Exekutor mi odstavil účet - může?

Anonymní
21.6.16 09:50

Exekutor mi odstavil účet -může to?

Ahojky maminky,
Jsem teď hrozně v nervech.Od čtvrtka mám odstaveny účet od exekutora -který řeší pohledávku mě mami. Dluh je z nějaké půjčky. Exekutor není vůbec k zastižení a má matka se o tom odmítá bavit. Kontakt co jsem dostala na společnost, kde byla půjčka brána mi řekli, že tím že s mámou mám stejně trvale bydliště a ona jeden čas využívala můj účet, tak exekutor má právo mi odstavit účet a případně i sebrat mi peníze. Je mi 21 let… S mámou nebydlí už od 18 a teď si nevím rady. Má na to ten exekutor právo? Co mám dělat?
Dekuju za každou radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bruxa1985
21.6.16 09:53

Já si myslím, že odstavit tobě majetek nebo účet nemůže, pokud si si půjčku nevzala a nebo neručila. A v případě, že tvoje matka nemá tebe v současné době bydliště a ani tebe nebydlí, tak už vůbec nechápu jeho postup.

• Citovat
  • Upravit
35944
21.6.16 09:53

Já myslím, ze nemá.. ale asi to nebude tak jednoduché dokazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
21.6.16 09:55

@SluneLu u nás při městském úřadu funguje každou středu právní poradenství zdarma. Dej si to nějak do kupy a zajdi tam ideálně s mámou nebo i sama. Poradí ti, co a jak dál. Plus bych zašla přímo za tím exekutorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.6.16 09:57

Teta mi říkala že to bere jako že ještě studuji tak pravděpodobně s ní sdílím domácnost. Ale bůh ví. Snažím se s ním domluvit schůzku, ale je to nadlicky ukol-uplne mě ignoruje. Donesla bych mu nájemní smlouvu a vše co by vyžadoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.6.16 09:58

@SluneLu No to je teda blbý. Ale pokud tvoje máma ten účet používala, předpokládám, že může. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.6.16 09:58

Máma dělá ze se nic nestalo. nemame dobře vztahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
21.6.16 10:00

Myslím, že pokud tvůj účet využívala a máte společný trvalák, tak bohužel může. Doufám, že se ti brzy povede domluvit schůzku a vyřešit to. Hodně štěstí @SluneLu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.6.16 10:04

Moc dekuju maminky za radu :) pokusím se dal uhánět toho exekutora a zajdu si na tu bezplatnou právnickou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.6.16 10:10

Zkus se obrátit na Exekutorskou komoru (stížnost na jednání) a také mu pošli doporučený dopis i email s ofocenými dokumenty (popř. i notářsky ověřenými možná), abys měla důkaz, že jsi ho okamžitě informovala. O přesném postupu bych se poradila s právníkem nebo v bezplatné občanské poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.6.16 10:21

Ještě mě napadá, nebereš přídavky na dítě nebo tak něco? Někde, kde bys dokládala, kdo je s Tebou ve společné domácnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.6.16 10:23

Ne ne nic takového neberu. Jediné jak to můžu dokázat je nájemní smlouva- tam jsem napsaná já a přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.6.16 10:24

Kromě toho si okamžitě zařiď, aby Ti platby výplata atd. chodila buď složenkou nebo na jiný účet… ať nejsi bez prostředků v nadcházejících měsících. S exekutory bývá totiž jednání na dlouhé lokte, dokonce i když je člověk v právu, tak než uznají pochybení a umožní vynětí ze zabaveného majetku (který musíš složitě dokládat, že je fakt Tvůj, a ne toho, kdo je zadlužený), tak to trvá, a bojím se, že u účtu to nebude moc lepší. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.6.16 10:26

@SluneLu A ten trvalý pobyt máš kde? Nemohla by sis ho už také zřídit v místě, kde opravdu bydlíš? Jestli má matka takové problémy, tak to asi nebude poslední věc, která Tě díky společně hlášenému bydlišti může stihnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
21.6.16 10:28

Do poradny jdeš osobně, což je super, ale ještě můžeš zkusit napsat sem:
 http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/

Mně odpověděli celkem rychle, když jsem něco potřebovala řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel