Exekuce ukončená zastavením?

Anonymní
24.1.13 17:27

Exekuce ukončená zastavením?

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale trochu se stydím.. :oops: Dnes jsem při generálním úklidu našla neotevřenou obálku kde byla exekuce (asi jsem ji založila s poštou a zapomněla otevřít :x ). Když jsem psala mail dotyčnému exekutorovi o co jde a za co to je (exekuce od T-Mobile, já nikdy ale T-mobile neměla!), tak mně odpověděl, že exekuce byla ukončena zastavením. Co to znamená? Je mně 20, majetek nemám žádný, ještě studuji, takže nemají co zabavovat, ale samozřejmě to chci vyřešit abych byla bez exekuce. Děkuji za vysvětlení pojmu „exekuce ukončena zastavením“.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
385
24.1.13 17:36

Oprávněný - T-Mobile musel podat návrh na zastavení exukuce a ta byla ukončena zastavením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 17:44
@monulda píše:
Oprávněný - T-Mobile musel podat návrh na zastavení exukuce a ta byla ukončena zastavením.

Děkuji za odpověď. Takže nic platit nemusím? Já žádnou smlouvu nepodepisovala, takže netuším co to je za blud a musím to vyřešit. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
385
24.1.13 17:48

Určitě nic platit nemusíte, když je zastavena. Ale pro klid duše bych možná zašla k tomu exekutorovi a zeptala se z jakého důvodu byl podán návrh na zastavení. Návrh na zastavení se třeba podává, když byl dluh uhrazen. Ve Vašem případě je to ale nepravděpodobné, když jste o ní ani nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
24.1.13 17:54

Přečtěte si poslední odstavec Zastavení exekuce v tomto odkazu: http://www.predexekuci.cz/…guje-exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 17:55
@monulda píše:
Určitě nic platit nemusíte, když je zastavena. Ale pro klid duše bych možná zašla k tomu exekutorovi a zeptala se z jakého důvodu byl podán návrh na zastavení. Návrh na zastavení se třeba podává, když byl dluh uhrazen. Ve Vašem případě je to ale nepravděpodobné, když jste o ní ani nevěděla.

No tak to by byl luxus, kdybych to opravdu nemusela platit. Jsem z toho byla vyděšená, bylo to 37 tisíc a já simku od T-mobile v životě neměla. Děkuji za radu, zeptám se u exekutora i T-mobile pro jistotu a doufám, že to byl nějaký kancelářský omyl. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
385
24.1.13 17:58

No tak to je ale zvláštní, když byla exekuce na tak velkou částku, že by to bylo zastaveno jen tak. Obzvlášť, když jste nikdy neměla simku od T-Mobilu :think: A po jak dlouhé době jste našla ten dopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 18:14
@monulda píše:
No tak to je ale zvláštní, když byla exekuce na tak velkou částku, že by to bylo zastaveno jen tak. Obzvlášť, když jste nikdy neměla simku od T-Mobilu :think: A po jak dlouhé době jste našla ten dopis?

No, dopis jsem našla po 2 letech.. :oops: Ale teď jsem volala na T-mobile a prý to musím uhradit, byl tam 1,5 roku nějaký paušál. Nechápu jak mohl běžet rok a půl paušál když prý nebyla ani jedna faktura uhrazena. Pošlou mně opisy smluv tak uvidím. Ale vím jsitě, že jsem nic nepodepisovala, číslo mám už od 12 let stejné a od jiného operátora. T-mobile jsem nikdy neměla. Napadá mě zneužití osobních údajů, takže to bude asi ještě tahanice po Policii. Do pr!!! :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
385
24.1.13 18:30
@Anonymní píše:
No, dopis jsem našla po 2 letech.. :oops: Ale teď jsem volala na T-mobile a prý to musím uhradit, byl tam 1,5 roku nějaký paušál. Nechápu jak mohl běžet rok a půl paušál když prý nebyla ani jedna faktura uhrazena. Pošlou mně opisy smluv tak uvidím. Ale vím jsitě, že jsem nic nepodepisovala, číslo mám už od 12 let stejné a od jiného operátora. T-mobile jsem nikdy neměla. Napadá mě zneužití osobních údajů, takže to bude asi ještě tahanice po Policii. Do pr!!! :pocitac:

Tak to je fakt nemilá situace :zed: Snad se to vysvětlí, ale taky je mi to divné, že by Vám nepřišel za rok a půl ani jeden výpis nebo třeba složenka. A není někdo ve Vaší rodině se stejným jménem a příjmením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barcas11
24.1.13 18:41

A byla jsi v době podání exekuce plnoletá? Napadlo mě, že to třeba exekutor zastavil jako nedobytnou pohledávku. No ale když jsi si jistá, že jsi nikdy žádný paušal neměla, tak je to vážně celé divné.

Mě taky takhle přišla exekuce a vůbec jsem netušila o co jde, nervy jsem měla na dranc a pak jsem si všimla, že jméno sice souhlasí ale rodné číslo není moje.

Nějáká dobrá duše na soudu se sekla v adrese a mě z toho málem kleplo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.13 18:33

Ahoj, tak jsem dnes celý den kolem toho lítala a přišla jsem na to, že exekuce byla zastavena kvůli tomu, že nemám žádný majetek (je mně 20 a studuji). Bohužel prý T-mobile má smlouvu kterou jsem prý uzavřela já. Nechala jsem si zaslat opis a uvidím co tam bude za podpis a hned půjdu na Policii pokud to bylo zneužité. Prý hodně těchto případů udělali takový ti pouliční nabízeči paušálů. Ale jsem si na 100% jistá, že jsem nic nepodepsala. No, uvidíme.. Moc vám děkuji za rady, držte mně pěsti.

• Citovat
  • Upravit
50
29.1.13 11:38

Určitě to řeš dál, nejlépe s T-mobilem, dokaž jm, že jsi to nemohla podepsat. Mohlo by se totiž stát, že bude exekuce podána znovu… to že byla již jednou zastavena, nebrání tomu, aby byla opět nařízena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.1.14 12:34

T mobile exekuce

Ahojky, moc by mě zajímalo jak to vše dopadlo, protože moje kamarádka teď řeší něco podobného, je to trošku zamotanější, ale neslyším o tom poprvé. Ráda bych o tom napsala článek, protože lidi by o tom měli vědět…děkuji moc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.1.14 19:56
@annezs píše:
Ahojky, moc by mě zajímalo jak to vše dopadlo, protože moje kamarádka teď řeší něco podobného, je to trošku zamotanější, ale neslyším o tom poprvé. Ráda bych o tom napsala článek, protože lidi by o tom měli vědět…děkuji moc. :think:
  1. Dotyčnému exekutorovi zavolat a domluvit si nahlížení do spisu a tím zjistit co a proč se stalo. Napsat si, kdo vydal rozhodnutí a spisovou značku, které vedlo k exekuci
  2. Zavolat tam, kde došlo k vydání rozhodnutí na nařízení a domluvit si nahlížení do spisu, opsat si jak vznikla smlouva atd
  3. Pokud si je jistá, že to nepodepsala, tak pak sepsat trestní oznámení a poslat ho/odnést na podatelnu na státní zastupitelství, státní zástupce to pak předá policii
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.1.14 22:51

Zakladatelko, předtím ti k tomu nic doručeno nebylo? Ani od ČTÚ, ani od soudu?

Přeším od exekutora získej kopii exekučního titulu a je potřeba dosáhnout obnovy řízení, ve kterém byl vydán exekuční titul (případně, pokud jej vydal ČTÚ) obrátit se na soud. Zkus se poradit s právníkem.

Na policii taky. Policie - i kdyby to posléze zastavila kvůli promlčení - ti aspoň dá podklady, které nemáš (ten pouliční prodavač jim asi dal správné rodné číslo a jméno a příjmení, ale špatnou adresu, když ti nic nebylo doručeno - nebo jsi neuvěřitelná bordelářka, v těchhle písemnostech je potřeba mít pořádek, jinak se ti může stát, že se z dluhů do smrti nevyhrabeš).

Ale trochu mi to připomíná jeden případ, který řešil Ústavní soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel