Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky mám problém potřebuju si vzít půjčku není to problém pokud dodám fakturu od opravy střechy jenže.
Chlapi co střechu dělali ztratily veškeré doklady od opravy tvrdily nám že jsme papíry od opravy nechtěli ale my je chtěli.
Střechu dělají již od 8.3. dělají to jako fušku proto ještě stále není hotová.
Materiál přivezli 4.3. kdy dostali 80 000 na materiál. (dnes nám tvrdily že 70 bohužel jsme to nenapsali nikde a nenechali je převzetí částky podepsat) pak týden po tom co začali to znamená 15.3. dostali dalších 15 000 asi za další tři týdny dostali 5000 pak dostali ještě 1500 a nakonec cca před měsícem (kdy tu byli naposledy)dostali asi 700 na benzín. Jenže já ty papíry nutně potřebuju chci to po nich již asi 14 dnů aby to přivezli. Nejsou schopní denně jim kvůli tomu volám a nic jenže ta pujčka stojí (respektive její poskytnutí) jen na té faktuře a už včera bylo pozdě aby to dovezli ta pujčka už opravdu moc spěchá poradíte co dál? já už opravdu nevím díky moc
@katula9
vy jste jako zaplatily někomu tolik peněz bez dokladu???
Jestli to je fuška na černo tak to ti je asi chtít dát nebudou
Nezlob se, ale dát někomu hotově 80 litrů a nechtít doklad HNED, je prostě, no ani nevím jak to pojmenovat. To jste trochu prosr.ali, řekla bych ![]()
Jako oni to nejspíš dělaj na černo a doklad od nich tím pádem neuvidíš.
To tady nechci řešit mě jde o ten doklad potřebuju alespoň doklady od nákupu materiálu třeba to je jedno ale tady jde o to že oni je vyhodily nebo ztratily to už přesně nevím
@katula9 ale pokud pro tebe dělají na černo tak od nich nikdy žádnej doklad nedostaneš, možná budeš ráda když udělají práci za kterou si jim zaplatila, ono je k tomu totiž vůbec nic nenutí
Nedají ti nejspíš nic, protože to nechtějí danit a je to černota. Když na ně pošleš finančák, všechno zapřou a budeš bez střechy i bez peněz. Tady ti nikdo neporadí, to už je na právníka.
Nepočítej s tím, že fakturu uvidíš. Podle mě to dělají na černo a i dle tvého popisu je to celé divné ![]()
@katula9 píše:
To tady nechci řešit mě jde o ten doklad potřebuju alespoň doklady od nákupu materiálu třeba to je jedno ale tady jde o to že oni je vyhodily nebo ztratily to už přesně nevím
No tak jasne, nejspíš kdo ví kde ten matroš vzali ![]()
Jediný co vidím jako možnost, poptat se všech možných známých, jestli nemají podobné doklady, ale řekla bych že v tomto časovém presu to není úplně reálné pro tebe..
A máte nějakou smlouvu s tema chlapama, nebo jak ta spolupráce probíhala?
No pokud Ti to nechtějí dát, tak to z nich těžko dostaneš, když na ně nemáš žádné páky ani doklady, faktury… asi mají nějakej důvod, proč Ti to nechtějí vystavit? To jsou chlapi z ulice, hospody nebo někam patří? pod nějakou stavební firmu? Mají nějakýho šéfa? ![]()
Oba sou zaměstnaní jeden je ve své podstatě rodina já už z toho mám hlavu jak kopačák samo ptala jsem se v okolí jestli někdo podobné doklady nemá ale bohužel
My jsme si materiál na střechu zajistili sami, tj. faktury máme. Práce byla černota na ruku dohodnutá předem.
Ja bych se zkusila podívat po dokladech i jeden. Nedělal nějaký kamarád něco že by vám doklady půjčil? Pokud to máte pro nějaký stavebko tak stačí zapůjčení oni si to kopírují originály hnedka vrací
@katula9 píše:
Oba sou zaměstnaní jeden je ve své podstatě rodina já už z toho mám hlavu jak kopačák samo ptala jsem se v okolí jestli někdo podobné doklady nemá ale bohužel
tak to bych řekla že máte smůlu ![]()