Fertimed Olomouc 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1375
20.4.12 12:19

Kakon v pohodě, však já to tak beru. Každý může mít názor a já taky každý názor beru a můžu o něm diskutovat. Málokdy se vyjadřuju k nějakým takovým věcem a už vůbec ne, jak kdo píše nebo se vyjadřuje. Ale tohle spojení už mi přšlo trochu hodně. A taky mě to fakt popudilo, když fakt dotyčná píše dle mého názoru takové nesmysly, což uznáš i ty. IVF je fakt velký zásah do těla a je to až ta poslední možnost. Já sama měla diagnozu, kdy bylo IVF jediné řešení, takže za sebou IUI ani žádnou jinou léčbu nemám. Ale tvrdit, že IUI je naprosto zbytečné a že je to i názor doktorů a že do CAR jdeš už s tím, že IVF podstoupíš, protože IUI má 5% úspěšnost a moudra stylu, že po 30 to jde hůře :-)… Nezlob se na mě, možná to s tím pravopisem bylo trochu vedle, ale prostě jsem na to zareagovala tak jak jsem zareagovala. Prostě jen už toho mám za sebou taky dost a blbě snáším, kdž někdo rozumuje ( a ještě takovým stylem) o něčem, o čem toho očividně moc neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
23.4.12 07:56

bibi, ok.. nam vlastne s manzelem zjistili pouze velmi spatny spermiogram. Pouze je mysleno s nadsazkou. kdyz si vzpomenu jeste ted na ty roky, kdy jsem cekala na kazdou MS, ze nedorazi. tak je mi zle. Bylo to desne obdobi, ty deprese, navaly zlosti, slz a agrese (v slove, kdy jsem obvinovala sebe, manzela - ze nechce spolupracovat) byly straslive. Dokazu se proto vzit do situace tady vas. Kdyz nad tim tak premyslim, asi bych taky po nekolika pokusech zmenila centrum a sla dal. Ja sama to vlastne udelala po neuspesnych IUI, ale u nas nas od IUI odrazovali uplne vsichni, vzhledem k vysledkum manzela. v jednu chvili jsme byli se spermiogramem na 2% pohyblivych :(
ja jsem nepodstoupila vysetreni vajecniku apod., protoze jsem fakticky chtela vyuzit veskere pokusy, ktere doplaci pojistovna. tehdy mi bylo 36 a proto jsem „honila“ cas.
dnes kdyby mi nebylo tolik kolik mi je, tak bych do toho sla jeste jednou. Ikdyz s dcerkou jsou dost velke problemy (nemyslim tim zdravotni, ale spise vychovne, je hooodne tvrdohlava a to se projevuje na problemech ve skolce) ale to uz je jen tresnicka na dortu.

takze muj nazor je takovy, kdyz to nekde nejde, jit dal. treba budou mit opravdu jiny pohled, jinou v tu dobu stastnejsi ruku, ci jen lepsi (vetsi) nahoda. Hlavne nepropadavat depresim, znam manzelsky par, ktery se po nekolika nezdarech rozesel. Nezvladli to psychicky a pak uz asi nebylo cesty zpet. To bych vam nikomu neprala, protoze i my jsme meli takove obdobi, kdy ja neustale vyzadovala sex (v plodnych dnech :) ) a manzel se mi uz pak vyhybal. ono na povel to ne vzdy nejde a to pak ja brecela, obvinovala jeho z nevery, z nespoluprace.. :nevim: byla jsem na zabiti :pocitac:

takze klidne vymente centrum, vzdy se pak muzete kamkoli vratit :dance: no ne? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
23.4.12 09:30

Kakon, máš naprostou pravdu… Ono taky každé centrum má trošku jiné postupy a metody, které si pečlivě chrání. A strašně záleží na doktorech, aby správně diagnostikovali a nasadili správnou dávku a podobně. Moc záleží na laboratoři, embryolozích atd. Takže není IVF jako IVF.
Samozřejmě u mnoha párů je to ta poslední možnost a IUI je zbytečná. Ať už je to špatný spermiogram nebo jako u mě endometrioza. Hlavní je, aby léčba byla úspěšná a každá z nás se dočkala alespoň jednoho zázraku:-)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
24.4.12 14:03

Tak já nevím. Sice je fakt,že na vstupním pohovoru to bylo zvláštní. Od Mudr. Sobka jsem se toho moc nedozvěděla a nebo spíš přes jeho šeptání jsem nic neslyšela. Z místnosti jsme odcházeli s manželem zmatení. Ale na druhou stranu si nemůžu stěžovat. IVF nám vyšlo napoprvé a teď máme 1,5letou dcerku, takže se tam chystám znovu. Ikdyž to odhodlání mi chybí, jelikož vím co mě všechno čeká a tak se toho bojím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xx22xx22
27.4.12 10:07

Čepelák už tam není a nebude? Díky bože za ty dary. Nový doktor tam je a je super.

