Fertimed Olomouc 2012

20
11.3.12 18:04

Fertimed Olomouc 2012

Dobrý den,
vím, že diskuze k tomuto centru již byly založeny, ale zdají se mi neaktuální. A jelikož si myslím, že nejsme jediní, kdo tam pravidelně dochází, jsem se rozhodla založit novou letošní diskuzi k tomuto centru.
S manželem toho centrum navštěvujeme od září 2011. Měla sem hrozný strach tam vůbec jít, protože sem nevěděla co nás čeká. Vstupní pohovor s doktorema zároveň s majitelem centra byl trapas. Po dotazu: „Co děláte pro to, aby ste počali dítě???“ Co asi!!! Říkala sem si v duchu. A tak sme tam seděli asi tři čtvrtě hodiny a informoval nás o možných řešeních našeho problému. Měsíc na to jsme absolvovali první IUI a příští měsíc další. Bez úspěchu.
V prosinci jsme prošli IVF, které také dopadlo bez kladné odezvy. Bohužel.
Máme problém s manželovými spermiemi, ale s vitamíny, které do něho od prosince cpu se to úspěšně lepší :) Takže na tom něco bude…
Tento čtvrtek sme byly opět na IUI, a pak doktor mi říká: „Víte, ono to nemá ani cenu s tím manželovým slabým spermiogramem…“ Ale nakonec to IUI udělal. Já vím, toho sme si dost dobře vědomi, ale chceme to ještě zkusit, než půjdem na další IVF, které plánujem na červen. Jelikož nám to spolklo necelých 30 000,– tak zatím šetříme a doufáme v to, že se to povede přirozeně nebo s minimální pomocí.

Přidávejte Vaše zkušenosti a názory.

S pozdravem Belis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3307
11.3.12 20:01

Já tam byla 2× na IVF-nevyšlo ani jedno.Popravdě mě přijde že je to všude o penězích :( .Holt je to pro ně byznys :( :( :(
Chtěly jsme zkusit ještě jednou-ale nejsou už peníze ani nervy.Ale už bych šla jinam.Kamarátka byla třeby ve Zlíně-vyšlo jí to ale platila pomalu 1× tolik co my 8o 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.3.12 09:18

Ahoj, já s tím teda osobni zkusenost nemám, ale kamarádka tam byla dvakrát na IVF a ani jednou z toho nic nebylo. Navíc říkala, ze tam platili i za vstupní pohovor a ze kazdej pohyb ruky dr je stal zhuba tisíc korun. Celkove tam nechali cca 60 000 Kč a na třetí pokus šli do caru ve FN, kde je to stalo zhruba 15 000 pac plati se všude, ale vyšlo jim to!!! Já si osobně myslím, ze Soukrome kliniky jsou akorát pera ká peněz a doktoři tam zdimaj peníze z lidi, kteří chtějí jsou v podstatě nestastni a jsou ochotni zaplatit pomalu cokoliv. Také se snažíme o mimi a jestli dojde na Car půjdeme určitě do FN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvitko 82
12.3.12 09:49

Ahoj,ani né bohužel :twisted: , ale přidávám taky špatnou recenzi Fertimedu. Byli jsme tam s manželem ke vstupnímu pohovoru a následně k 2×IUI. Po těchto zkušenostech, jsem tam odmítla již vstoupit. Už z dřívějška jsme věděli o nekvalitním spermiogramu, ale na naše dotazy jsem dostali odpověď " je to dobré„, o prvním vstupním pohovoru ani nemluvě, jak sama píšeš, pan majitel byl velice nepřijemný, v kostce jsme se od něj nic nedozvěděli a jediné co si pamatuju, jak házel něaké cifry a že by se nás zeptal co už máme za sebou… A ostatní doktoři taky nepatřili k nejmilejším. Otřesný zážitek. A jako bombónek, jsou ty "odběrové záchody“, pro muže přímo v čekárně :nevim: , k tomu už vipisovat není co. Po oklepání jsem se rozhodla změnit CAR a jsem nadmíru spokojená, dá se říct, že i manžel se mnou rád jezdí. Je to trošku dál, ale stojí to za to. Po prvním IVF v Reprofitu Brno jsem těhotná, :nevim: asi by se to povedlo i ve Fertimedu, ale kvůli odporu :jazyk: by to nešlo. Přeju ti Belis hodně štěstí a sil :palec:

• Citovat
  • Upravit
lenka 1782
13.3.12 08:33

Zdravim, nevite nekdo zda uz do fertimedu v Olomouci prijali nekoho za pana dr.Čepelaka odesel loni v rijnu.Nebo je tam jen doktorka Koutna.Chcem se obj.na 2 IVF to prvni nevyslo ujalo se ale odumrelo.Predtim 5IUI .Pisnete zda je tam novy lekar a jaky je.

• Citovat
  • Upravit
143
13.3.12 08:42

Zdravím, takže i já se přidávam k referencím na fertimed ,3 ivf neuspěšně, manžel špatny spermio a i přesto vše, nám dal davali naději, spousta peněz nas to stalo tka kole sto tisic, žadne vysledky, a po tretim ivf, jsme odešli do fn olomouc a hned pri prvnich stěrech zjsitili nějakou infenkci, kterou přelečili, a když uviděli spermio od meho muže, tak se velice divili, jak stímto vysledkem nás hnali do ivf, a bylo toho spousta,,za každou větu dobry den 60 kaček plus ultrazvuky 200 kaček, no a čepelak, o tom ani hovořit nebudu, ale na druhe straně znám tri dívčiny kterym se to tam povedlo,,, ale spoustu jinech odešlo pryč a zazrakem otehotněli jinde, je to jen pračka na penize,, nic víc, ale i přesto vše ,přeji mnoho štěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
15.3.12 08:28

Dovolím si také přidat příspěvek k tématu.Ve Fertimedu jsem absolvovala 7 IUI a 3 IVF,vše bez kladného výsledku.Jak jsem zjistila později ,za neúspěch ivf jsem si mohla sama,jelikož jsem špatně určovala 1.den menzes,tím pádem jsem začínala stimulovat brzy a i když se vajíčka vytvořila a oplodnila,nebyla ještě dostatečně zralá,aby z toho mohlo něco být.Ale o to nejde.Většinou jsem měla štěstí na dr.Vodičku(už tam myslím není),který byl velmi jemný a ohleduplný,ale jinak mám pocit,že jsme platili už jen za otevření dveří.Ta odběrová místnost přímo v čekárně mě taky zarazila, manžel si teda nestěžoval,ale je to trapné,i když jsou tam všichni ze stejného důvodu,ale trochu víc účasti a ohleduplnosti by fakt neškodilo.Sestry nebyly špatné,ale docela odměřené nebo spíše nezúčastněné,nevím.CAR jsme změnili,chodíme jen o ulici blíž(nebo dál) do Reprofitu a jsme nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka 1782
21.3.12 12:06

Nebyl ve Fertimedu v Olomouci ted nekdo z Vas ohledne tech doktoru jestli tam je nekdo novy?A jeste jestli mi muzete napsat jak to chodi kdyz bych chtela z Fertasu do Fakultky na IVF co a jak zda delaji zase veskera vysetreni i hydrolaparku nebo uz ne?A jak se dlouho na co ceka? dekuji M.

• Citovat
  • Upravit
1375
21.3.12 12:27

Z Fertimedu rychle pryč!!!! Osobní zkušenost mé dobré kamarádky i dalších. Dle jejích slov kupčení s neštěstím. Šílený přístup, 6× IUI, 1×IVF, vše bez úspěchu. Platit si nechají snad i za použití toalety, když to přeženu.
Vždyť jen kousek od Fertimedu je Klinika Reprofit, což je jedna z nejlepších v ČR - sice se na samotný zákrok musí do Brna, ale celkový přístup a vše kolem je asi o 1000% lepší. Mám sama osobní zkušenost. 1.IVF a úspěch, jsem ve 21.týdnu. Když jsme to srovnávaly s kamarádkou, co byla ve Fertimedu, nestačila jsem se divit. Utekla taky do Reprofitu. To už i ta fakultka bude lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.3.12 18:09

Děkuji za Vaše názory. Po tom všem, co ste tu všechny napsaly, si to taky tak nějak dávám dohromady. Za všechno se platí… Přemýšlí, že bychom přešli jinam, jenže to bude ten samý kolotoč asi zase začátku. Nemáte s přestupem někdo zkušenosti? Jak to probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
26.3.12 08:31
@Belis2 píše:
Děkuji za Vaše názory. Po tom všem, co ste tu všechny napsaly, si to taky tak nějak dávám dohromady. Za všechno se platí… Přemýšlí, že bychom přešli jinam, jenže to bude ten samý kolotoč asi zase začátku. Nemáte s přestupem někdo zkušenosti? Jak to probíhá?

Belis,přestup není žádná věda,prostě se objednáte do jiného CARu a je to.Doporučuji,stejně jako další holky tady Reprofit,je to jen o ulici dál od Fertimedu.Určitě si budou dělat znovu hormonální profil,pokud snad máte problém se spermio,tak asi i spermiogram.Možná budou chtít i hysteroskopii,ale spíše ne.Myslím si,že pokud se chcete dobrat nějakého kladného výsledku,tak to stojí za to absolvovat.A ještě bych se chtěla zaptat,za co jste platili těch skoro 30 tisíc?IVF za sebou nemáte nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.4.12 17:45

Zdravím Vás, takže po dlouhé rozmluvě s manželem sme se rozhodli, že půjdem do reprofitu. Termín pohovoru je zítra. Sem velice zvědavá, co nám tam poví.
Kačkač1404-IVF sme absolvovali v loni. Chci se zeptat těch co chodíte do reprofitu. Co když vám vyjdou ty „správné dny“ a je potřeba jít na ultrazvuk, tak jak to dělají? Nejsou tam každý den, co jsem se dočetla. Já např. při stimulaci ve fertimedu chodila každé 2 dny na kontolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
2.4.12 19:05

Belis,asi nechápu otázku…když máš menzes,tak jaksi není na utz co sledovat :nevim: nebos to myslela jinak?V Reprpfitu jsou každý den,buď je tam Machač nebo Soušková nebo i oba.Pokud by tam náhodou nevbyl nikdo a měla bys jít na utz kontrolu,tak půjdeš buď o den dřív nebo později.Při stimulaci to vychází tak 2×,8.den stimulace a třeba hned naplánují datum OPU nebo když folíky nerostou,tak přidají léky a je další kontrola třeba 10.den.Neboj,všechno ti řeknou a vysvětlí,vůbec se neboj zeptat,jsou tam všichni skvělí a ochotní.Držím na zítřek palečky a dej vědět,jaks dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.4.12 17:33

Já to myslela po menses. Ve fertasu sem byla v průběhu stimulace asi 3.Z dnešní návštěvy reprofitu velice dobrý pocit. Byla sem u Dr. Souškové a ta byla velice příjemná. Vše suprově vysvětlila a dozvěděla sem se toho mnohem víc než za půl roku co sme chodili do fertimedu. Takže se i těším na další návštěvu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
3.4.12 20:13

Já taky chodím k Souškové,je fakt skvělá a to já doktorky vůbec,ale vůbec nemusím,ona je fakt vyjímka.Jsem ráda,že jsme ti dobře poradily ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.