Fenistil - předávkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
8.2.15 12:19

@Martina8888 nemas pravdu, sami mi to priznali, he pokud je dobrovolne ja nepustim, musi mit soudni prikaz a povoleni. Odesli…a uz se nvratili. Vim to, pac tchan je policajt a zjistoval nam to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.4.15 16:53

Předávkování Fenistilem

Tak i ja se přidám s našim zážitkem..syn 3 roky vypil prakticky celou lahvičku Fenistilu… Do pul hodiny jsme byli v nemocnici, vypumpovali mu žaludek a na 24 hod na pozorování. Je v pohode vypada, ze mu nic neni. pro klid by bych doporučila vždy volat toxikologii a řídit se dle pokynu doktoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
15.11.15 20:52

Holky SOS. Synovi 3 roky jsem misto Sinecod kapek na kasel nakapala Fenistil kapky a to rovnou 25 kapek. U Fenistilu davam vzdy jen 9 kapek 3× denne. Mam ted plasit, ze dostal tolik kapek??? Jsem uplne vystresovana. Proste jsem se blbe prehmatla v lekarnicce:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
15.11.15 20:59

@evulkanov dle mého názoru to nevadí. Pro klid duše bych zavolala na toxikologii. Ja tam tehdy volala, synovi byl 1,5 roku a rekli mi něco v tom smyslu, ze by musel vypit přes půl skleničky. Ale už si to moc nepamatuju. Každopádně není důvod panikarit, tohle se holt může stát a ještě štěstí, ze to byl jen fenistil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
15.11.15 21:01

Zavolej na toxikologii a zeptej se: 224919293

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.11.15 21:03
@evulkanov píše:
Holky SOS. Synovi 3 roky jsem misto Sinecod kapek na kasel nakapala Fenistil kapky a to rovnou 25 kapek. U Fenistilu davam vzdy jen 9 kapek 3× denne. Mam ted plasit, ze dostal tolik kapek??? Jsem uplne vystresovana. Proste jsem se blbe prehmatla v lekarnicce:-(

Kolik váží? V příbaláku se píše děti 3-12 let 15-20 kapek 3× denně, tak by to nemělo až tak vadit pokud není extra malý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
15.11.15 21:08

@meduzza vazi 13,5 kg. Ja mam v pribalaku rozpis na vahua to vychazi na tech 9 kapek 3× denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
15.11.15 21:09

Na krabičce je 2 kapky/kg tělesné hmotnosti/den rozdělené do 3. davek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.11.15 22:52
@evulkanov píše:

mi se stalo, ze mi to mala vycucla, asi 5 ml.. volala jsem na toxikologii a tam mi to pani spocitala a rekla, ze to nevadi, ze to neni zivotu nebezpecne, ze ten fenistil je slaboucky.. to bude dobre. dej vice pit a muze vice spat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.11.15 07:03

@evulkanov @fia80 to nevím co je na krabičce, četla jsem příbalový leták tady, bod 3. děti 3-12 let: http://www.pribalovy-letak.cz/240-fenistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.11.15 07:10

A vycházím z toho, že přece u takovýchto kapek u dětí nemohou do příbaláku napsat dávkování, které by bylo obecně nebezpečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.17 16:37

Hospitalitace 36 hodin

Stalo se nam totez. Syn (16 mesicu) mel v puse lahvicku fenistilu a kdyz jsem mu ji vzala, byla v ni asi petina. Volali jsme na tu toxikologickou linku, kde podle vahy a mnozstvi vypiteho Fenistilu spocitali, ze pokud to opravdu vypil, je to uz prilis velka davka a dporucili dat cerne uhli a jet na pohotovost. Jeli jsme rovnou. Do Motola. Malyho hned hospitalizovali a rekli, ze do rana na pozorovani a dali mu 15 tablet cerneho uhli. Zadne priznaky nemel, noc probehla bez problemu, tak jsem pocitala s tim, ze pujdeme rano domu. Ale doktor rekl, ze i kdyz mu nic neni, doporucena doba pozorovani je 36 hodin. Uprosila jsem ho aspon na 24, abychom v nemocnnici uz nemuseli spat. Zrejme ten Fenistil nevypil, takze to bylo cele zbytecne, ale zase lepsi byt 24 hodin zbytecne v nemocnici nez prijet pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
11.1.18 20:12

Ahoj holky, malý dostal fenistil na kašel a já blbá si přečetla leták jen po instrukce: 2kapky na kg hmotnosti dítěte tak jsem mu dala 20kapek(vazi 14kg) to se stalo rano. A ted večer jsem si to přečetla pozorně že tato dávka se měla rozdělit do 3dávek takže mel dostat jen 3× denne po 9kapek.Po tom spinkal asi 2,5hodiny ale jinak nic nepozoruji, myslite ze mu to mohlo nějak ublížit? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
26.4.19 22:22

3x dávka

Ahoj, obnovuji téma, snad mi někdo poradí. Malý (4,5 roku/19kg) má zrovna neštovice, dostali jsme doporučení na fenistil. Kvůli mojí nepozornosti (2kapky/kg hmotnosti, ALE NA 3 DÁVKY VE DNI) jsem mu omylem podala 38 kapek v jedné dávce. Dnes měl už dvě normalní dávky, které mu podal někdo jiný - ty byly správně podané, tzn. cca 13 kapek. Mám volat na toxikologii nebo se mi z toho vyspí? Díky za rady!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.19 22:35

Pokud nepozorujes nejake obtize atd. tak bych zatím neplasila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat