Extrémní lhář

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
9.7.16 19:04

@Attila8 Vlezla jsem ti na profil, abych věděla, odkud jsi. :-) Pracovala jsem posledních několik let v psychiatrické léčebně. Prošlo mi rukama mnoho podobných dětí, v léčebně byly v podstatě pro nastavení režimu, pracovalo se s rodinou. Ten kluk je poznamenaný tím, v čem žije. To lhaní může být upoutávání pozornosti, i když on sám vypadá, že o žádnou nestojí. Neříkám, aby hned absolvoval diagnostický pobyt v léčebně, ale rada od @Aletheia je dobrá - nalézt etopeda či psychologa a dobře se s ním poradit. Pokud by selhával i ve škole a doma to bylo k neudržení, pak doporučuji onen diagnostický pobyt. Ale makat na sobě musí celá rodina, nejen kluk. Jak funguje tvůj brácha coby otec a mužský vzor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
9.7.16 19:06

@Attila8 já bych doporučila rodičům s dítětem navštívit středisko výchovné péče (většinou je v každém větším městě), jsou tam vzdělaní etopedi a psycholog, čím dřív se to začne řešit tím lepší šance na nápravu!!! vím o čem mluvím, je to má práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 19:10

@Attila8 to mi připomíná kdysi manželova syna jak tvrdil, že ho přítel jeho matky bije a fackuje a že bije exku do hlavy atd. Jelikož měl pohnutou minulost tak jsme tomu věřili, takže manžel letěl na sociálku, tedy dát oznámení na ospod. Takže měla exka pak sociálku doma, musela podávat vysvětlení, sociálka byla i ve školce a ptala se u lékaře.. A až pak když viděl co způsobil se přiznal, že si to vymyslel, protože hold prostě potřeboval být opět středem pozornosti.

• Citovat
  • Upravit
36556
9.7.16 19:29

Zajímavé je, že tyhle hrozné děti jsou vždycky „synovec“, „dcera známé“, „manželův syn“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.7.16 19:30
@Bábrdl píše:
Zajímavé je, že tyhle hrozné děti jsou vždycky „synovec“, „dcera známé“, „manželův syn“… :think:

ty jsou nejvíce na očích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.7.16 19:30
@Correy píše:
mi vyprávěla neuvěřitelné příběhy, co se stalo, když maminka kojila ji a když kojila jejího bratříčka.. Známá ve skutečnosti ani jedno dítě nekojila..

Tohle děti normálně dělají. Mají bujnou fantazii. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.7.16 19:34
@nela812 píše:
ty jsou nejvíce na očích

Spíš jsem chtěla říct, že rodiče těch dětí to obvykle tak dramaticky nevidí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
9.7.16 19:38

Těžko radit, když nejde o Tvé dítě a on ví, že vy s ním nic moc právě proto nezmůžete. Řeknu Ti, co bych udělala já, jít o mě. Pokaždé, kdy by k nám jezdil na prázdniny nebo prostě k nám, to je fuk, by jezdil bez elektroniky. Kdyby si chtěl domů zavolat, volal by ode mě-večer. Viděla jsem x nervních dětí s až agresivním chováním vůči nejvíce rodině, když museli opustit svět her a museli jít žít mezi lidi…když to tak musím říct. Věř mi, že 1-2 dny by byl šíleně zpruzelý co má jako jiného dělat, ale ono by se to podalo. Jak píšou holky…lhaní, je jeho prostředek k jakémusi upoutání pozornosti-to se těžko posuzuje, když vás ani jeho rodinu člověk nezná. Dítě v 10 letech už lecos ví a třeba právě lhaním vás dospěláky utvrzuje v tom…že se s ním nemáte zbytečně bavit, zatěžovat, že nic dobrého neumí, i když vám to stále říká, že dohady o ničem vás akorát s prominutím nasírají a všechno tohle vede k tomu, že mu ve finále dáte pokoj a on se bude moc konečně vrátit k hrám…skoro bych si troufla říct, jestli tam už není závislost-záleží jak často hraje. Zkus si představit situaci, třeba s těmi slepicemi…já stará prudička se vidím, jak odebírám telefon/tablet a schovávám. „vypustil jsi schválně slepice? Je mi jedno, jestli tomu říkáš že ne nebo že omylem. Nikdo jiný tam nebyl, takže jim zase pomoz nazpátek a pak si budem povídat, co budem dělat dál. Nebaví Tě chodit po výletech? No tak fajn, budem na zahradě..Sice jsem se těšila, jak někam společně vyšlápneme, ale když ne, tak ne, alespoń mi pomůžeš sklízet úrodu, postart se o zvířata, ať víš, jak to tady chodí…a máš vlastně pravdu, co by jsme někde funěli do kopce, když můžem doma udělat něco užitečného.“…A pod. Uvědom si, že Ty ho nepřevychováš. Ale na druhou stranu, Ty nebo vy jste doma a on ve svých letech by si měl uvědomit nějaká pravidla, když je na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.7.16 19:38
@Bábrdl píše:
Spíš jsem chtěla říct, že rodiče těch dětí to obvykle tak dramaticky nevidí. :think:

tak každý má na výchovu jiný pohled a upřímně ono i hodně rodičů spousty věcí u svých dětí přehlíží či si je nepřipouští

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.7.16 19:39
@Attila8 píše:
@Maddlen můj bratr jako otec nefunguje, dokonce synovec by si přál aby mu tátu dělal můj manžel, což samozřejmě nejde, protože bydlíme jinde než synovec a nešlo by to skrz školu, naši práci atd… Ve škole si učitelé stěžují na domlouváni, i s učitelem se bude do krve hádat a ve finále ještě řekne že učitel je hloupý, on si myslí že je nejlepší mistr světa, když se ho na to člověk zeptá, jestli si myslí že je chytřejší třeba jak někdo dospělý, řekne že ano, i mojim rodičům řekl že jsou hloupý to jsem tenkrát křičela a dost. Pak byl pár hodin hodný a to prej protože mám „hovězí“ hlas a když se vzteknu tak jsou v pozoru všichni :mrgreen: když já jsem se mu snažila vysvětlit že na lež se vždy přijde a že je lepší říkat pravdu, ale marně, přijde mi že nemá svědomí, ho to pak ani netrápí, to samé věci, ničeho si neváží.

Myslím, že jsi vůči němu dost tvrdá. Vždyť je to tvoje vlastní krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.7.16 19:40
@nela812 píše:
tak každý má na výchovu jiný pohled a upřímně ono i hodně rodičů spousty věcí u svých dětí přehlíží či si je nepřipouští

To určitě. Svoje děti vidí každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.7.16 20:06

Mám švagra, je mu už přes dvacet. Poznala jsem ho ca ve 13ti. To zrovna začal být problémový, diagnostaku skončil asi v 16ti. Nemá dodělanou školu a práci si není schopen udržet, svojí vinou. Lže ještě teď, všem kolem sebe a asi těm svým lžím i věří. Vyrůstal jen s mámou, otec nejevil a nejeví absolutně žádný zájem. Dá se s tvým bratrem mluvit? To dítě potřebuje pomoc, ideálně psychologa. A hlavně se musí zapojit rodiče. Možná bych zkusila kraniosakralni terapii. Mám s tím moc dobré zkušenosti, ale není to pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
9.7.16 20:40

Udělala bych to, co už tu někdo psal. Můj dům, moje pravidla. Bez elektroniky, nebo kdyžtak výjimečně. Ukázat klukovi, že o něj stojíte. Přijde mi to jeho chování jako nějaká obrana. Většinou ten, kdo se chová jako mistr světa, má dost nízké sebevědomí. Při pobytu u vás bych nastolila jasná pravidla s tím, že bych kluka i ocenila za něco, co se mu třeba povede a tak. Třeba se mu tohohle doma nedostává. Ale to těžko říct, rozkryl by to vhodný terapeut, ale předpokládám, že švagrová se do nějakého řešení asi nehrne, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
9.7.16 20:42

Já bych ty výlety nezatracovala, i když velmi dobře rozumím, že je to na palici. U nás doma se snažíme přes prázdniny vytáhnout ven synovce (12, 10) od počítače. Hodinu a půl trvá jekot, že nikam ven nejdou, protože co kdyby kolem letěla moucha/včela/vosa/komár, případně na ně zaútočilo dvouměsíční kotě drápy dospělého tygra. Kolikrát na ně ve finále křičím taky. Pak vyrazíme, celou cestu tam otravný a naštvaný kecy. V průběhu většinou taky. Cesta domů je ve znamení fňukání, jak moc je bolí nohy a jak jsou unavení. Za týden, nebo i za rok člověk slyší: „strejdo/teto, vzpomínáš si, jak jsme byli v lese a lezli do toho velkého kopce? To byl hrozně super výlet.“ Asi tak. Ale těžký to teda je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
9.7.16 20:49

@Attila8 To je hrozný problém- a problém začíná u rodičů- to dítě je chudák- nechápu, že s ním někdo diskutuje- prostě se jede na výlet a nazdar a nejde se na pc a nazdar. Bohužel ty to nezměníš a je to mooooooooooooooc smutné- dítě by chtělo žít v jiné realitě, se munedivím, tak si v ní žije- a navenek lže, takže je mi ho líto, řekla bych to oběma rodičům, třeba není pozdě..strašné takové příspěvky číst..chce se mi :,(:poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí