Faktura CEZ -vysvětlení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3701
16.3.17 21:00
@iwankaanjelik píše:
Jeste bych chapala, kdyby ta elektrina byla za tech 2,5 mesice nez nas prehlasili, ale datum je od 4.1-2.2.17

o to je datum, kdy se na vás fyzicky překlopila smlouva na odběrném místě. Spotřeba je ale celá vaše, za celé období, kdy jste byt převzali. Nezáleží, kolik nebo jestli jste zaplatili zálohy, pokud jste neplatili zálohy, tak máte peníze doma a je to o to větší doplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
17.3.17 07:05
@elpiska píše:
Nemůžeš se dívat na měsíce, ale na rozdíl mezi konečným stavem a počátečním, t. j. spotřebou. Pokud ta ti sedí, je to ok.
Oni zřejmě střelili to počáteční datum, ale to ničemu nevadí. Nic víc před tím počátečním stavem vám nemůžou fakturovat. A co se týká toho špatného odečtu, tak na to podej reklamaci.
Oni na konci roku nějak divně pracovali, řešila jsem s nimi přeplatek na pozůstalosti a taky to bylo o nervy. Dokonce byla zavřená i obchodní místa.

Jk, byli i zavřeno. To vím, ale jsem ted jeste tumpachová i z tech čísel. Počáteční spotřeba, tj. myšleno čísla zapsaná z elektroměru v době předání nemovitosti (0,48843 a 0,22010),stavy kdy mi dorazila ta mimořádná faktura (0,49689 a 0,22329).
Ale na faktuře, žádné počáteční stavy od nich nemáme, dokladali sme je na předávacím protokolu RK k smlouvě, to ano.
Na faktuře mam pouze tato čísla(0,53500 a 0,21300).
Coz njsou ani podpbna čísla elektromeru, na vysokem rarifu je podle nich spotřeba vyšší nez ukazuje momentálně elektroměr, a na nizkem tarofu zase nižší. Nebo jak mam čísla chápat?!

Omlouvám se dotyčným co me dotazy rozčiluji a klepou si přitom na čelo, ale ráda bych tom porozuměla, abych si priste dokázala poradit sama. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 11:44
@iwankaanjelik píše:
Jk, byli i zavřeno. To vím, ale jsem ted jeste tumpachová i z tech čísel. Počáteční spotřeba, tj. myšleno čísla zapsaná z elektroměru v době předání nemovitosti (0,48843 a 0,22010),stavy kdy mi dorazila ta mimořádná faktura (0,49689 a 0,22329).
Ale na faktuře, žádné počáteční stavy od nich nemáme, dokladali sme je na předávacím protokolu RK k smlouvě, to ano.
Na faktuře mam pouze tato čísla(0,53500 a 0,21300).
Coz njsou ani podpbna čísla elektromeru, na vysokem rarifu je podle nich spotřeba vyšší nez ukazuje momentálně elektroměr, a na nizkem tarofu zase nižší. Nebo jak mam čísla chápat?!Omlouvám se dotyčným co me dotazy rozčiluji a klepou si přitom na čelo, ale ráda bych tom porozuměla, abych si priste dokázala poradit sama. :zed:

Každá faktura obsahuje údaj POČÁTEČNÍ STAV a KONEČNÝ STAV. Ty zaplatíš rozdíl, tj. skutečnou spotřebu a stálé platy za období. Ty tam budeš mít počáteční i konečné stavy dva, ve VT a NT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 11:50
@Proto02 píše:
Každá faktura obsahuje údaj POČÁTEČNÍ STAV a KONEČNÝ STAV. Ty zaplatíš rozdíl, tj. skutečnou spotřebu a stálé platy za období. Ty tam budeš mít počáteční i konečné stavy dva, ve VT a NT.

Prosím tě, ještě ty píšeš o MIMOŘÁDNÉ faktuře…mimořádná faktura se vystavuje z určitého důvodu, tj. třeba změny zákazníka na odběrném místě. (Nebo i jiné změny). Nekoukáš na fakturu, která náleží tomu kdo tam bydlel před vámi? Ještě mě napadá, jestli tu fakturu nechceš sem naskenovat.Ty by jsi měla dostat fakturu, která bude PERIODICKÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.3.17 13:09

@iwankaanjelik

Nemůžeš mít fakturu bez počátečních stavů. To prostě nejde. Naskenuj to sem, začerni si jméno a adresu a my to zkouknem.

