Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, zkusím to vzít ve zkratce. 4. den co jsem čekala ms a nepřišla jsem si udělala digi test clearblue. Vyšel pozitivní 1-2. Udělala si pak za 2/3dny papirkove, nic. Po týdnu jsem začala krvácet, ale méně než obvykle. Klasicky cca 5/6dní. Po dalším týdnu mě začalo pobolívat břicho, tak jsem volala na gyndu a objednala se. Sestřička ze si mám udělat před tím ještě test. Tak jsem si zas koupila clearblue (jiné město, i lékárna). Udělala a bum zase pozitivní 3+. Cca za 20 min jsem byla u dr. Ultrazvuk nic. Udělala mi papírkový test a zase nic. To bylo včera. Nechápu, vrtá mi to hlavou. Co si o tom myslíte? Ze by clearblue ukazoval falešně? Ale jsou mi divny ty týdny… vůbec to nechápu. Snažím se všude možném dočíst nějaké zkušenosti s testem, ale všude jen sama chvala. Nechápu ![]()
@pikola také mě to napadlo, dokonce jsem tam dnes i volala. U nás prý potřebuji zadanku od dr a ta má teď dovolenou. Jen mě zajímaly ty testy. Jestli s tím má někdo zkušenost. Cíleně se o mimi nesnazime, takže si jen říkám co to je
ještě za tu cenu tech testu oproti ostatním. A proste ty týdny jak poškočily. Ale říkám ostatní obyc nic
@Baru297 Ahoj, však můžeš jít na krev jako samoplátce do jakéhokoliv střediska. nepotřebuješ žádnou žádanku. 😊
@karkarka no tak určitě mám potrebuju kecat
první jsem si nefotila. Byl to trochu šok a když jsem druhy den chtěla, tak výsledek byl už fuč. Ze včera už mám … cestou k dr…
Přijde mi to taky zvláštní. Ještě když čtu jen samou chválu na tyto testy. Dnes jsem si udělala papírový pepino a ani ťuk. Tak já nevím
@karkarka jen ještě zdůrazním ze se o mimi fakt nesnazim, takže určitě nehledam mermomocí pozitivní test. Je to divny
No tak zvláštní to určitě je. Protože tyhle testy bývají spolehlivé. na druhou stranu ve 3+ už by něco muselo být vidět na ultrazvuku.
No ze jo. A říkám všechny papirove negativni. Ještě to zvýšení týdnu proste. Jsem z toho fakt rozčarovaná. Ještě mě napadlo vadný test, ale říkám, oba byly kupovane na jiném místě, tak proste nevím. Mám chuť se obrátit na clearblue 😄 ještě když jsou všude opravdu jen pozitivní reakce. Tak mě zajímalo, jestli se s tím také někdo nesetkal…
Divím se, že neposlala na krev. Ale můžeš jako samoplátce kdykoliv během dne. Já byla třeba ráno a odpoledne výsledky v mailu a platila jsem asi 200. Jinak koukala pořádně, už jen kvuli vyloučení mimoděložního? 🙈 3+ je poměrně vyšší hcg už. Jinak já neměla nikdy žádné falešně pozitivni za 3 roky snažení. Ještě to prý může způsobit cysta.. ale pořád divné, že papírové, které mají většinou menší citlivost nic neukázaly 🤔
@chlorace889 no já prave také nikdy neměla falešný. Mám už 2 deticky. Dr mě možná tak trochu odflakla. Byla jsem dopo, měla toho hodně a pak od 12hod. dovca. Tak to možná spis nechtěla řešit. Nevím. Hlavně ze mi začala nabízet tělísko. A jedine co, tak ultrazvuk a papirkovy test. Já jsem taková ze vždy s prominutím držím hubu, ale tohle mi tedy vrtá. Zkusím raději tu krev nejspis … joo a řekla mi, ze se mám znovu otestovat 22.7. A kdyztak zavolat. To bylo vše. Ze to muže byt ovulaci. Nejsem tedy lékař, ale přijde mi to jako blbost …
@Baru297 no já to právě psala protože sem otěhotněla s pomocí v CARu po třech letech snažení a chtěla sem vystavit marodní a to mi napsali až po krevních testech. Jenže Dr to přehlédla ty výsledky a utz byl šup šup a že tam nic není. Tak mě poslala znovu na krev a volali mi hned odpoledne, že mám vysoké hcg v krvi a že pokud bolesti, ať přijdu hned nebo až další den. Druhý den tam byl normálně vidět gestační váček. Noo uvidíš nu 🙈 ale je to vážně divne 🤔
@Baru297
Určitě zajít na krev, žádnou žádanku nepotřebuješ. Chodím tak běžně po KET, akorát řekneš, že jdeš jako samoplátce. U nás to stojí 200kč jeden odběr. ![]()