Fenistil - předávkování

3Lu
14272
15.11.14 20:08

Fenistil - predavkovani

Ahoj holky, mala mi vycucla pul lahvicky Fenistilu, muz ji nechal na okraji stolu a vzala si ji… :zed: Uz spinka, ja ji ted nasla pod stolem a vim, kolik tam bylo vcera, kdyz jsem ji dala naposledy. Ted jsem ji po koupani ni chtela dat zase, ale nenasla jsem to, a ted muj rika, jojo, mela to v pusince, ja myslel, ze to ma neco na hrani :pocitac:.

Nemate s tim nekdo zkusennosti? Asi jak je to sladke…zkusila jsem to a vycucne se to teda dooost rychle. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26890
15.11.14 20:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.11.14 20:19

Volej toxikologické centrum 224 91 92 93 nebo 224 91 54 02, připrav si lahvičku a taky kartičku zdravotní pojišťovny dítěte pro nahlášení. Taky kdy to bylo, kolik toho bylo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
15.11.14 20:30

Nepises, kolik ji je.nam se to taky stalo, malemu cca 1,5 roku, akoratja ani nevedela, kolik tam bylo předtím, nedavala jsem pravidelně. zavolej na toxikologii a oni Ti poradí. Tuším, ze my je sledovali. Nic se mu nestalo, ale možná, ze tehdy nic nevypil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.11.14 20:30

@kaspluc Tak co, jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
15.11.14 20:41

Ma 18m…prej sledovat a muze se osypat, byt hyperaktivni nebo moc spava. Jinak kdyby neco jet do nem. Dobre je, ze je to antihystaminikem a ne necim jinym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.11.14 20:49

Ahoj,
nás si tedy nechali v nemocnici na pozorování a chtěli klukům pumpovat žaludek..my jsme měli skoro plnou lahvičku, ale spíš to někde vylili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
15.11.14 20:51

@dinčik tak to je vcelku prehnaneeee ne? :think: a meli klici nejake priznaky nebo jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.11.14 21:26

Tenkrát když jsme volala na to tox. linku, tak mi řekli, že to musí počítat na jedno dítě a že je to několikrát překročená hodnota… klukům nic nebylo tak jsme nějak nechvátali, sbalili jsme si do nemoc, a naštěstí přijeli po hodině, tak uý to prý nemělo cenu, dali mi každého do postýlky na tři hadičky na hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
15.11.14 21:55

@dinčik na jake hadicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
15.11.14 22:22

@kaspluc tipla bych ekg, saturaci a podobné. Také mi přijde půl lahvičky dost, v klidu bych nebyla, ale znáš mě, já jsem plašan. A nemohla to někde spíš vylít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
15.11.14 22:28

Jj, to bude ono:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
16.11.14 05:14

Tak vse ok. Mela jsem ji na chuvicce a zap. desku. Byla uplne ok oddechovala a plasit a jet do spitalu a delaj ji nervy se mi nechtelo. Tak vim ze by si nas tam pro jistotu take nechali kdyz jde o dite. Ale mala jak by videla mudry tak asi vypiti fenistilu by byla oproti tomu sranda. A jako pumpovat zaludek kvuli tak slabemu leku :roll: tak to bych fakt nedovolila…jeste jsem volala kamaradce doktorce a prej mam byt v klidu ze fenistil je naprosto neskodny v takovem mnozstvi. Prej ty lahvicky by musela do sebe obratit tak tri. Jen asi je pravda ta hyperaktivita pac je cila od 3 rano :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.15 14:24

Telefonát na toxikologii - návštěva sociálky

Zdravím - jdu sem s čerstvou (dnešní) zkušeností. Kamarádky mě chlácholí, že je to bude v pohodě, že mám jen splašený těhotenský hormony a zbytečně stresuju, ale mně to stejně nedá a chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Dneska jsem našla otevřenou lahvičku s Fenistil kapkama a byla skoro prázdná. Syn má 2 roky a vím, že to je jeho práce. Matně si vybavuju, že v ní byla ráno cca půlka, spíš něco málo pod půlkou, ale jistá si nejsem. No začala jsem vyšilovat a muž zavolal na pohotovost, odkázali ho na dětskou pohotovost a tam na toxikologii. Tam nám poradili. To všechno bylo ok, syn nakonec neměl ani žádný příznaky, takže buď je to kůň nebo to někde vyšplíchal. Nebylo potřeba nikde jezdit. Za což jsem hrozně vděčná a je to pro mě ponaučení, že je na čase dát léky zase o kus výš. Co mě ale děsí je to, že si hned zjišťovali rodné číslo syna a že máme počítat s tím, že nás může navštívit sociálka. No já jsem se div nepoložila. Chápu, že je to v zájmu dítěte a takové věci by se dít neměli a oni na to jen chtějí dohlídnout. Ale hrozně mě to vzalo, probulela jsem celý dopoledne jako neschopná matka. Už je líp, ale té případné návštěvy se děsím. Bydlíme v baráku a já i manžel jsme vetešníci, vyloženě bordel tu není, ale všude spousta věcí a tak.. No žádný uhlazený ikea byt zkrátka. Máte někdo podobnou zkušenost, že vám po telefonátu na toxikologii přišla sociálka? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7.2.15 14:29

To jsem teda nikdy neslyšela :nevim: Už jsem několikrát na pohotovosti volala na toxikologii místo rodičů a nikdy mi nic podobného rečeno nebylo. Rodné číslo je potřeba, protože je to placená služba, která se vykáže zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí