Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já si myslím, že odstavit tobě majetek nebo účet nemůže, pokud si si půjčku nevzala a nebo neručila. A v případě, že tvoje matka nemá tebe v současné době bydliště a ani tebe nebydlí, tak už vůbec nechápu jeho postup.
Já myslím, ze nemá.. ale asi to nebude tak jednoduché dokazat
@SluneLu u nás při městském úřadu funguje každou středu právní poradenství zdarma. Dej si to nějak do kupy a zajdi tam ideálně s mámou nebo i sama. Poradí ti, co a jak dál. Plus bych zašla přímo za tím exekutorem
Teta mi říkala že to bere jako že ještě studuji tak pravděpodobně s ní sdílím domácnost. Ale bůh ví. Snažím se s ním domluvit schůzku, ale je to nadlicky ukol-uplne mě ignoruje. Donesla bych mu nájemní smlouvu a vše co by vyžadoval.
@SluneLu No to je teda blbý. Ale pokud tvoje máma ten účet používala, předpokládám, že může. ![]()
Myslím, že pokud tvůj účet využívala a máte společný trvalák, tak bohužel může. Doufám, že se ti brzy povede domluvit schůzku a vyřešit to. Hodně štěstí @SluneLu
Moc dekuju maminky za radu
pokusím se dal uhánět toho exekutora a zajdu si na tu bezplatnou právnickou poradnu.
Zkus se obrátit na Exekutorskou komoru (stížnost na jednání) a také mu pošli doporučený dopis i email s ofocenými dokumenty (popř. i notářsky ověřenými možná), abys měla důkaz, že jsi ho okamžitě informovala. O přesném postupu bych se poradila s právníkem nebo v bezplatné občanské poradně.
Ještě mě napadá, nebereš přídavky na dítě nebo tak něco? Někde, kde bys dokládala, kdo je s Tebou ve společné domácnosti?
Ne ne nic takového neberu. Jediné jak to můžu dokázat je nájemní smlouva- tam jsem napsaná já a přítel.
Kromě toho si okamžitě zařiď, aby Ti platby výplata atd. chodila buď složenkou nebo na jiný účet… ať nejsi bez prostředků v nadcházejících měsících. S exekutory bývá totiž jednání na dlouhé lokte, dokonce i když je člověk v právu, tak než uznají pochybení a umožní vynětí ze zabaveného majetku (který musíš složitě dokládat, že je fakt Tvůj, a ne toho, kdo je zadlužený), tak to trvá, a bojím se, že u účtu to nebude moc lepší. ![]()
@SluneLu A ten trvalý pobyt máš kde? Nemohla by sis ho už také zřídit v místě, kde opravdu bydlíš? Jestli má matka takové problémy, tak to asi nebude poslední věc, která Tě díky společně hlášenému bydlišti může stihnout…
Do poradny jdeš osobně, což je super, ale ještě můžeš zkusit napsat sem:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/
Mně odpověděli celkem rychle, když jsem něco potřebovala řešit.
Ahojky maminky,
Jsem teď hrozně v nervech.Od čtvrtka mám odstaveny účet od exekutora -který řeší pohledávku mě mami. Dluh je z nějaké půjčky. Exekutor není vůbec k zastižení a má matka se o tom odmítá bavit. Kontakt co jsem dostala na společnost, kde byla půjčka brána mi řekli, že tím že s mámou mám stejně trvale bydliště a ona jeden čas využívala můj účet, tak exekutor má právo mi odstavit účet a případně i sebrat mi peníze. Je mi 21 let… S mámou nebydlí už od 18 a teď si nevím rady. Má na to ten exekutor právo? Co mám dělat?
Dekuju za každou radu