Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@i.irenka píše:
@baluuu8 kazdopadne te nechci nijak odrazovat. sobek delal neplodnost a my jeste ani nebyli na svete, je to fakt kapacita! ale me treba mrzelo ze jsem ho videla asi jen 3 x
Mě to nemrzelo.
Protože strašně šeptal a houby jsem mu rozuměla. Já jsem měla stejně nejradši doktorku Koutnou a sestřičku Markétu. To jsou super holky. A Sobky oba jsem měla taky ráda.. Jsou to profíci. O tom žádná… ![]()
Ahojte může někdo poradit jak se u ženy vyvolává ms? Když ji žena vůbec nemá a nemá ani dělohu
Vůbec netuším ci ji čeká poradí někdo nebo má někdo stejnou zkušenost?
@Deniiisa píše:
Ahojte může někdo poradit jak se u ženy vyvolává ms? Když ji žena vůbec nemá a nemá ani dělohuVůbec netuším ci ji čeká poradí někdo nebo má někdo stejnou zkušenost?
Ahoj, bez dělohy nemůže být menstruace, ne? Menstruační krvácení je odlučování děložní sliznice, takže pokud není přítomna, tak ke krvácení nemůže dojít… To je můj názor, ovšem nejsem gynekoložka..
Příspěvek upraven 12.02.14 v 08:58
@i.irenka ahojky,chodila jsem tam rok, Sobka jsem potkala jen jednou a to pri vztupnim pohovoru proc jsme prisli, v na ten den co nam rekl nikdy nezapomenu, nechci nikoho odrazovat od Fertimedu, jinak jsou tam prijemne sestry i dr. Koutna ja tam jeste zazila dr. Cepelaka, vysetreni nam udelali jen odber krve, genetiku a spermigram, vysledek ja v poradku muj chlap katastrofa, tak jsme podstupovali co mesic IUI a nic, po roce jsme se rozhodli odejit, kdyz jsem se zeptala na jine vysetreni neni potreba, tak jsme to tam zabalili a sli do CAR FN Olomouc, tam udelali vse znova, muj chlap spickovej spermiogram a ja sla na laparoskopii a nepruchodnost vejcovodu, mam za sebou 2 IVF a 2 KET, loni se mi narodila holcicka po 2 IVF.Na imunologii v car FN posilaji do plzne nebo jezdi holky Brno nebo Praha, mam za to ze v Olmiku to nedelaji, ale mozna se pletu, jinak ve FN zamrazuji max 3 embrya vice zpusobi, me vkladali vzdy embrio po prodlouzene kultivaci, cenove je to urcite min jak v soukromem car.
Jak pise @baluuu8 kdyz nemas delohu nemuzes mit MS @Deniiisa
Tak mam za sebou dnesni Fertimed. Sobek se mi venoval hodinu a pul. vse jsme probrali. imunologii nedelaji protoze vysledky prelecenych a neprelecenych jsou stejne, navic ty leky jsou zatez pro organismus. dalsi ivf mi doporucil za pul roku at vajecniky dobre reaguji. zkusili by jinak rozlozit jednotky, ale stejne mrazeni bude syejne a ja na to u nich dojela, pac rozmrazeni skoro nic neprezilo
nabidl mi vysetreni vejcovodu a dalsi inseminace. jako byl fakt zlaty, vse mi vysvetlil…ale i tak jsem si vyzadala dokumentaci a za 300 ji bidu za mesic mit a zkusim konz ultaci v Brne. stejne ted mame na dalsi ivf pauzu. v Brne pouzivaji jine stimulacni leky a mraxi na lepsi urovni takze i tak asi prejdu do Brna. kdyz sleduju diskusi v Brne holky tam maji krasnych napr. 6 embrii na mrazaku po PK. to je parada! kde se hrabu ja ve Fertimedu! vim ze nemuzu srovnavat sebe a druhe ale kdo vi…
@i.irenka tak to koukam, ja kdyz jsem chtela svoji dokumentaci, tak se me nikdo na nic neptal jen rekli za 14dni at se stavim byl z toho mesic a taky chteli 300kc.je zajimave ze skoro kazdy car jinak zamrazuje, a ohledne te imunologie, mam kamaradky v CAR a nektere se museli prelecit a ted uz maji mimco, ve FN chteji vysetreni imunologie pokud mas nezdar uz po 1 IVF nekdy az po 2 IVF to doporucuji udelat
@beruska29 ja fakt nevim
kazdopadne konzultace v Brne je zadarmo. taky prave vim o holkach ktere se prelecily a bylo po problemu. ja se dnes hodne ptala proto jsme tolik mluvili, ale stejne uz jen kvuli tomu mrazeni bych radeji sla nekam kde to vice umi. Sobek mi sice k tomu nic nerekl, ale pani v laboratori mi tenkrat rikala ze s mrazem prvojader nemaji tolik zkusenosti kdyz jsem se ptala na uspesnost a proc mi jich chteji rozmrazit hned 5, co kdyz by byli 4 treba dobre, to se pak 2 hodi do hajzlu? byla jsem tenkrat na ni hnusna, ale prece musi pochopit ze se kvuli jejich nezkusenosti s mrazenim nenecham zas jen tak stimulovat podruhe. hlavne kvuli tomuhle jsem zacla hledat jine CAR. no a kdyz jsem to ted tak napsala tak jsem opravdu rozhodnuta jit jinam!
@i.irenka to mrazeni maji na prd a zbytek samozrejme vyhodi, urcite zkus i jine car ohledne konzultace atd.je to tva volba, ja jsem taky zmenila car a jsem rada a byla jsem tam velice spokojena a ted mam krasnou holcicku, urcite zkus to Brno
@i.irenka To Brno vypadá víc než dobře.. Fakt tam dělají i tu imunologii hned při vstupu… Mě to doktorka Koutná vysvětlovala úplně stejně jak Sobek dneska tobě s tou imunologií… Já uvidím, pokud se nám do dubna nepodaří přirozeně otěhotnět, tak se rozhodnu jestli taky přejdu nebo to zkusím ve Fertimedu znovu… ![]()
@baluuu8 ja kdyz si poprve cetla diskusi v tom Brne tak jsem mela pocit ze se ve Fertimedu dela vsechno uplne jinak. dnes kdyz uz vim vic, tak me sere ze jsem to nevedela driv
ta vidima prdoli v kocarku me zene dopredu a uz nechci zazivat to co ve Fertimedu abych z nemocnice s kapackou v ruce resila jejich techniky mrazeni
byly yo nervy a ja brecela jak zelva a ted vim, ze to jinde delaji jinak a to je pro me dulezite. vim ze nesmim cekat zazraky, ale ta vidina vetsi pravdepodobnosti uspechu…najdi si tady diskuse od holek z Heliosu, zadne pochybnosti ci reklamace, jen chvali a chvali. nikde neni receno ze se do Fertimedu uz nemuzeme vratit ze?
@beruska29 kez bych taky mohla jednou napsat ze zmena CAR mi donesla miminko, proste jdu dle tveho navodu
a ono musi to vyjit!!!:-)
@baluuu8 Helios Brno - zkusenosti? to je ta diskuse tady. ptala jsem se na plno veci vo na webu nenajdes tak se zkus poinformovat a hlavne sleduj kolik tam maji holek embrii, je to masakr! ![]()
@i.irenka Já jsem měla jen 4 vaja a to mám AMH v pohodě.
A embrya jen 2. Já to omrknu. Děkuju. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.