• Citovat
  • Upravit
1006
17.3.17 14:07

Holky, tady je faktura. Nejde mi nahrat, ofotila sem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 15:06
@iwankaanjelik píše:
Holky, tady je faktura. Nejde mi nahrat, ofotila sem

Vůbec to není čitelné, ale dohledala jsem ti to. Jde o to, že vy máte nějaký předávací protokol se stavy. ČEZ vystavil původnímu zákazníkovi konečnou fakturu (ona před tím krátce byla i periodická) a na těch fakturách nesouhlasily stavy, protože ten přepis probíhal dlouho a od požadavku přepisu do skutečného překlopení smlouvy na tebe byl i fyzický odečet distributora, takže oni ty skutečné stavy fyzického odečtu dali do faktury. Původní zákazník to rozporoval, podal reklamaci - ČEZ reklamaci uznal a vystavil mu novou fakturu - jak periodickou, tak následně i tu konečnou- do faktury se dostaly správné stavy které jste si předali mezi sebou. A jelikož tomu původnímu zákazníkovi se ta spotřeba z jeho faktury odečetla (protože on už jí skutečně neprojel :-)), tak vystavili fakturu vám, protože je to vaše spotřeba. Jednu fakturu opravnou udělali pro vás na tu periodickou, pravidelnou fakturu a druhou udělali jako opravu té konečné faktury. Protože tu skutečně spotřebovanou elektřinu tím zaplatíte. Tedy ten počet kWh co máš na faktuře je ten rozdíl, který odečetli tomu původnímu zákazníkovi. Uf, snad to takhle pochopíš. Uznávám teda, že když k tomu nebyl žádný průvodní dopis, že je z toho zákazník jelen :-). Takže máš to dobře, buď v klidu a další fakturu budeš mít za rok v únoru.
Myslím, že by mi měli přidat :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
17.3.17 15:20
@Proto02 píše:
Vůbec to není čitelné, ale dohledala jsem ti to. Jde o to, že vy máte nějaký předávací protokol se stavy. ČEZ vystavil původnímu zákazníkovi konečnou fakturu (ona před tím krátce byla i periodická) a na těch fakturách nesouhlasily stavy, protože ten přepis probíhal dlouho a od požadavku přepisu do skutečného překlopení smlouvy na tebe byl i fyzický odečet distributora, takže oni ty skutečné stavy fyzického odečtu dali do faktury. Původní zákazník to rozporoval, podal reklamaci - ČEZ reklamaci uznal a vystavil mu novou fakturu - jak periodickou, tak následně i tu konečnou- do faktury se dostaly správné stavy které jste si předali mezi sebou. A jelikož tomu původnímu zákazníkovi se ta spotřeba z jeho faktury odečetla (protože on už jí skutečně neprojel :-)), tak vystavili fakturu vám, protože je to vaše spotřeba. Jednu fakturu opravnou udělali pro vás na tu periodickou, pravidelnou fakturu a druhou udělali jako opravu té konečné faktury. Protože tu skutečně spotřebovanou elektřinu tím zaplatíte. Tedy ten počet kWh co máš na faktuře je ten rozdíl, který odečetli tomu původnímu zákazníkovi. Uf, snad to takhle pochopíš. Uznávám teda, že když k tomu nebyl žádný průvodní dopis, že je z toho zákazník jelen :-). Takže máš to dobře, buď v klidu a další fakturu budeš mít za rok v únoru.
Myslím, že by mi měli přidat :D :D :D
:dance: Moc ti děkuji :mrgreen: Tohle by mě opravdu nenapadlo bez vysvětlení.????
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
17.3.17 15:21
@Proto02 píše:
Myslím, že by mi měli přidat :D :D :D
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
17.3.17 15:33
@iwankaanjelik píše: :dance: Moc ti děkuji :mrgreen: Tohle by mě opravdu nenapadlo bez vysvětlení.????

Takže je to naše fyzická spotřeba, od doby předání stavu, tzn. nemovitosti, do doby fyzického překlopení smlouvy na mě, chápu tě dobře? Mě právě mate i datum v záhlaví, kdyby tam bylo zapsáno už to prosincové, ani by m nenapadlo to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 15:33
@iwankaanjelik píše: :dance: Moc ti děkuji :mrgreen: Tohle by mě opravdu nenapadlo bez vysvětlení.????

To ti i ráda věřím :lol: :lol: :lol: :lol:
Jinak není zač, ráda jsem pomohla, jelene, co oči máš zelené :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 19:49
@iwankaanjelik píše:
Takže je to naše fyzická spotřeba, od doby předání stavu, tzn. nemovitosti, do doby fyzického překlopení smlouvy na mě, chápu tě dobře? Mě právě mate i datum v záhlaví, kdyby tam bylo zapsáno už to prosincové, ani by m nenapadlo to řešit.

Je to vaše spotřeba od doby předání bytu do periodické faktury, která bude vždy na začátku února. To období neřeš, to jsem ti vysvětlovala už zkraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
17.3.17 19:51

Oni tu spotřebu naúčtovali tomu původnímu, proto pak vystavili opravné faktury a vyúčtovali to tobě. Je to období od předání bytu - přes překlopení smlouvy na tebe - k periodické faktuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
18.3.17 06:51
@Proto02 píše:
Oni tu spotřebu naúčtovali tomu původnímu, proto pak vystavili opravné faktury a vyúčtovali to tobě. Je to období od předání bytu - přes překlopení smlouvy na tebe - k periodické faktuře.
:kytka: Diky moc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
18.3.17 08:45
@iwankaanjelik píše: :kytka: Diky moc

Mimochodem, (teda teď nevím, jestli jsi to už nepsala někde ty a nebo já tobě), ty faktury jsi dostala dvě. A nebo jsi je dostat měla. Platí obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný