Film Shrek

2.8.12 08:25

film shrek

Napadlo mě jaký je je váš názor na film shrek.
Pouštíte ho dětem? A jak starým?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
762
2.8.12 08:43

Já mám 4 letou a shreka zbožňuje. Můj názor na něj? Je to dnešní moderní pohádka, trochu ujetá, koukat se na to dá. Myslím si, že nic strašného tam není narozdíl od jiných pohádek, kde se vraždí a mluví sprostě. Kolikrát valím teda oči.
Od malinka se jí snažím vštěpovat, že je to jen pohádka (jaká koliv ať hraná nebo kreslená) a nic z toho není skutečné. Myslím si, že to pochopila až kolem 2,5let u pohádek typu S čerty nejsou žerty a podobně. Teď už za mnou chodí se slovy, kdo tu pohádku proboha vymyslel? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
2.8.12 08:44

Na Shrekovi nevidím nic špatného naše děti ho viděly ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.8.12 08:46

Poprve videla shreka ve 2,5 letech a od te doby nejmin 195× :mrgreen: Za me supr film pro male i dospele. V prvnim dile najdes spoustu parodii na ruzne filmy a postavy. Kazdy dalsi dil lehce slabsi, jak uz to u takovych pokracovani byva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.8.12 08:48

Máme Shreka2, miluje ho zhruba od roka a půl. Už předříkává, co tam budou říkat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.8.12 08:55

Skoro 5 let a ještě nepustil. Z velkých filmů zatím jenom Madagaskar 1 a 3 a Toystory. Raději mu pouštíme večerníčky nebo takové ty - požárník Sam, pošťák Pat a pod. Myslím že na Šreka ještě má tk rok čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.8.12 08:59

Shreka miluju a myslím si, že to ocení dítě které zná dobře všechny klasické pohádky ( Červená Karkulka, Popelka, Sněhurka a sedm trpaslíků, Pinocchio, O třech prasátkách, Kocour v botách, Petr Pan, Princezna a žabák, Oslíčku otřes se, Šípková růženka, O perníkové chaloupce, a další) Já bych ho pustila dítěti v šesti až sedmi letech. Myslím, že teprve v tomhle věku to doopravdy ocení. Mladší dítě podle mě ocení jen krásnou animaci, zajímavé postavičky a hudbu ale nechápe, že to je vlastně parodie na klasické pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.8.12 09:00

@dalimil A vidělo vaše dítě už Hledá se Nemo? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.8.12 09:02
@Lynette píše:
@dalimil A vidělo vaše dítě už Hledá se Nemo? :palec:

No obzvlast ten zralok je tam supr, mala se mi malem pos… Navic desne zvukove efekty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.8.12 09:04

Malé budou v říjnu 3. Shreka občas pustíme, ale opravdu málokdy, raději pouštíme rákosníčka, včelí medvídky, Dumba apod. Naštěstí i ona vyžaduji spíše tyto a na Shreka si vzpomene tak jednou do měsíce a to jí ho pustím.
Osobně se mi ale nezdá pro děti úplně vhodný, resp. nad některými pasážemi se dost zarážím. Např. tak kde zpívají píseň, kde Shrek přijíždí do toho panství a je tam něco jako blááá blááá ten ať jde do prde…háje. No tak to jsem přemýšlela, jestli je tam jen blbý překlad a takto to zprznili čeští překladatelé, nebo to opravdu takto někdo napsal. ( Nikdy jsem totiž Shreka ještě neviděla v originále. ) Pak nemám ráda takové ty bojové scénky apod.
Ale pokud na to nečumákuje denně, tak jsem v klidu. Osobně jsem našla např. i v Madagaskaru scénky, které tam podle mě neměly co dělat, jenže ony ty pohádky jsou točené tak, aby zaujaly a pobavily i dospělé, tak je to pak těžký. Ze zahraničních animovaných mám ráda staré disneovky, Zvonilku a Dobu ledovou, v těch ostatních je na mě už moc „dospěláckého“ humoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
2.8.12 09:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.8.12 09:05

No tak shreka vidělo to naše nejmenší snad ve 3 letech. Je to normální film, má dobré hlášky a třeba oslík je naprosto bezkonkureční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.8.12 09:17
@Lynette píše:
@dalimil A vidělo vaše dítě už Hledá se Nemo? :palec:

jo, to je pravda, to taky viděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.12 09:21

Já své 5-ti leté dceři Shreka pouštím. Ale kámoška mi nedávno řekla, že bych neměla, že je nevhodný. Tak jsem chtěla slyšet váš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.8.12 09:22

@beckie Jasne ze jde o upraveny preklad. Aby byli nektere pasaze vtipnejsi, aby se to rymovalo. Mam na dvd dva ceske preklady a kazdy je kupodivu jiny. Jeden se jim povedl lepe, co se tyka hlasek, je celkove vtipnejsi nez ten druhy. Nektere fraze jsou uplne zmenene, napr. kdyz Shrek chce, aby si nechali kocoura a oslik to odmita se slovy: „Jsem snad Srstka s Kubišovou?“ :mrgreen: je proste upravena ciste pro ceskeho divaka, ktery pozna porad „Chcete me“ nebo jak se to jmenuje…
Jinak ta scena, kdy pusti ten radoby automat pro turisty zpivajici uvitaci pisnicku a pak je vyfoti mi prijde strasne srandovni a jedno nevhodne slovicko mi, jeste ne cele mi tam tedy opravdu nevadi. U nas doma se tak nemluvi a na moji dceru to teda zadny negativni vliv nemelo :mrgreen: I ted v osmi letech slysi hodne lidi mluvit sproste, ale sama tak nemluvi, protoze se tak nemluvi doma, hodne jsme si o tom povidali. Ja nevidim na tom filmu nic spatneho. Je to supr sranda a na rozdil od jinych ho muzu videt opravdu stale znova a znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí