Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jaké máte zkušenosti s těhotenskými testy z Rossmanna od Facelle. Včera jsem si dělala od nich 5 testů a jsou pozitivní. Samozřejmě si udělám i jiné testy. Doktor zatím nic nevidí, protože to bude cca týden. Jenže já tomu pořád nemůžu uvěřit. Mám chuť si dělat testy pořád dokolečka jak blázen
![]()
Příspěvek upraven 29.07.21 v 11:13
Kdy mas mit ms? Zkus nejlepe testovat az se spozdenim, muze to taky s ms odejit. Jinak preji hodne stesti delat testy porad dokola nema smysl. Ztrata casu i peněz.
@Nikca7 mám cca 11 dní po menstruaci. Vím, že to nemá smysl, ale člověk je nervózní.
Jsou pozitivní ale musíš čekat, něco bude vidět až tak za 2 tejdny.
@Hana1991 11dni po? Ty jo, to uz by mela byt asi silnější carka, ale nemusí. Hlavní je, ze ms neprisla a carka pořád je. Byt tebou, zkusim jine testy, tyhle fakt neznám.
@Misasisi nekdo nema dalnice celou dobu, tak jako ma nekdo ovu a carka neni stejne silná jako kontrolní.
@Nikca7 já nevím no… Já se testovala 6 dní před MS i když vím, Že se to nedělá ale makám v nemocnici tak sem musela vědět a Měla jsem fakt dvě dálnice.. Tak u každého je to možná jinak.
@JancaS84 před 11 dni mi skončila a početí by mělo být minulou středu.
@Hana1991 píše:
Aha a s tím si letěla k doktorovi?
Udělej si test až ti vynechá menstruace a kdyz bude pozitivní tak bez za 3 týdny na potvrzení.
@Hana1991 píše:
Tak evidentne bylo driv, nez minulou stredu. A na gynde jsi byla proc? ![]()
Prosimtě už se hlavně netestuj a dej tomu aspoň dva týdny po vynechání menstruace, než půjdeš k doktorovi. Jeden pozitivní test stačí, max další kontrolní za 2 dny a tim to hasne, ne 5 testů denně, pak se akorát budeš zbytečně stresovat, že je jeden test silnější a deuhý slabší a prosperitu těhotenství ti to stejně neukáže… čárka tam je, to je důležitý a teď to je na přírodě, s me struací to buď odejde nebo zůstane, to neovlivní ani 10 doktorů.
Edit: původně jsem to pochopila tak, že menstruace už ti vynechala, ne, že je to teprv 11 dní od poslední co proběhla
Příspěvek upraven 29.07.21 v 11:03
@JancaS84 bral mi krev a v úterý mám přijít na další ultrazvuk a budu vědět výsledky. Teď když už mám tolik testů pozitivních nebudu čekat až do půli srpna. O miminko se ani nesnažíme, přišlo to samo. Je to pro nás překvapení.