Extrakce zubu a silná bolest

Anonymní
29.6.25 14:29

Extrakce zubu a silná bolest

Dobrý den, jsem druhý den po extrakci zubu byla jsem na pohotovosti protože jsem bolest nevydržela, domluvili jsme se na extrakci protože se obával, že čištění kanálků a podobně záchraně nepomůže a já přistoupila na extrakci zubu, byla jsem naprosto nadšená že už je pryč, anestetika působili dlouho necítila jsem nic do momentu než přestali účinkovat. Přirovnávám to ke stejné bolesti jako když ten zub jsem tam měla. Ostrá pulzující bolest, bolí me z toho ucho. Nateklý obličej, i to mě pobolívá ale ani to neberu vážně tolik jako ta rána, slyšela jsem u suchém lůžku což je úplná paráda z které mám husí kůži a podle toho co píšou na internetu se obávám že bych to tak mohla mít já. Případně se prosím podívejte na fotku jestli máte silný žaludek a prosím dejte mi vědět jestli to vypadá zdravě jako hojení nebo ne :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5972
29.6.25 16:34
@Anonymní píše: Více

Tak myslím, že hned trhat zub je škoda. Já měla zánět čelisti, dokonce dvakrát a zubařka mi zub zachránila. Pokud máš oteklou i tvář, může to být zánět a běžela bych s tím na pohotovost. Stát x hodinovou frontu bych ale nechtěla, takže, pokud jsi schopná ošetření zaplatit, běžela bych na soukromou pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16982
29.6.25 18:47

Když si nejsi jistá, vždy na pohotovost ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.25 21:50
@Kipa22 píše: Více

Tak v tuhle situaci mě to mrzí že se musel vytrhnout, nemam svého zubaře protože bydlím na vesnici a všude v okolí mám obvoláno a obsazeno proto jsem to mela těžké sehnat nějakého zubaře a uz to bylo ve fázi kdy bylo na místě jet na pohotovost, tam mi říkali že by mi vyčistili kanálky a podobně ale že si nemyslí že když nemam zubaře ze je to vhodné, tak nakonec došlo na vytrhnuti zubu. Asi mi to nevadí v tuhle chvíli protože plánuji zub novy a i lepe se starat o zuby at na tom uz nikdy nebudu tak jako ted. Uz předtím než jsem jela na pohotovost byla dáseň ruda az fialová a natekla, myslím ze při extrakci mohli poznat ze jde o zánět. Nejsem si jista ale i po vytrhnuti druhy den to boli stejně silně jako předtím a stále beru několik léků denně od bolesti, většinou 2 prášky ibalginu naráz at to vůbec zabere, zabere to na pár hodin a takto to opakuji celý den :nevim:

• Citovat
  • Upravit
77121
29.6.25 21:54

no ale i na tom druhém zubu máš kaz, když to necháš takhle bez ošetření, tak za nějakou dobu půjde ven i on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
29.6.25 22:27

@stinga To je zubní pigment

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77121
29.6.25 22:31
@Alex845 píše: Více
:nevim: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
29.6.25 22:32

Ahoj, rána vypadá dobře. Dostala jsi ATB a anestetika (Aulin třeba)? Jinak leduj a na tu stranu nic nezvykej. Minimálně 2 dny po extrakci ani neproplachuj. Musí se vytvořit hematom a taková zátka, aby se rána mohla hojit. Pak proplachuj ústní vodou a opatrně čisti. Kdyby se to horšilo okamžitě na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.25 00:10
@Alex845 píše: Více

Ja právě nedostala žádná antibiotika ani nic jiného, vytrhli mi zub a poslali mě domů. Jen je to druhý den po vytržení a bolest nesnesitelná, opravdu užívám dva prášky od bolesti aby to zabralo. Bolest je stejná jako když tam ten zub byl. Tvář mám nateklou stále a bolí to. Bolest vystřeluje do ucha, jeste jsem mezi těmi léky naměřila zvýšenou teplotu 37,1 ale skutečně nevím zda nemohu mít teplotu vyšší kdyz jsem po celý den pod léky ale kdyby tam byl nějaký zánět tak by mi na to přece neco předepsali? Mám dítě tak jen doufám že to nebude vážné protože na pohotovost opravdu jít nemohu protože rodina odjíždí pryč a kdyby se stav zhoršoval, nevim jak bychom oba vydrželi na pohotovosti. Opravdu mě zaráží že i druhý den po vytržení mám dáseň stejně nateklou a fialovou jako před tím než jsem na pohotovost šla a ta bolest? Nepřeji nikomu, protože je to příšerné, právě díky té bolesti jsem tam šla a i po příchodu je bolest stejně silná a ostrá :zed: těžko se mi funguje v domácnosti protože pokud si nedám včas léky tak ta bolest je šílená až se mi brečet chce :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.25 00:15

Jen ještě chci uvést na pravou míru tím co jsem myslela, že užívám dva prášky. Myslela jsem tím že si musím dávku zdvojnásobit aby na tu bolest vůbec něco zabralo. Trvá to pár hodin kdy to opravdu zabere a pak znovu, takto opakuji kdyz je třeba. Ted to právě zažívám znovu. Cítila jsem že přichází bolest ale chvíli jsem čekala, snad že bude jen lehce pobolívat ale bolest se začala znovu stupňovat, kdy jsem si musela dát znovu dva prášky od bolesti abych dnes dokázala usnout. Je pravděpodobné že mě to čeká v noci znovu protože mě ta bolest vzbudí. Nevim jestli je to normální takto po vytržení zubu ale snad už to brzy skončí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5972
30.6.25 00:19

Najdi si zubaře. Chápu, že na pojišťovnu se sehnat nedá, ale na pohotovosti ti podají první pomoc, ale ne léčbu, takže někoho najít budeš muset. Být tebou bych si okamžitě zaplatila zubaře. Já na zánět čelisti dostala ATB a léky proti bolesti. Zabralo to docela rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.6.25 00:54

Extrakcie v dolnej čeľusti síce bývajú ťažšie než v hornej, ale mne sa bárs nepozdáva, že si stále opuchnutá, naozaj tam môže byť zápal.
Bolesť po extrakcií môže trvať aj pár dní, ale výrazne stupňovať by sa už nemala. Ak nebude odznievať intenzita, ktorú máš teraz, ak by prestali zaberať analgetiká, alebo sa pridala teplota, vyraz späť na pohotovosť, alebo skús súkromného zubára. To bude treba riešiť; zánět tam nepestuj, lebo čoskoro budeš loziť po stene. Ak to bude suché lôžko, tak je to síce „na prd“, ale je to riešiteľný problém a uľaví ti to.
A hlavne sa pokús následne nájsť zubára aj za cenu dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16226
30.6.25 01:14

Tak to je mi tě opravdu moc líto. :hug:
Trpět až takovou intenzivní bolestí, musí být opravdu celkově vyčerpávající.
Většinou se po extrakci indikují preventivně ATB. Právě kvůli případnému zánětu a analgetika jsou jen součástí. Rozhodně to není myšleno tak, že tím to celé končí.
Nicméně, pokud máš velké bolesti a včetně toho, co popisuješ, tak je určitě na místě, jít znovu na pohotovost.
Neboj, bude to zase dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
30.6.25 06:50

Po extrakci může bolest přetrvat klidně i týden. ATB se většinou píšou jako prevence proti zánětu. Zvýšená teplota je také běžná. Nesmí se to zhoršovat, tedy pokud by se bolest stávala nesnesitelnou a ze zvýšené teploty by se stala horečka je potřeba návštěva lékaře.
Bohužel extrakce na dolní čelisti bývají bolestivé i po samotném zákroku. Pokud nejsi alergická na jód ( jodová tinktura ) zkus pomocí vatové tyčinky jemně potírat místo kolem extrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
30.6.25 07:07

Taky jsem to zažila, tak vím přesně jak trpíš :hug: Pravděpodobně opravdu suché lůžko. Pár dní trvalo než to přešlo, šílený. Trošku pomohlo ledovat, vyplachovat pusu ústní vodou a prášky na bolest. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.