Fenku do dobrých rukou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
12.6.14 17:38
@anubis25 píše:
ok řekni mi jeden jedinej důvod, pro to aby se člověk zbavil psa…( alergie, pro mě není důvod máme kočku a 2 alergiky na kočku a pryč ji stejně nedáme )

Třeba ti bude ohrožovat dítě? To by pro tebe taky nebyl důvod? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 17:39
@martina.se píše:
jj, vim - jen pro budoucího majitele je to celkem podstatná informace :think: tedy dle mého názoru. věděla bych o člověku, co tyhle psy miluje, teď chce nového, ale i on by ten důvod rád znal :think:

přesně tak, je opravdu podstatné, proč se hledá nový domov, protože ten, kdo by o psa zájem měl potřebuje vědět vše o psu a ty důvody jsou v tomto podstatné, protože je rozdíl, jestli je pejsek alergický na jiná zvířata (a zájemce je mít může), anebo že jsou důvody úplně jinde, než na straně psa (povahy a chování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.6.14 17:41
@celipipka54 píše:
Třeba ti bude ohrožovat dítě? To by pro tebe taky nebyl důvod? :think:

byl, ale právě proto je třeba ten důvod znát. Jestli je to napadání dítěte, tak to taky třeba uvést, aby si ji nevzala rodina s dětmi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.6.14 17:41

@celipipka54 tak proto pejska předáme dál aniž bychom svou obavu (důvodnou??? nebo ne???) zmínili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
12.6.14 17:42

@martina.se Jasně, pokud má někdo zájem, tak by určitě měl znát důvod, hlavně u takovýho plemena. Ale tak nějak si myslim že pokud má někdo opravdu zájem, tak spíš napíše zakladatelce do zpráv, tohle mi příjde jen jako zvědavost, nebo že chtějí rejpat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 17:42
@martina.se píše:
byl, ale právě proto je třeba ten důvod znát. Jestli je to napadání dítěte, tak to taky třeba uvést, aby si ji nevzala rodina s dětmi..
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.6.14 17:43
@celipipka54 píše:
@martina.se Jasně, pokud má někdo zájem, tak by určitě měl znát důvod, hlavně u takovýho plemena. Ale tak nějak si myslim že pokud má někdo opravdu zájem, tak spíš napíše zakladatelce do zpráv, tohle mi příjde jen jako zvědavost, nebo že chtějí rejpat ;)

jj, asi jo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144

@Malaga Nene, já říkám že pokud o pejska někdo má zájem, tak by určitě měl vědět důvod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
@anubis25 píše:
ok řekni mi jeden jedinej důvod, pro to aby se člověk zbavil psa…( alergie, pro mě není důvod máme kočku a 2 alergiky na kočku a pryč ji stejně nedáme )

Jenže pro někoho to důvod být může.

@celipipka54 píše:

Přesně tak, to může být další důvod. A umím si jich představit dost dalších. Prostě co je pro jednoho nesmysl, malichernost a kravina, může být pro druhého závažná věc.
A i proto je potřeba, aby bylo jasně řečeno, jaký je důvod. Samozřejmě, že si může něco vymyslet a pravdu neříci :nevim:
Já psa považuju za psa a ne za dítě, takže lynčování se neúčastním, i jsem se včera nebo kdy zastávala paní, co přišla o psovi jak slepej k houslím po úmrtí příbuzného a nadšená z toho nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.6.14 17:45

@celipipka54 A myslím si, že zdravě sebevědomý člověk by měl ustát i nějaký „lynč“ na anonymním foru, však jsou to většinou kraviny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.6.14 17:46

@celipipka54 jj, poslala jsem to až když jsi na to opověděla, to se tady občas stává :)
mám psinu a nějak si nedovedu představit až tu nebude a přemýšlím o důvodu, který by byl dostatečný k tomu jí dát pryč, ale neříkám, že takový třeba není
jinak zakladatelku chválím, že to řeší touto cestou a ne nějakým vyhazováním v lese apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.14 17:48
@jenny.fields píše:
@celipipka54 A myslím si, že zdravě sebevědomý člověk by měl ustát i nějaký „lynč“ na anonymním foru, však jsou to většinou kraviny :roll:

předběhla jsi mě, chtěla jsem napsat to stejné :kytka:

bylo tu i různých diskuzí, že zakladatel(ka) se „lynčovat“ nechala a nakonec našla cestu takovou, že se odhodlala svůj problém zkusit vyřešit jinak, než dáním psa do útulku či kamkoliv jinam, takže každá šance za to stojí, protože pár „lynčů“ za život živýho tvora stojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
12.6.14 17:49

@kočička Evička víš co já dost často pročítam inzeráty a štve mě jak lidé píšou daruji psa do dobrých rukou a neustále důvody jak na něj nemají čas a pes má malo pochybu…to že je tomu psu 5 let a bydleji už dávno v bytě..to asi „nevěděli“ že na psa nebude čas a že v bytě nebude mít pes tolik prostoru jak na zahradě když se jedna o velkého psa…a nebo těhotné ženy a psa davají pryč, protože čekají dítě, ale to že je to ještě štěně, které má 3-4 měsíce (třeba) a oni jsou v 8 měsíci to „nevěděli“ dřív že jsou těhotné nebo jako co :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Mi24
12.6.14 17:53
@celipipka54 píše:

ne, protože psa si vychovám tak aby měl dětí rád…a s tím i počítam máme psa od štěněte nikdy mu nebylo ublíženo (že by mu ublížili dětí) přesto je nemá rád..já sice dětí ještě nemám, ale až je mít budu tak pes tady ještě bude a přesto ho budu hlídat, vychovavat aby dítěti neublížil, ale pryč ho nedám…u nás se třeba všichni v okolí dívi jak psi vychazejí s kočkou a dalšími zvířety (jeden pes je lovecký a nesnaší kočky-je schopen ji roztrhat) ale na naší jsme ho od mala vychovavali že ji prostě ublížit nesmi a vychazejí spolu nadherně..takže ne, pro mě neexistuje důvod (asi) dát psa pryč..až ten důvod mít budu tak ty ho klidně napíšu, ale neveřím že bude

• Citovat
  • Upravit
12.6.14 17:54
@celipipka54 píše:

víš, ono to vnímání „ohrožování“ bývá většinou v subjektivní rovině, pes sám od sebe nikoho ohrožovat nebude, ale pokud se člověk chová tak, že toho psa k tomu nepřímo přimějě, tak je v 99% případů chyba na straně člověka, nikoliv psa. Vycházím opět z místních diskuzí na tohle téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný