Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pani jak tu ctu ty prispevky tak se nestiham divit.Ja diky Fertimedu za dva mesice porodim chlapecka Filipka.Cekala sem dvojicata ,ale to jedno bylo slabe.Ma kamradka diky Fertimedu ma holcicku.Ja nane nemuzu rict spatne slovo.Zakrok IVF prome byl hodne nebespecny.Pan doktor i sestricky se ome postaraly nadherne.Jsem maximalne spokojena a pokud se nam s manzelem nepovede dalsi mimi prirozenou cestou tak tam zase pujdu.Nikomu jinemu bych se nesverila.To obdoby co jsem otehotnela otehotnelo hodne holek.Ale je fakt ze doktor vam k tomu pomuze,ale zalezi jak ten zbytek zvladne vase telo.Natom taky hodne zalezi.Moje IVF se povedlo hned na poprve me zminovane kamaradce taky.Byli sme sice ve Fertimedu v Polance,ale to je jedno doktori se stridaji bud tam nebo tady.
Děvčata zdravím Vás tady,právě mě tady zaregistrovala moje velmi dobrá kamarádka těhule,která otěhotněla sice přirozenou cestou a každým dnem bude mít chlapečka.Snažíme se s přítelem o dítě téměř 3 roky a stále nic.Nevzdala jsem to,a proto jsem brouzdala na netu a hledala pomoc s našim problémem.Zaujal mě fertimed,a proto jsme se v září 20011 objednali na konzultaci.Rozhovor s panem docentem nám dal naději,že se nám to konečně podaří.Po všech odběrech,partnerovým spermiogramu,naděje klesala.Problém je v přítelovi,má malou pohyblivost spermií.Proto nám doporučili IVF.V únoru 2012 jsem podstoupila 1 IVF,které tedy dopadlo zklamáním.Nevím mám pocit,že pro fertimed je to jen velký byznys.Vše proběhlo jak na běžícím pase aníž by hledali možnost řešení nám pomoci přirozenou cestou,hned to řešili IVF.Ztratila jsem naději,že se to někdy povede a hlavně důvěru ve fertimed.Můžu jít znovu na IVF v červnu,ale stále zvažuji,že bych přešla do Brna na kliniku repromed.Ráda bych Vás poprosila o radu,zkušenosti a doporučení s klinikami na léčbu neplodnosti.Moc děkuji předem.
Ahoj,ja jak uz sem tu psala s Fertimedem sem spokojena nam to vislo hned na poprve:D .Podle me zalezi na lidech jake maji problemy a hlavne taky na veku kazdy vam rekne ze po 30 to jde hur.A nejake inseminace jsou uplne zbytecne u inseminaci mate stejne 5procentni jistotu ze to vyde.Takze vzdicky je lepsi jit na IVF.My s manzelem sme se taky snazili 3 roky a po 3letech sem teda rekla,ze do toho pujdem.Dneska sem max spokojena.A podle me do Fertimendu uz jdete stim ze IVF podstoupite tak naco to odkladat.Ume veskere vysetreni delal ginekolok muj.Takze oni uz vedeli co mi je.Prone je povinost vam udelat IVF a ne zjistovat vcem mate problem.A vecinou se to zjistuje kdyz vam to poprve nevyde.Ale pokud jim neverite tak u Fertimendu v Olomouci je prece ta nemocnice kde to taky delaji a je nejlepsi v čr.Jak uz tu jedna psala.Me kdyby to nevyslo tam tak bych sla do toho Olomuce do te nemocnice nevim jak se jmnenuje.Preji vam hodne stesti a hlavne at se to povede.
Lejolanecka, pokud jsi navštěvovala Fertimed v Olomouci, tak doporučuji Reprofit. Je to jen o 100 metrů dál. Jak už jsem psala výše, konzultace probíhají v Olomouci, zákroky v Brně. Je to jedna z nejlepších klinik v republice. Fertimed je hrůza. O tom se nemá cenu rozepisovat. Samozřejmě, že to tam někomu vyjde a potom bude spokojený, ale srovnávat Fertimed s Reprofitem opravdu nejde. V Olomouci je Car ještě normálně ve fakultní nemocnici, ale opravdu doporučuju Reprofit. Přeju hodně štěstí…
ahoj, ja taky postoupila lecbu ve fertimedu. Presla jsem tam z gyncentra. Vzhledem ke gyncentru byl fertimed uzasny. Je pravda, ze jsem byla s manzelem opravdu vydesena, kdyz se na uvodnim pohovoru pan docent zeptal manzela, jestli opravdu chce se mnou mit manzel po tolika letech dite. Nejspis to byl jeho styl humoru, ale me se to dotklo. Vzhledem k velmi spatnym vysledkum spermiogramu a tri neuspesnych inseminacich (ktere byly provedeny v gyncentru) mi bylo doporuceno vysetreni pruchodnosti vajecniku pred samotnou IVF. Ja to odmitla. s tim, ze pokud by se to nepovedlo, tak pred druhym pokusem. Urodilo se mi pouze 7 vajicek, z toho pouze dve vydrzela pri jejich odebrani. Byly to desne dva dny, kdy muj muz musel volat, jak jsou na tom. Ja to nezvladala. samotne zavedeni provedl pan docent. sice mi neodpovedel ani na pozdrav, ale zase jsem si rikala, o to je vice odbornik, ne? odmitla jsem tam zustat na noc, polezela jsem si nekolik hodin a manzel me odvezl domu. Po 10 dnech doslo ke slabemu krvaceni, kdy odeslo nejspis jedno embryo. Druhe se ujalo a dnes mame 3letou holcicku
Pristup se mi pred lety zdal dobry, nemuzu posoudit soucasny stav. Ale pomoci dovedou.
@petra.992 píše:
Ahoj,ja jak uz sem tu psala s Fertimedem sem spokojena nam to vislo hned na poprve:D .Podle me zalezi na lidech jake maji problemy a hlavne taky na veku kazdy vam rekne ze po 30 to jde hur.A nejake inseminace jsou uplne zbytecne u inseminaci mate stejne 5procentni jistotu ze to vyde.Takze vzdicky je lepsi jit na IVF.My s manzelem sme se taky snazili 3 roky a po 3letech sem teda rekla,ze do toho pujdem.Dneska sem max spokojena.A podle me do Fertimendu uz jdete stim ze IVF podstoupite tak naco to odkladat.Ume veskere vysetreni delal ginekolok muj.Takze oni uz vedeli co mi je.Prone je povinost vam udelat IVF a ne zjistovat vcem mate problem.A vecinou se to zjistuje kdyz vam to poprve nevyde.Ale pokud jim neverite tak u Fertimendu v Olomouci je prece ta nemocnice kde to taky delaji a je nejlepsi v čr.Jak uz tu jedna psala.Me kdyby to nevyslo tam tak bych sla do toho Olomuce do te nemocnice nevim jak se jmnenuje.Preji vam hodne stesti a hlavne at se to povede.
Dovolím si nesouhlasit s tím,že CAR má povinnost hned dělat IVF!Jsou to centra pro léčbu neplodnosti a tou léčbou se nemyslí hned provádět IVF,ale pátrat po příčině nezdaru a začít od nejméně zatěžujících výkonů a vyšetření.Příči neplodnosti je spousta a někdy stačí jen "prošťouchnout neprůchodný čípek třeba při HSK nebo IUI a zadaří se.Podle mě je IVF až volby poslední.Samozřejmě u žen např.bez vejcovodů apod. je to jinak.Je to na každé z nás pro co se rozhodne a když chce někdo mermomocí hned na IVF,tak prosím,ale myslím,že je to mnohdy zbytečné.
Kacko, mas pravdu, car ma za ukol lecit. ja podstoupila par inseminaci, ale vzhledem k veku a ke spatnym vysledkum spermia, jsem nechtela cekat na dalsi vysetreni. Chtela jsem vyuzit vsechny pokusy, nez mi to vek „zakaze“. nastesti se to podarilo hned na poprve. Fertimed nebyl dle meho zalozen na blizsim kontaktu s klienty. Ale ja to po Gyncentru ani necekala. Je pravda, ze mi nikdo nic moc nevysvetlil a tak jsem v tom dost plavala. Nekdy jsem chtela blizsi info, ale nebyl cas. takze jsem vse zjistovala prave z takovych diskusi jako je tato. nas to financne stalo malo, pouze asi 13000, ale ja si nechavala u sesricky na sve gynde pichat fostimon, tak mozna proto tak mala castka. Nebo se ceny za ty 4 roky (30 dubna 2008 jsem byla na odberech foliku) narostly. kazdopadne jiste muj usudek je i zkresly tim, ze se to povedlo.
kazdopadne je to opravdu slozite, nejen na psychiku kazde z nas, ale i okoli. Ja byla nesnesitelna. To cekani je strasne.
vsem snazilkam preji uspech a tehulkam klidne tehulkovani ![]()
@kakon píše:
Kacko, mas pravdu, car ma za ukol lecit. ja podstoupila par inseminaci, ale vzhledem k veku a ke spatnym vysledkum spermia, jsem nechtela cekat na dalsi vysetreni. Chtela jsem vyuzit vsechny pokusy, nez mi to vek „zakaze“. nastesti se to podarilo hned na poprve. Fertimed nebyl dle meho zalozen na blizsim kontaktu s klienty. Ale ja to po Gyncentru ani necekala. Je pravda, ze mi nikdo nic moc nevysvetlil a tak jsem v tom dost plavala. Nekdy jsem chtela blizsi info, ale nebyl cas. takze jsem vse zjistovala prave z takovych diskusi jako je tato. nas to financne stalo malo, pouze asi 13000, ale ja si nechavala u sesricky na sve gynde pichat fostimon, tak mozna proto tak mala castka. Nebo se ceny za ty 4 roky (30 dubna 2008 jsem byla na odberech foliku) narostly. kazdopadne jiste muj usudek je i zkresly tim, ze se to povedlo.
kazdopadne je to opravdu slozite, nejen na psychiku kazde z nas, ale i okoli. Ja byla nesnesitelna. To cekani je strasne.vsem snazilkam preji uspech a tehulkam klidne tehulkovani
Taky jsem tam chodila v roce 2008
.Mám u nich za sebou 7 IUI a 3 IVF.Cena se pohybovala taky tak nějak+další doplatky za UTZ navíc atd.CAR jsem změnila proto,že se naskytla výhodnější „nabídka“,ve smyslu neplatit za každé otevření dveří a taky se změna doporučuje při delším nezdaru.
Kacka 1404
podivej ja to skousela 3roky a nic prosla sem tolik vysetrenim ze sem po 3letech mela toho vseho plne zuby a sla sem na IVF.Muj nazor a nazor vsech doktoru je ze poku se to do pul a roku nepovede je nekde nejaka chyby.Bud v zenske nebo chlapovi.Zenska ktera ma chlapa ktery ma sotva pohyblive spermije a jde na IVF a ceka hned zazrak musi podle me pocitat i stim nejhorsim.Mam hodne znamich co maji problem otehotnet a smeju se kdys slisim ze chodi na inekce,inceminace …podle me je to vsechno uplkne zbytecne.I muj doktor mi to rekl at to zbitecne neprotahuji a jdu na to IVF.A kdyz vas nevysetrili pred coz neni povine.Tak ste jim to meli rict ze chcete jit nejprve na vysetreni co vam je.Me to sice nabyzely ale ja chtela mit uz vse za zebou.Holky kazda jste jina a mate jiny problem.Nekde vam pomuzou na poprve nekde to vide na podruhe a nekde vubec.I to se stava a znam takovi pripad.A neni to tim ze svas tahaji penize ale to telo to proste neprime. Vy vlastne kdys se to povede delate reklamu.Tak proc by to schvalne kazili?
Toto je i jedina stranka ktera na Fertimed nadava jinde to vychvaluji.
Petro 992, nechci se tě nějak dotknout, ale když už píšeš takové nesmysly, jakože se směješ známým, kteří chodí na inseminace a celý tvůj pohled na věc je naprosto mimo a myslím, že moc toho o celém procesu nevíš, tak alespoň zkus nahlédnout do pravidel českého pravopisu, protože to je teda síla. Nemyslím to ve zlém, ale když už se někdo věřejně vyjadřuje k něčemu, čemu nerozumí a hraje si na chytrého, tak by to mohl zkusit bez hrubky v každém třetím slově.
Petro 992, ja fertimed nijak neosocovala. mozna prave proto, ze se nam to povedlo. zalezi na kazde, jak se rozhodne,co vse podstoupi a co ne. mas pravdu v tom, ze rozhodnuti ja hlavne na nas. nazor lekare muzeme ci nemusime akceptovat a take mame pravo zmenit centrum.
bibi1982. nechci se te dotknout, ale tady snad neprobirame gramatiku cj. ne? i petra muze mit svuj nazor, ikdyz ani ja s ni ve vsem nesouhlasim, ma pravo se projevit
a co si budeme nakonec povidat, kazdemu je sympaticke neco jineho. takze pokud nam dane centrum nevyhovuje, zmenime a jdeme jinam. Proto i ja volila zmenu z gyncentra na fertimed. a prave ve fertimedu me odrazovali od ivf bez predesleho vysetreni. to bylo jen me rozhodnuti. v gyncentru me naopak ihned posilali na ivf.
cena obou center se v roce 2008 pohybovala o 15tisic. vybrala jsem si levnejsi fertimed. cena byla o tolik levnejsi, ikdyz jsem do ni zapocitala cestovani z ov do olomouce.
takove kecy politiku, ze ivf je plne hrazeno nesnasim. kazda si doplacime. kazda z nas si projde desnym obdobim, kdy porad na neco cekame. kdo touzi po diteti to nema jednoduche a kdyz to o to vic nejde, o to vetsi je snaha a o to vic nas to pak sebere, kdyz se nezadari. Me polozily i neuspesne inseminace, takze kdo vi, jak bych reagovala na nezdarene ivf. Divim se, ze se mnou manzel vydrzel.
vzhledem k veku uz neuvazuji o dalsim miminku. ikdyz bych moc a moc chtela, ale bylo by to nejspis sobecke.
teda uvazuji, ale rozum mi rika ne. a manzel taky. ale ja bych moc a moc chtela.
Jinak moje prvni dite (17 let) bylo pocato prirozenou cestou. ale uz tehdy jsme meli problemy s otehotnenim. trvalo nam to dva roky. Pak nasadili manzelovi pri nejake angine antibiotika a byli jsme uspesni. Bohuzel po par letech jsme chteli dalsi, teda hlavne ja. snazili jsme se velmi dlouho. premlouvala jsem manzela snad vic jak rok k navsteve centra. Nebyla to jednoducha doba.
takze se holky urcite drzte, vyjde to. ja tomu verim.
bibi1982
To ze mam hrubky v kazdem tretim slove se ti omluvam ale sem dislektik jestli vis co to je?Takovi lidi asi svuj nazor psat nemuzou protoze s cj problem,a nekteri lidi kdyz uz nevi kudy kam tak to tam musi nahodi.Jinak ja si myslim ze vim ocem pisu kdyz sem si tim sama prosla! Kazdy ma navec jiny nazor.Nevim jaky bych mela kdyz by se to nepovedlo.A to ze se smeju myslim v uvozovkach ne do slova.Holky preji vam vsem at se to vydari a ste stastne.
@petra.992 píše:
Kacka 1404
podivej ja to skousela 3roky a nic prosla sem tolik vysetrenim ze sem po 3letech mela toho vseho plne zuby a sla sem na IVF.Muj nazor a nazor vsech doktoru je ze poku se to do pul a roku nepovede je nekde nejaka chyby.Bud v zenske nebo chlapovi.Zenska ktera ma chlapa ktery ma sotva pohyblive spermije a jde na IVF a ceka hned zazrak musi podle me pocitat i stim nejhorsim.Mam hodne znamich co maji problem otehotnet a smeju se kdys slisim ze chodi na inekce,inceminace …podle me je to vsechno uplkne zbytecne.I muj doktor mi to rekl at to zbitecne neprotahuji a jdu na to IVF.A kdyz vas nevysetrili pred coz neni povine.Tak ste jim to meli rict ze chcete jit nejprve na vysetreni co vam je.Me to sice nabyzely ale ja chtela mit uz vse za zebou.Holky kazda jste jina a mate jiny problem.Nekde vam pomuzou na poprve nekde to vide na podruhe a nekde vubec.I to se stava a znam takovi pripad.A neni to tim ze svas tahaji penize ale to telo to proste neprime. Vy vlastne kdys se to povede delate reklamu.Tak proc by to schvalne kazili?
Toto je i jedina stranka ktera na Fertimed nadava jinde to vychvaluji.
petro. 992
asi jsi mě moc nepochopila.Je mi jedno,jestli jde někdo cestou nejmenšího odporu a hned vlítne na IVF,ale v mnoha případech je to zbytečné.Já jsem šla do CAR už s vyšetřeními,otěhotnět po IUI neměl být problém,ale podle mého podpisu je evidentní,že byl,takže mám za sebou 7 IVF.Taky si myslím,že všechny jak tady jsme určitě nepočítáme se zázrakem,i když v něj doufáme.Nikdo tady nepsal,že by to ve F.schválně kazili,jen jsme vyjádřily svůj názor na tento CAR,co se týká plateb.V našich případech je každá ušetřená korunka nad zlato,a když někde poskytují stejnou péči(ne-li lepší)a neplatíš za to,tak jdeme tam.Ke gramatice se vyjadřovat nebudu,to je prostě no comment!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Přidám také kritiku tohoto Caru, neadekvátní přístup lékařů, kteří se neustále střídali,za sebou má 4 IUI, 1 IVF, absolvovala jsem konzultaci v jiném zařízení a byly ve Fertimedu zvolené nevhodné protokoly,poplatky za všechno, při pokusu o výpis z karty, na který má každý ze zákona nárok stritní odmítnutí.