Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Venda85 ahojky,jak se dari? jinak ja jsem 11.10. porodila zdravou, krasnou holcicku Adelku, narodila se o 7tydnu driv, ale krasne roste a pribira ![]()
@beruska29 Tak to ti mooooc gratuluju!
Nás to teprve čeká. Zatím to vypadá, že porodíme v termínu.. což je až 14.12. ovšem doktor má podezření, aby to nakonec nebylo císařem, že se mu nějak nezdá moje úzká pánev. Ale prý se to ještě může za ten měsíc změnit. Docela mě tím zaskočil. Jsem se těšila jak si to náležitě užiju. No uvidíme.
Tak hlavně zdravíčko holky! A ať se Vám moc daří a rostete jak z vody ![]()
@Venda85 dekujeme,hlavne se nestresuj, jeste se to muze zmenit.Me mysleli ze udelaji cisar, ale byl to takej fofr, ze mi nestacili ani dat neco od bolesti a mala byla na svete. rodila jsem v olmiku a byla jsem velice spokojena
@beruska29 tak já se nestresuju. I když teď měsíc před porodem řeším věci, které už mohly být dávno za námi kdyby se příslušní lidé vyjádřili. Ale to je na delší povídání. Ono to nějak dopadne ![]()
Já se chystám rodit ve Šternberku. Tento víkend jsme se tam měli jít podívat, ale holky se nějak rozrodily a od pátku jsou tam plné boxy. Takže čekáme až se tam uvolní prostor pro návštěvu a první část kurzu
@Venda85 ja jsem lezela 11dni v zari v olmiku na porodnim odd. zacla jsem krvacet, tak jsem to tam znala a 11.rijna jsem se tam vratila uz rovnou k porodu, az ten to tyden jsme postavili postylku, prebalovaci pult, jinak jsem vse mela nachystane. a co resis pokud to neni tajne-samozrejme nemusis odpovidat.Ja myslela ze budu rodit v Prostejove, ale nejsou pripraveni nemaji inkubator, tak proto jsem rodila v olmiku a byla jsem velice spokojena a taky jsem znala PA tak to bylo prijemnejsi
@beruska29 no řešíme bydlení. Postýlku budu kupovat příští týden a to samé i kočárek. Jinak snad všechno mám jakž takž nachystané. Ovšem teď před porodem se majitelka rozhodla, že mě tady s dítětem nechce a že s tím nepočítalo, že tady bude můj chlap pracovat a žít s rodinou… ovšem než jsme se nastěhovali, tak mluvili zcela jinak a už jen proto, že chlap bydlí tady v práci, tak ho tady chtěli s celou rodinou zaměstnat. No byl to pro nás šok. Jsme tu přes dva roky a teď taková podpásovka.
Ještě v květnu byly všichni nadšený, jak se bude zvelebovat správcovský byt a teď toto. Tak chlap hledá novou práci a k tomu i bydlení. Do konce roku to snad nějak přežijeme, ale není tu ani pořádné topení, tak to teď řešíme… Při nejhorším půjdu i s malou k rodičům. Tam už máme nachystaný pokojík ![]()
@Venda85 jejda tak to me mrzi mi jsme ted vykopli najemkyni z bytu protoze neplatila a dluzi nam penize.To je fakt podpasovka kor kdyz mas za mesic rodit.tak vam budu drzet pesti at co nejdriv neco tvuj manzel najde. a jak se bude mala jmenovat?
Ahoj holky, chodím taky do Fertimedu v OL a jsem po třetí neúspěšné IUI. Doktorka KOutná mě taky chtěla poslat na tu hydrolaparoskopii, ale nakonec jsme se domluvily, že se vrhneme hned do IVF, protože u mě nejsou předpoklady, že by bylo s vejcovody něco v nepořádku… Takže tam teď pojedu někdy kolem 19.11. (to bude 19.DC) a nevím vůbec co se mnou bude provádět. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
@baluuu8 ahojky ja jsem z Fertimedu odesla po 4 neuspesnem IUI, nic semnou nedelali a zacala jsem chodit do CAR FN Olomouc, tam mi udelali veskere vysetreni i tu laparku a zjistili mi nepruchodnost vejcovodu, po 2IVF se nam narodila holcicka.Kdyz se dela IVF tak se jezdi 1 nebo 2 den MS na ultrazvuk, ale jeste pred tim mi dali kratky nebo dlouhy protokol z leky+injekcema, podle UZ ti reknou co a jak dal a kdy si zacinas brat leky+pichat injekce, ale tohle jsem podstupovala ve FN CAR, ale jak to chodi u nich IVF nevim
@beruska29 A ve FN jsi za tu laparku platila? Ve Fertimedu stojí 6 000. ![]()
@beruska29 A jinak gratuluji k narození Adélky a oběma vám přeju moc moc zdraví.
![]()
@baluuu8 dekujeme,neplatila hradi ti to pojistovna, proto jsem od ta ma odesla, ze se za vse uctuji pritom ti to hradi pojistovna.DR.Koutna je fajn doktorka i dr. Cepelak, ale ten uz tam pry nedela
@beruska29 Nene, není tam.. Dr. Koutnou mám ráda a sestřičky jsou sluníčka. No uvidím, co mi řekne teď před tím IVF, na kolik to vypočítá…
Kdyžtak taky přejdu do FN, jako není to sranda utáhnout to finančně…
@baluuu8 tak to ti verim, ve FN ted zvedli ceny, ale myslim si ze se to porad da podle soukromich CAR, leky a injekce ti plati pojistovna, pokud ti nestaci jednotky gonalu nebo puregonu (to jsou injekce na stimulaci) tak si je musis doplacet to co potrebujes na vic, ja byla ve FN velice spokojena a udelaji ti veskere vysetreni co uznaji za v hodne nebo chteji.vsak uvidis co ti reknou a na kolik ti to vypocitaji a pak zkus cenik ve FN a zpocitejsi to, za pohovor se neplati ani za ultrazvuk se neplati ja neplatila ani ten poplatek navsteva u doktora
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj, holky nechápu proč platíte doplatky např za za Gonaly, pojištovny hradí 2250j což většinou stačí na stimulaci. Ty doplatky jsou někdy až 10 tisíc., proč se necháváte okrádat, ne všechny centra to dělají. Snad se objevuje i nová záležitost, že není cílem abychom byli těhotné, ale abychom hlavně měli další a další cykly ubývá totiž pacientke ve všech centrech. Pište co se kde hradí co, kde stojí a za co jste platily ať všichni víme, kde nás jen škubou a kde i léčí.