exem nebo AE?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2239
17.11.06 08:47

exem nebo AE?

Dobry den,

vcera jsme byly na koznim a stale nevim, co nasi mladsi dceri vlastne je. Ve ctyrech mesicich si ji udelal exem v podpazi na obou stranach. Pomohl az Fucicort. Ale pomohl hned po druhem namazani tak, ze mista byla naprosto OK.

Ted jiz mesic bojujeme. V loketni jamce mela puvodne tri fleky. Po mazani Pevarylem se slily v jeden vetsi flek a po Fucicortu se to skarede rozlezlo na velikost 2×2 cm. Jelikoz zadne masti nepomohly, tak nas obvodni poslala ke kozarce, ale ta mi rovnou rekla, ze netusi, co to je a ze je to cele nejake divne a ze moc nevi co s tim. Predepsala nam aspon tedy pudr a nejake masticky na vyzkouseni.
Pry se to tvari jako AE, ale nema to uplne typicke priznaky. Nema to vice lozisek, nepomaha na to kortikoidni mast a ani to tak pry moc vzhledove nevypada.
Tak jsem z toho uplne mimo, protoze jsem cekala neco alespon trochu konkretniho.

Nemel nekdo prosimvas podobny problem? Co to bylo? Nemuze to byt nejaka alergie? Nemyslim na jidlo nebo kosmetiku, ale treba na psa, nebo neco takoveho…

Dekuji moc za odpovedi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
17.11.06 20:40

Opravdu se nenajde nikdo, kdo by poradil???

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
17.11.06 21:13

Ahoj Teriku,
sice Ti asi moc nepomuzu, ale co treba zkusit nejakou homeopatku?
Ja mam treba od detstvi atopicky ekzem, ktery se chvilemi objevi, pak zase zmizi sam anebo ho zrusim mastickami s kortokoidy, ale doted se mi nepovedlo vypozorovat, z ceho mi vlastne vznika, coz moje doktorka absolutne nechape. Porad mi tvrdi, ze kdyz to mam uz tak dlouho, tak jsem davno mela zjistit, z ceho to je. Jenze mam treba rok pokoj a pak se to (vetsinou v zime) znenadani objevi a pokazde na jinem miste. Driv vetsinou v obliceji a ted to mam treba v podpazi a nemuzu se toho zbavit (objevuje se to uz pul roku, chvili natiram, zmizi to, ale jak prestanu, je to tam znovu). Taky premyslim o tom, ze bych sla k nejake homeopatce, spousta lidi si je chvali, tak snad by pomohla… Nebo jeste zkuste alergologa, coz je asi nejjednodussi a hned vis, zda nema dite alergii, z cehoz by to mohlo urcite byt take… Ja mam alergii jen velmi slabou na prach ci roztoce v prachu nebo tak neco, takze z toho to nejspis nebude.. Stravuji se zhruba porad stejne, takze skutecne nevim, co by mi to mohlo zpusobit..
Asi jsem Ti moc nepomohla, ale snad aspon nejaky mozny postup…
Preji, at se toho brzy zbavite…
Pa Jajulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.11.06 17:18

Jajulko, a nevylejzá vám ten ekzém třeba při růstu zoubků? U nás to tak bylo (nebo při špatném počasí, nemoci…)

Teriku, bohužel mě nic nenapadá, co by to mohlo, ale asi bych změnila kožaře - to neni přece kožař, když neni schopnej určit, co vlastně máte…Pak to totiž těžko léčit a zjistit příčinu už vůbec

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
18.11.06 17:49

Gabi, kdyz ja uz mam zoubky strasne dlouho a porad se to objevuje :lol:
To jsem popisovala svuj ekzem, deti totiz zatim nemam, tak s tim nemam zkusenosti, ale chtela jsem Terikovi aspon trosku poradit svou osobni zkusenosti. Ta moje vyrazka totiz taky nevypada uplne presne jako atopicky ekzem, ale kdyz moje lekarka koukla do papiru, kde je psano, ze jsem mela v detstvi atopicky ekzem, tak to ani neresila a rovnou me zaradila znova jako atopika a hotovka.
Zmenit lekare je urcite dobry napad, prece se mala nebude trapit s vyrazkou…
Dneska jsem ale dosla k zajimavemu objevu - vzhledem k me velmi citlive pokozce pouzivam pletovy krem Bioderma Sensibio AR, ktery ma zklidnovat zcervenalou a podrazdenou citlivou plet, tak jsem si to vcera zkusila namazat i na tu mou vyrazku v podpazi (uz fakt zkousim cokoli) a zda se mi, ze je to trochu lepsi :). Teda nechci to zakriknout…
Teriku, kazdopadne zkus najit lepsi lekarku anebo nejakou tu homeopatku, urcite se s tim musi dat neco delat…
Papa a hezky zbytek vikendu preje
Jajulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
18.11.06 17:59

Diky moc za rady…asi zkusim nejakou jinou. Ja v zivote u kozare nebyla, tak jsem netusila, co me ceka…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.11.06 20:43

ahoj teri!
sehnat dobreho kozare je VELKY problem. kuzi umi lecit malokdo.
od malicka mam problemy s kuzi, a doktora, ktery mi opravdu pomohl, jsem nasla ve 20. no ale k veci. ty kozni projevy vypadaji u ruznych nemoci hodne podobne. jestli nezabraly kortikoidy, tak to exem asi nebude. ten se navic vyskytuje vzdycky symetricky. tzn. jestli to ma na jedne ruce, bylo by to podobne i na druhe.
ostre ohranicene fleky, takove mapy, dela plisen, kterych je hrozne moc druhu. vetsinou se infikuje oslabene misto, treba i exem. no a byva to od zvirat, od toho psa jak pises. jestli ti doktorka napsala pevaryl, tak ten se pouziva na plisen, ale myslim ze nepomaha. zkus neco jineho.
jo a kozni projevy je treba lecit zevnitr, oni doktori napisou masticku z lekarny a hotovo. to je ale az druhotny projev.
asi jsem moc nepomohla, kazdopadne, zmen kozni, a kdyz nepomuze, tak bez zas k jine. a propos odkud jste? ten muj kozar je v ostrave, dojizdim tam 60 km … ale fakt se mi to vyplatilo.
tak at se malickym dari .. papa
""http://b1.lilypie.com/K5-qp1/.png:http://b1.lilypie.com/K5-qp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
22.11.06 21:04

Ahoj,

jsme ze Zlina, takze do Ostravy docela dalka. Ale na rehabku jsme jezdili az do Olomouce kazdy tyden, takze pro deti cokoliv.
Jak se jmenuje ten tvuj doktor? Aspon si to nekam napisu, kdyby se to nelepsilo…
 Dik

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek