Extrakce zubu a silná bolest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.6.25 07:26

@arinecka já se dnes vzbudila a nevim zda to tak má být nebo ne ale rána po vytržení mi přijde zvláštní, mám v ráně takovou díru nevim zda je to normální? Jak vypadá zhruba to suché lůžko? A musím s tím někam jít? Jestli to přejde za pár dní nebo mě to může nějak ohrožovat?

• Citovat
  • Upravit
34071
30.6.25 07:35
@Anonymní píše: Více

Taky jsem to měla, šla jsem s tím k zubaři, dal mi do toho takový chlupy něčím napuštěný, vůbec nevím co to bylo, ale bylo to pěkně hnusný a vadilo mi to, tak sem to stejně vydoubala. Rána se za pár dní zatáhne a bude to dobrý. Jestli nemáš teplotu, tak bych asi nešla nikam. Hodně leduj a vléky na bolest no. Jo, ještě si pamatuju, že mi tenkrát dal soused trošku slivovice na vyplachování, ten alkohol tu dásenˇcelkem slušně umrtvil. Tak jestli máš doma třeba vodku, tak to zkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 07:57
@arinecka píše: Více

Tak mě to zase bolí že jsem se teď po dlouhé době zasmála. No každopádně teplotu jsem měla včera 37,1 jen zvýšená ale nevim jestli mohla být vyšší když jsem celý den pod léky nejspíš ano. Já mám strach to vůbec něčím proplachovat nebo potírat, mám obavy že to něčím potřu nebo propláchnu a bolest se zdvojnásobí, to by mě už nejspíš odvezli. :think:

• Citovat
  • Upravit
34071
30.6.25 09:08

Tak uvidíš no, snad to bude brzy dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 21:26
@arinecka píše: Více

Tak je to hrozny, po cely den cítím hnis nebo proste ze to jde ze zubu, vyteče z rány vsechen nebo to mam řešit jinak?

• Citovat
  • Upravit
11999
30.6.25 21:30

Na bolest zkus homeopatika Arnica montana. Cucala jsem 1-2 kuličky po hodině a po pár dnech skončila na běžném doporučeném dávkování 3×denně 5 kuliček.
Oproti předchozímu trhání pár týdnů před tímto řešením jsem tenkrát trpěla hodně, 14 dní příšerné denní migrény, na které nezabíraly léky plus bolest od toho „zubu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 22:38
@Evkad píše: Více

A mela jsi i pocit hniloby nebo hnisu? Přijde mi to nechutné a nevim zda někam a tím jit nebo se to samo uklidni

• Citovat
  • Upravit
16346
30.6.25 23:34

V tom případě si zítra ráno dojdi tam, kde ti ten zub
vytrhli nebo i jinam. :hug:
Pokud tam máš už pokročilý zánět, tak co nejdřív vyhledej lékaře. Nechci tě nijak strašit, ale může dojít i k sepsi.
Fakt to není žádná sranda. :kytka:

Příspěvek upraven 30.06.25 v 23:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
30.6.25 23:45

Tvému postoji nerozumím. Místo aby sis našla kliniku, kde ti tu ránu vyčistí a nasadí ATB, sem stále dokola píšeš, jak to je strašné. Na co čekáš? Na zázrak? Nějaké kouzlo? Nebo, že tě spasí nějaké alternativní po domácku prováděné léčení?
Tak aby sis spíš nevyčarovala sepsi a pěknou patálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
30.6.25 23:46
@Černá Madonna píše: Více

Je to marné, čeká na zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16346
30.6.25 23:53
@Kipa22 píše: Více

Taky to nechápu… :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76179
30.6.25 23:58

Ješiš, tuhle diskusi jsem neměla číst. :think: :roll:
Dneska mi zubařka vyrvala osmičku vlevo nahoře, už se na ni škaredě dívala při preventivce před dvěma měsíci, že je stejně zbytečná, protože dole mi osma nevyrostla, takže nemá protikus, a já si navíc stěžovala, že jak je namáčknutá na sedmičku, nemůžu se mezi ně dostat při čištění ani mezizubákem. :pocitac: :pocitac:
Já extrakci s díky odmítla, na zubařku jsem si mezi řečí stěžovala dentálce o pár dní později, a ta mi řekla, že s ní plně souhlasí. :?
Dělala jsem chmchm, že se teda příští rok při preventivce domluvím, ale zub to viděl jinak, začalo mě svědit v dásni, bolelo mě i si ten zub čistit, a když jsem s ním zkusila trochu zaviklat prstem, fakt se viklal. 8o :think:
Takže dneska kajícný telefon zubařce, ta se mi ani nevysmála, řekla, ať přijedu hned, ale musím si vyčekat frontu, pak na něj mrkla, řekla „jojo, ten půjde ven..“, opíchla mi to, zabrala, křup! a od té doby no problem.
Ani jsem si nevšimla, že pominulo to umrtvení, doktorka mi žádná ATB nedala, řekla, ať vlevo nekoušu, dokud se to nezatáhne, nevycucávám usazeninu, nevyplachuju.
To bylo před 12 hodinami. Nebolí to, necuká v tom, vlastně o tom pocitově nevím.
Chcete mi říct, že se ráno vzbudím a může to příšerně bolet?? 8o :zed: :zed:

Příspěvek upraven 01.07.25 v 00:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
1.7.25 00:02
@Černá Madonna píše: Více

Já měla dvakrát zánět čelisti, prostě se mi udělal zánět na dvou zubech (ne najednou, v průběhu let), oba mrtvé, takže jsem nic necítila, dokud se to neprovalilo na kost. Letěla jsem na placenou pohotovost. Vzali mě okamžitě. Byla tam úžasná doktorka. První pomoc byla super, cítila jsem okamžitou úlevu. A dala mi ihned léky na bolest a ATB. Další dny mě převzala má lékařka z téže kliniky. Ošetření si hradím. Dvakrát mi ty zuby zachránili. Naposledy - to nechápu, opravdu udělala zázrak - vyčistila kanálek a pak RTG - takovou destičkou, seděla jsem v křesle - nebylo to zase v pořádku - pak řekla, já to píchnu, zabolí to, ale pak už by to mělo být dobré. Bodla to přes kanálek, já nadskočila a pak už mi nic nebylo. Dokázala to propíchnout pod zubem až kdo ví kde. Pipetou vytáhla přes zub hnis a za týden mi zub zadělala. Je v pořádku. Rozhodně bych neseděla doma a nečekala na zázrak. Zbavili mě bolesti docela rychle. Asi třikrát se to chtělo vrátit, ale vždy s tím něco provedli a nakonec se to povedlo. Nevím, na co čeká tato paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16346
1.7.25 00:09
@sirikit píše: Více

Doufám, že u tebe bude mít hojení rychlý průběh a bez nějakých větších komplikací. :kytka:
Ale, všichni to tak bohužel nemají, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16346
1.7.25 00:20
@Kipa22 píše: Více

Taky nevím… :think:
Každý člověk se především, musí o své zdraví starat sám. Je to jeho vlastní zodpovědnost, teda alespoň to, co je v jeho rukách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.