Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Galatea Já bych možná ani nečekala do zítřka… Jako v tomhle být radši plaša…
Fakt v tomhle neriskuj, navíc pokud to je už čtvrtej den
Mne v pôrodnici hovorili, že keď budem cítiť náhlu zmenu pohybov, príliš veľa alebo málo, tak mám mazať na pohotovosť, mne sa malý tak mlel v bruchu keď sa tam pridúšal, chudáčik. Ja by som išla na pohotovosť…
@Galatea Jsem teď taky ve 38.týdnu a předevčírem večer se mi malá mlela úplně stejně jak to popisuješ..vypadalo to, jakoby chtěla vyskočit z břicha…teď je dva dny klidnější..na kontrolu jdu ve čtvrtek, tak jsem zvědavá, zda je v pořádku..napiš potom, jak dopadla kontrola na monitoru jo? Držím palce, ať je vše v pořádku.
Přesně jak radí holky.. vůbec bych nečekala a jela radši pro klid duše než si pak škrábat hlavu a vyčítat si něco…
držím palečky at do dobře dopadne a jste oba v pořádku napiš nám jak to dopadlo
![]()
@Emička13 no, teď se trochu uklidnil. Do zítřka vydržím, po vyšetření dám vědět. je fakt že poslední dny jím dost sladké, neb se učím na zkoušku, tak jestli není aktivní z toho, jak bylo zmíněno v jednom příspěvku..
Přesně tak, nečekala bych ani do rána. minimálně bych alespoň zavolala do porodnice a zeptala se, jestli to do plánované kontroly vydrží. Lepší je mít jistotu, než si třeba potom něco vyčítat. Každopádně držím palce, aby bylo všechno v pořádku.
@Galatea Mně taky malá řádí po sladkém..třeba se ti prcek fakt snaží otočit hlavičkou dolů..tak zítra držím palce, ať je vše v pořádku.
@Galatea cokoliv mimo běžné a standartní pohyby bych řešila s dr. Oni ti hlavu neutrhnou a ty budeš klidnější. Pokud máš možnost tak skoč do auta a jeď, tfuj, tfuj hodně štěstí, třeba budeš brzy maminka ![]()
No já myslím, že vše bylo řečeno. Já bych taky jela.. Já teda měla placentu vpředu, malou jsem moc necítila.. Ke konci se ale vyboulovala - zničehonic mi skočilo břicho na jednu nebo na druhou stranu.. Ale rozhodně to netrvalo 4 dny ![]()
@Galatea No hele proste delaly se mi vsude boule po brise, porad se prevaloval a proste hrozne rychle kopal a prislo mi to divny. Tak jsem radsi sla ke gyndarce a ta me poslala do porodky na pozorovani na monitor. A tam cely ten kolotoc zacal. Mas vyhodu uz jsi 38.tyden to uz bude mimco 100% vyvinuty a zraly
Ja byt tebou tak jedu na pohotovost ted, opravdu, radsi 10× zbytecne nez jednou pozde. Nechaj si te tam na pozorovani udelaj monitor, zatezovy test a budes klidnejsi. Takhle nikdo do briska nevidi a nevime proc se takto hybe, ale normalni to asi neni
@Galatea nechci strasit, ale utikej. Nejagresivnejsi pohyby byly to posledni, kdy jsem malou citila. Druhy den bylo pozde.
Prosím tě opravdu jeď. Mojí příbuzné se taky dítě takto divoce mlelo jeden večer a za dva dny rodila mrtvé, uškrcené dítě. píšu to záměrně takto natvrdo - já taky netrváím mateřství po doktorech, ale tady může jít o život. Náš malý se taky tak vrtěl - jak tu někdo psal, až jsem brečela bolestí. Taky jsem dělala hrdinku, ale zpětně se imyslím, že jsem to měla řešit. malý má epilepsii - dnes myslím, že mohl mít nějakou dechovou nedostatečnost a takto se to na něm podepsalo. zkrátka na Růžovku se podíváš až zítra, te´d jeď. Opravdu, ať si to nevyčítáš. ![]()