Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro mě je taky exotika od Thajska dál a nebo Karibik. V Thajsku a na Filipínách jsme byli na vlastní pěst, takže jídlo po restauracích. Co jsem se dívala do katalogů tak ani allin. nenabízeli. No a Karibik je v plánu stejně jako Bali - jen nevím v které pětiletce. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím… opět hážu do ringu téma, exotická (Tunis, Turecko, ale i Řecko) dovolená s polopenzí?
Byl jste někdo? Jezdíte pravidelně?Pokaždé jsme byli all inclusive, at uz kvůli tomu, že večerní programy a pití je vlastně zdarma, a pijeme v jakémkoli množství
Poraďte prosím… váhám…
Ale třeba je to jen zvyk Čechů
Sorry, ale to není exotika ![]()
Tak jako píšete to neustále dokola, že to není exotika, už jsem se omluvila, a konkretizovala jsem!!! Pardon za omyl!
K tématu píšete kulový, ale opravovat Vám jde!
![]()
@slivovicka píše:
Pro mě je taky exotika od Thajska dál a nebo Karibik. V Thajsku a na Filipínách jsme byli na vlastní pěst, takže jídlo po restauracích. Co jsem se dívala do katalogů tak ani allin. nenabízeli. No a Karibik je v plánu stejně jako Bali - jen nevím v které pětiletce.
V Asii se jí za pár facek a velmi dobře, takže v hotelu, nejedete-li na vlastní pěst, stačí max. snídaně.
P. S.K Bali doporučuji ještě Jávu, je hned vedle a je to tam o chlup jiné. Hovořím o poznávačkách.
@Anonymní píše:
Tak jako píšete to neustále dokola, že to není exotika, už jsem se omluvila, a konkretizovala jsem!!! Pardon za omyl!
K tématu píšete kulový, ale opravovat Vám jde!![]()
![]()
![]()
Mě tedy porazilo to Řecko, nezlob se…
Ok, napsala jsem NEBO Řecko!
Jste vážně kvočny, co se sešli! Nemám slov.
![]()
@Anonymní píše:
Jste vážně kvočny, co se sešli! Nemám slov.![]()
Kvočny se sešlY ![]()
@Anonymní píše:
Řekla anonymní hrdinka… Fakt intimní téma, že
. A máš tam hrubku ![]()
Příspěvek upraven 22.06.14 v 21:42
@Anonymní píše:
Klííííd, buď trochu vyrovnanější ![]()
@Anonymní píše:
K tématu píšete kulový, ale opravovat Vám jde!![]()
![]()
![]()
Tak jinak, i země, které píšeš mohou být exotika, jen jde o to, jaký typ dovolené člověk zvolí. Protože i země jako Egypt, ač jsou relativně velmi blízko a jezdí tam každý rok hordy českých turistů, se může stát exotickou dovolenou.
Tak není to exotika - ale mám zkušenosti s Řeckem - jezdili jsme zásadně bez stravy… Většinou do apartmánů, snídani jsme si chystali sami, na jídlo chodili do taveren. Vždy jsme si půjčovali auto a nechtěli být omezení časem snídaně a večeře, natož být nalepení na hotelu celý den kvůli all in… A hlavně mi chutná řecká kuchyně, líbí se mi vybrat si každý den jinou restauraci. Ale pokud jde o finance, tak člověk moc neušetří. V Turecku a Tunisku jsem zatím nebyla, děsí mě ty hotelové komplexy. Ale co mám děti, tak mě to děsí méně a pokud našetřím, tak poletíme a to jedině s all in, protože s dětmi nikde výletovat nebudeme. Ne že by to nešlo, ale nemám na to nervy.
Do Řecka jsem jezdila do roku 2012 téměř každý rok jednou až dvakrát bez dětí. Doporučuji pouze snídani a jezdit spíše do měst než těch resortů uprostřed ničeho. Po večerech si zajdete do restaurace, přes den nějaký gyros do ruky nebo ovoce. Polopenzi jsem zažila dvakrát a kvalitativně a chuťově se to nedá srovnat s dobrotama v restauraci. Taky ty polopenze kulturou připomínaly spíš krmení žraloků, strkání, tlačení, hromadění nesmyslného množství jídla před sebou, cpaní pečiva a ovoce do kapes atd. Na druhou stranu zažila jsem polopenzi na Grand Canaria a úžasné tam bych do toho šla znovu, ale v Řecku ne.