Darování vajíček, po IVF mohu darovat?

16.2.12 09:08

Darování vajíček po IVF mohu darovat?

Ahoj chci se zeptat před 2 lety jsem podstoupila umělé oplodění, kdy já byla zdravá, ale chyba byla na straně manžela, narodil se nám krásný syn. Mohu v tomto případě se stát dárkyní vajíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69117
16.2.12 09:21

Dle mého není důvod, proč bys nemohla, pokud i další testy (genetika…) vyšly/ vyjdou OK. Poptej se v centru, kde bys chtěla darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
16.2.12 10:06

Já si taky myslím, že by to šlo. Dokonce jsem někde četla, že preferujou ženský, který už rodily a navíc máš bohaté zkušenosti s pícháním injekcí a víš do čeho jdeš, já tím prošla dvakrát a děsím se, že budu muset znova kvůli druhýmu dítěti, takže máš můj obdiv :-)

• Citovat
  • Upravit
16.2.12 16:04

No právě, že už jsem do jednoho centra v Praze 7 volala a tam měly zájem dokud nevěděli, že jsem prošla umělým oplodněním i když jsem jim už řekla, že to byla vinna na manželově straně a tak nevím, zda to mám přiznat i na jiné klinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
16.2.12 16:20

To je přeci blbost - i dárkyně, které darují opakovaně, tím defakto prošly už předtím. Já bych to určitě netajila, ale zdůraznila bych, že víš, jak reaguješ na stimulaci, víš, do čeho jdeš, no a hlavně - taky už víš, že z tvých vajíček je možné zplodit krásné a zdravé dítko ;) Naopak to beru jako výhodu oproti bezdětným dárkyním. Něco jiného by samozřejmě bylo, kdyby byla příčina na tvé straně nebo nezjištěná, ale kupodivu i za těchto podmínek jsou některá centra ochotna přijmout část vajíček ze samotného IVF, pokud se jich urodí hodně. V Praze je těch center spousta, zkusila bych se poptat jinde. Moc držím palce a děkuji za všechny příjemkyně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.