Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
„Sdružení Linka bezpečí vyslalo v rámci experimentu natáčeném skrytou kamerou do ulic ztracené dítě a 90 procent lidí ztracené holčičce pomohlo.“
Děsí mě těch 10%
Já bych taky ztracenému dítěti chtěla pomoct. Ale věřím, že se najdou tací, kteří prosby dítěte ignorují úplně stejně jako „přispějte na tučňáky postižené globálním oteplováním…“
@Peafowl Otázka je, co to bylo za lidi těch 10%. Jestli to byli bezdomovci nebo třeba postižení lidé, nebo malé děcka..
Proto já dceři od malička vtloukám do hlavy, že kdyby se ztratila, ať jde k nějaké mamince s dítětem nebo jiné paní nebo mladým lidem.. Chlapům nevěřím, ty má ne vyloženě zakázané, ale zdůrazňuju ty ženské..
Ztratil se mi asi před měsíc em syn,cca.na 15 minut ale co jsem prožívala, nikomu nepřeju. Volala jsem už i na polocii, ale jak jsem s nima mluvila, jsem ho zahlídla
.No ale fuj, už nikdy.At se člověk snaží na ně pořád dávat pozor, tak se otočíš a jsou v čudu ![]()
@kamikaa Ježiši, nejdelších 15 minut v životě
Fakt se toho hrozně bojím, a to už je dcera velká a dokázala by si o pomoc (snad) říct, ví kde bydlí a jak se jmenuje. Takový tříletý drobek je ještě horší..
@PetiteFillette moje noční můra taky.. máme s klukem vždy domluveno, kde se sejdeme, pokud by se mi někde ztratil z očí.. děsí mě těch 10 %, ale hlavně ta (byť mizivá) možnost, že někde narazí na nějakého úchyláka ![]()
@martina.se Právě proto zdůrazňuju ty ženské. Ovšem v dnešní době bych se ani nedivila, kdyby nějaká svině spolupracovala s chlapem úchylákem. Nebylo by to poprvé ![]()
@PetiteFillette píše:
@martina.se Právě proto zdůrazňuju ty ženské. Ovšem v dnešní době bych se ani nedivila, kdyby nějaká svině spolupracovala s chlapem úchylákem. Nebylo by to poprvé
přesně.. už jen ta představa
věšet za víšco víškde ![]()
@martina.se Jinak dobrej nápad s tím domluveným místem, to mě nenapadlo. Akorát..jak se to dá aplikovat v místech, které jsou rozlehlé a dítě je nezná? Např. zoo? Tam jsem přesvědčená, že by to místo (dejme tomu východ nebo třeba i cokoliv jiného) nenašla ![]()
Ona má instrukce, že má jít za nějakou paní, jak už jsem psala a poprosit ji, že se ztratila, aby zavolala policii.
@PetiteFillette to ano, nejdelších 15 minut. Hledali ho i lidi ze hřiště, fakt super
,byli moc hodní. Jedné hodné paní jsem tam nechala dceru a lítala jsem všude jako cvok.
@PetiteFillette Ja bych chlapovi taky neverila. Preci jenom, zenska ma k detem blizsi vztah.
A ten, kdo nejakym zpusobem nepomuze diteti, ktere ho zada jen o pomoc pri hledani mamy, je u mne naprosty ignorant. To snad by normalni clovek neodmitl. ![]()
@martina.se píše:
přesně.. už jen ta představavěšet za víšco víškde
Vím
Já takového dostat do rukou, který by ublížil mému dítěti, tak ho vykastruju holýma rukama!
Ale pořád je ta pravděpodobnost ženské úchylačky menší, než chlapa úchyla.
Když jdeme někam, kde je nepřehledno a hodně lidí (dětské dny, různé hromadné akce, atd…), nosí můj syn na ruce infoband s mým tel. číslem (má dva a půl roku).
Jednou mi totiž proklouzl ven z dětského koutku - přes troje dveře, které byly otevřené dokořán
a to byly teprve nervy. Vyběhla jsem ven a prcek běžel jen v ponožkách směrem k parkovišti. Samozřejmě jsem v tu chvíli byla nejhorší matka na světe a nikdy si to nepřestanu vyčíat. Ale ať se člověk snaží sebevíc, vždycky se může něco stát.
Těch 10% lidí nechápu, ale jsem moc ráda za těch 90% ![]()
@kamikaa píše:
@PetiteFillette to ano, nejdelších 15 minut. Hledali ho i lidi ze hřiště, fakt super,byli moc hodní. Jedné hodné paní jsem tam nechala dceru a lítala jsem všude jako cvok.
Já byla před pár lety v opačné situaci. Narazila jsem v obchoďáku na ubrečeného chlapečka, který stál mezi uličkama a vzlykal. Chvilku jsem ho pozorovala, jestli se k němu někdo přidá. Nepřidal, tak jsem za ním šla a ptala se ho, kde má rodiče, jestli se ztratil..Nebyl mi schopný nic říct, ani jak se jmenuje. Byly mu tak 3. Během toho, jak jsem se z něj snažila něco vypáčit, naštěstí přiběhl zelený tatínek. Ani nepoděkoval, odtáhl kluka pryč a bylo. Ale chápu, ten šok musel být strašný.