• Citovat
  • Upravit
jaeninae
2.6.12 13:10

Neplaťte zbytečně...

Milé dámy, také jsem byla ve Fertimedu a i v Reprofitu v Olomouci i v Brně. Výsledek je všude stejný, všude byli docela milý, protože chtějí desetitisíce a jak to dopadne je jim docela jedno. Hlavně ať platíme. Nyní mi kamarádka poradila FN Olomouc, ještě jsem tam nebyla, ale ceník který mají vyvěšený je super. Zbytečně jsem vyhodila 4O tisíc. a výsledky jsou stejné.Proč to někdo dělá s minimálním doplatkem a někto si účtuje desetitisíce je asi jasné.proto se tak nyní docela čeká.

• Citovat
  • Upravit
105
28.3.13 09:34

Fertimed 2013

Zdravím Vás, chci se také podělit o svoji zkušenost s Fertimedem v Olomouci. Od října 2012 se nám nedaří přirozeně počít prcka a tak jsem po konzultaci s mým doktorem navštívila Fertimed v Olomouci. Vstupní vyšetření panem majitelem Docentem bylo pro mě velice nepříjemné až bolestivé a celý den jsem z toho byla špatná. Přítel měl spermiogram nad limitní. Ovšem ty podmínky ve kterých toto podstoupil byly hrozné. Čekala jsem, že ta odběrová místnost bude alespoň odhlučněná! Ale přežil to, ovšem na další akci to bude těžké přemlouvání. Poté jsem byla odeslána na kontrolu po 4 dnech a následné IUI. Kdyby se mě ujala velice milá, příjemná paní doktorka Olga. Byla jsem velice spokojená jak s jejím vyšetřením, tak s jejím přístupem. Ochotně s námi souhlasila, že nechceme hned IUI že bychom se rádi nějaký čas snažili ještě sami a až poté se obrátili na ně! Ochotně nám vše vysvětlila a poradila nám co máme a nemáme dělat. Postěžovala jsem si na nepříjemný zážitek z první vyšetření. Tak mi jen řekla, že pan docent je trošku svérázný ;) Odcházeli jsme s přítelem ve velice dobrém rozpoložení. Píchli mi něco na podporu ovulace a další týden jsem šla na kontrolu. Opět paní doktorka Olga. Jsem s ní velice spokojená. Jsem toho názoru, že pan docent je sice kapacita, ale bere to jen jako byznys. Což u paní doktorky je velice lidský přístup a akceptuje přání a potřeby klientů. Teď čekám na MS a pokud se nám po této první časované rozmnožovací taktice zadaří, tak budu mít i hezké vzpomínky. Je to všechno o lidech - doktorech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
28.3.13 09:40

@Venda85 ja mela taky tu cest s panem docentem, i pro nas bylo prvni setkani sokem, kdy se ptal manzela, zda po tolika letech chce se mnou dalsi dite, ale byl to jeho styl humoru. ikdyz tenkrat jsem to dlouze rozdychavala :pankac: my se vzhledem k spatnemu spermiogramu rozhodli pro ivf, et mi delal primo sam pan docent a musim ricit, ze ackoli mi neodpovedel ani na pozdrav, tak jsem byla spokojena - otehotnela jsem. :hug: takze ja ho vnimam jako kapacitu, ktera ma sve „nalady“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.3.13 09:58
@kakon píše:
@Venda85 ja mela taky tu cest s panem docentem, i pro nas bylo prvni setkani sokem, kdy se ptal manzela, zda po tolika letech chce se mnou dalsi dite, ale byl to jeho styl humoru. ikdyz tenkrat jsem to dlouze rozdychavala :pankac: my se vzhledem k spatnemu spermiogramu rozhodli pro ivf, et mi delal primo sam pan docent a musim ricit, ze ackoli mi neodpovedel ani na pozdrav, tak jsem byla spokojena - otehotnela jsem. :hug: takze ja ho vnimam jako kapacitu, ktera ma sve „nalady“..

No on byl pan docent docela vtipný. Což mi ani nevadilo. Podobný smysl pro humor máme i MY s přítelem. Ale to jeho vyšetření mě strašně bolelo a horší jsem ještě nezažila! Což u mého doktora o tom skoro nevím a u paní doktorky ve Fertimedu to bylo podobné. Doufám, že budu mít to štěstí a při kontrolách tam bude ONA :potlesk:
Jen mi sdělila, že mám nízkou sliznici a jestli chci něco na podporu růstu. Což jsem odmítla, že to necháme přírodě. Pokud se zadařilo a neudrží se to, tak mám ještě dalších xy pokusů. Je mi teprve 27 a do 30 bych to chtěla mít 2× zdárně zasebou :palec:
Až na ty poplatky o kterých nám ani neřekli nás to zatím stálo jen cca 1.000,–. A to jsem tam šla s tím, že jim nedám ani korunu. Ale jak to člověk moc chce, tak se nedá nic dělat. Zatím si o žádné jiné prašule neřekli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
28.3.13 10:06

@Venda85 mne honil cas, bylo mi tenkrat pomalu 36 a vic jak 5 let jsme se snazili o dalsi dite, takze jsem odmitla vsechna dalsi vysetreni (pruchodnost apod) a hned chtela ivf, sice to byl nejspis hodne velky risk, ale mi se nakonec vyplatil. jak rikam, pan docent je trosku sveraz, ale rucicky ma k nezaplaceni. mne teda tenkrat vysetreni nebolelo, ale uz je to par let zpatky :-D celkem nas to tenkrat stalo asi 13500, v tom jsem zapocitala i benzin, nejsme z olomouce. ale mela jsem obyc fostimon injekce, ktere tenkrat plne hradila pojistovna.

v kazdem pripade na podporu sliznice je kontryhel, drzim palecky, at se vam co nejdrive zadari prirozene :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.3.13 23:48

Fertimed - noční můra

Nemůžu doporučit a v životě už by mě tam nikdo nedostal. Zažila jsem tam 1 x IVF a doufám, že už nic podobného v životě nepoznám. Odběr vajíček - po narkóze obrovská bolest břicha, na kterou mi nechtěli dát nic tišícího. Se slzami v očích jsem se prosila sester, které kolem mě chodily a přehlížely jako širé lány. Zavedení embrya (které bylo bohužel jen jedno) - prováděl Dr. Sobek a bylo to dost bolestivé. Je pravda, že moc u toho nemluvil, ale jen si postesknul, že nemůže najít „cestičku“. Když jsem se necelou hodinu po bolestivém zákroku postavila, tekla ze mě krev proudem. Po té jsem se dozvěděla, že mám zakloněnou dělohou a tím pádem bude zavedení embrya složitější. Nechápu, že to Dr. Sobek nevyhodnotil před zákrokem.. Takže vyhozené peníze. Je to 2 roky starý příběh a vzpomínky na Fertimed jsou jen ty nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
3.4.13 08:51

Jak už jsem psala pan docent Sobek je na mě taky docela moc drsný v tomto směru. Očekávala jsem od něj více lidský přístup. Při pohovoru dobrý, až na to že šeptal a já jsem musela odezírat (jsem totiž napůl hluchá) i se sluchadly.
Kamarádce tady udělali krásnou holčičku a žádnou hrůznou zkušenost neměla, tak jsem se radila i s ní, abych věděla do čeho jdu. Zatím to necháme na přírodě (s jejich pomocí při plodných dnech a ovulaci) a pokud do konce tohoto roku neotěhotním, tak mi stejně nezbyde nic jiného než se jim svěřit ať už na IUI nebo IVF. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.4.13 22:30

Ahoj Vendo85, pokud nebudeš mít nějaké skryté komplikace, jako já jsem měla s tou zakloněnou dělohou, tak by to snad u Tebe neměl být problém. Ale existuje spousta jiných CARů. Stojí za to se informovat. Holky tady chválí stále Reprofit a pokud budu opět IVF řešit, přihlásím se jedině tam. Ve Fertimedu vedle mě při IVF ležela holka, která byla na třetím neúspěšném pokusu - chudera. Po té kontaktovala Reprofit Brno a tam ji nabídli zcela jiný přístup a podrobnější zkoumání jejího problému. Byla úplně vpořádku. Jen ji prostě brzo umíraly vajíčka a ve Fertimedu ji řekli, že je na tom tak, jako by měla přechod. V Reprofitu ji nabídli podrobnější zkoumání. Přeji Ti hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
19.4.13 09:48

Dnes jsem byla na další kontrole ve Fertimedu a měla jsem štěstí zase na paní doktorku. Jelikož nám s přítelem ani nemuseli do cyklu zasahovat, jen nějakou injekcí na podporu ovulace, tak se nám zadařilo samo. Mám první foto embrya (ještě má váček) a věřím, že se udrží! I když je pravdou, že co jsem opustila ordinaci, tak mě trošku pobolívám břicho a zašpinila jsem. Ale dávám to za vinu ultrazvuku. Snad to nebude nic vážnějšího.
Přeji Vám všem hodně štěstí. Pokud se u nás nic nezmění, budu v dobrém na tento CAR vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
19.4.13 10:37

@Venda85 moc, moc, moc ti preju, aby se miminko udrzelo a vyvijelo tak jak ma. opatruj se, odpocivej, nech se rozmazlovat :hug: :hug: a doufam, ze ukazes fotecku tveho miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.