka eskaluje problém na centrálu, tam se toho zmocní právní oddělení a ve lhůtě do 60 dnů odpoví, že se žádného pochybení nedopustili. Na relevantní námitku bude už potřeba najmout právníka a ten možná během dalších dvu měsíců mimosoudně dosáhne toho, že banka uzná svůj omyl a poskytne kompenzaci ve výši ušlých úroků… Myslím, že časově + s náklady na právníka je to přesně to, po čem zakladatelka vlákna netouží :-) A i kdyby to zvládla rychleji, dluhu jí to nezbaví, navíc stále budou naskakovat úroky a hrozí, že je naštvaný exekutor navštíví doma a zabaví jim všechno co najde. Osobně vůbec nechápu o co zakladatelce jde. Nechce platit vlastní dluhy a hledá právní kličky jak se tomu vyhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel