Ferraty s dětmi - zkušenosti

81481
6.12.16 10:36

Ferraty s dětmi - zkušenosti

Ahoj, docela bych s dětmi ( v létě 6 a 8 let) vyzkoušela ferraty. Máte někdo osobní zkušenost, konkrétní lokalitu, kde jste byli, jak staré byli děti, jak to zvládly, jaké měly předchozí zkušenosti s lezením. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
carsa
6.12.16 10:44

@Lama Lama Letos v létě jsme lezli Ferraty Otztalských Alpách (Rak) a pak ještě v Itálii Dolomity di Brenta (tak jsem i spali po chatách, takže vše s sebou). Děti 10, 8, 6. Lezeme s nimi odmalinka. Kdybys něco potřebovala vědět, napiš.

• Citovat
  • Upravit
413
6.12.16 11:12

Je toto by mě zajímalo. Od kolika let s dětmi lezete? Náš nejmladší má 2 roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
6.12.16 11:24

@Artuše Přemýšlím. U skal se motaly samozřejmě od malinka. Ten nejstarší byl s námi na prvním výstupu, když mu byly necelé 4 roky (ale to byla spíš VHT). Co se dívám na fotky, tak okolo 4 let poprvé lezení s lanem. Jinak na hory (hlavně Alpy) s nimi ale jezdíme od mala.

• Citovat
  • Upravit
1908
6.12.16 11:34

Známí byli s dětmi někde u Brna, zkus vygooglit. Oba jsou věkově ZŠ. Manžel byl letos u Děčína a tam to bylo obtížnější = podle fotek by to děti nedaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.12.16 11:48
@carsa píše:
@Lama Lama Letos v létě jsme lezli Ferraty Otztalských Alpách (Rak) a pak ještě v Itálii Dolomity di Brenta (tak jsem i spali po chatách, takže vše s sebou). Děti 10, 8, 6. Lezeme s nimi odmalinka. Kdybys něco potřebovala vědět, napiš.

jé, to vypadá parádne. budu ráda za jakékoli info. Na co si dát pozor, jak s vybavením pro děti. Jak to zvládaj… Co přesně jste šli. Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.16 11:51

@Zuzlounek myslíš ve Víru www.ledovastenavir.cz s dětmi luxus půjčí i sety na lezení jdou tam dvě cesty a ps: pomáhala jsem je stavět ;)
Známí s malou od 3 let samo ty lehké cesty. Já brala neteř na skály taky od 4 let s naší malou možná začnu dřív uvydime

• Citovat
  • Upravit
81481
6.12.16 12:04
myslíš ve Víru www.ledovastenavir.cz s dětmi luxus půjčí i sety na lezení jdou tam dvě cesty a ps: pomáhala jsem je stavět ;)
Známí s malou od 3 let samo ty lehké cesty. Já brala neteř na skály taky od 4 let s naší malou možná začnu dřív uvydime

s dětmi se dá ta jezerní ferrata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
6.12.16 12:04

To je těžké. Do hor s nimi chodíme od mala. Podle toho, co kdy zvládnou (třeba ta nejmladší byla poprvé v Alpách v necelých 2 měsících - nosila jsem ji v šátku. Dvuleťáka měl manžel v krosně a čtyřleťák už šlapal sám. Nějaké přechody, kdy se spí po chatách, kde je potřeba všechno nést s sebou, zvládnou tak od tří let. Ferraty ten nejstarší od 4, prostřední byl poprvé v 5 a nejmladší v 6. Plánování je docela složité a potřeba je toho samozřejmě hodně. Tohle je naše příprava (bez oblečení a jídla - jen věci na lezení a spaní)

• Citovat
  • Upravit
1128
6.12.16 12:06

@carsa holky a to tem prtatum verite, nebo je jeste nejak prijistujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.12.16 12:07
@carsa píše:
To je těžké. Do hor s nimi chodíme od mala. Podle toho, co kdy zvládnou (třeba ta nejmladší byla poprvé v Alpách v necelých 2 měsících - nosila jsem ji v šátku. Dvuleťáka měl manžel v krosně a čtyřleťák už šlapal sám. Nějaké přechody, kdy se spí po chatách, kde je potřeba všechno nést s sebou, zvládnou tak od tří let. Ferraty ten nejstarší od 4, prostřední byl poprvé v 5 a nejmladší v 6. Plánování je docela složité a potřeba je toho samozřejmě hodně. Tohle je naše příprava (bez oblečení a jídla - jen věci na lezení a spaní)

jako jasně hory nemyslím, taky byli už v šátku, pak šlapou sami. Myslím fakt ty ferraty, aby uměli s tím pracovat a hlavně asi kvuli výšce, na všechno dosáhli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
6.12.16 12:12

@Lama Lama Jak píšu - nejstarší, který je nejšikovnější, tak od 4. Ti mladší 5 a 6. Šikovní jsou dost, ale přesně jak píšeš. Ferraty jsou stavěné na vysoké dospělé, takže je někdy problém, aby tam dosáhli. Ale zase to většinou vykompenzují šikovností. Ještě se nám nestalo, abychom se z něčeho vrátili, vždycky to vylezli. Letos jsme lezli i jedno D a s trochou pomoci se tam vyškrábali.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
6.12.16 12:29

@carsa
:potlesk: :potlesk: Tleskám a fakt vaši rodinku obdivuju. Přijde mi, že většinou po narození dětí chlap leze dál a žena dřepí doma a pečuje o dítka. Je vidět, že když se chce, všechno jde. Radost pohledět. :kytka: Jste úžasní :mavam:

• Citovat
  • Upravit
81481
6.12.16 13:04
@Kobliha51 píše:
@carsa :potlesk: :potlesk: Tleskám a fakt vaši rodinku obdivuju. Přijde mi, že většinou po narození dětí chlap leze dál a žena dřepí doma a pečuje o dítka. Je vidět, že když se chce, všechno jde. Radost pohledět. :kytka: Jste úžasní :mavam:

viď, taky jsem nadšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.16 13:08

@Lama Lama co jsem vydělá tak obě nejsou těžké a kluci co to stavěli mají doma malé děti tuším 3a4 roky holka kluk a ona to daly samo s pomocí rodičů. @ngauruhoe věřit no nevím ale jdeš s nima většinou za nima a když jsou malé tak si je ještě cvaknes ke svému sedáku smicou nebo navazes lanem. Jinak neteř ve 4 slaňovala sama, ono ji to lano kýblem nechtělo jet jak byla lehká teď ji je 13 a v létě vylezla 4 cestu na to pro(navázána na laně)
Jinak já mám v plánu v Únoru ve Víru si dát ledove lezení malá bude mít necelé 4 měsíce a to by mohla s tátou vydržet tu půl hodinu než si výletu stěnu s cepinama a mackama 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML