Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jessica789456123 No a cim je nevhodny? Tak se taky rozepis a napis svuj nazor, nebo co ti na nej kamaradka rekla?
74paja - říkala, že písnička na konci dvojky(ale nepamatovala si jak se jmnuje), ale prá je nevhodná. A pak i to co psala beckii - ta písnička, když jede shrek do pantví.
@jessica789456123 Jako zaverecna pisen ve Shrek2? V originale nebo v prekladu? To si musim teda schvalne poslechnout…
Jinak já osobně Shreka ráda mam. Baví nejen dcerku, ale i mě.
74paja - ale té kámošce se to zdá celkově jako blbost.
@74paja píše:
@jessica789456123 Jako zaverecna pisen ve Shrek2? V originale nebo v prekladu? To si musim teda schvalne poslechnout…
Prý v originále a je na konci, poslední písnička, před titulkama. Já si ji nepamatuji ani, že tam byla. Teď nemám Shreka 2 doma, půjčila jsem ho sestřenici, takže až mi ho vrátí kouknu se nato.
Tak my ho pouštíme tak cca od dvou let (teď už moc ne)… Ono v každé pohádce se najde něco, co není úplně vhodný…
Zvlášť v těch „velkejch“… Třeba v Době ledové 1 hned na začátku zašláplá veverka na noze dinosaura, nebo když do ní práskne blesk…
Všude se něco najde. ![]()
Téměř dva roky a shrek díly 1-4 a shrekoleda u nás jedou od 5ti od rána
Milujeho a když je v jedničce scéna kde je dračice zlá tak sama přijde, "maminko bojimů a já to přetočím
už prostě ví že tam jsou scény které se jí nelíbí a nechce je vidět ![]()
tudíž ano, má ho ráda, já už vlastně taky a recituju tady pasáže ze všech dílů ![]()
Smarja, kdyz jste byli mali koukali jste se na Toma a Jerryho? Tyd tam se mlatili po hlave porad necim, cpali se vybusninama a celkove se nicili
, to je oproti zaslapnute veverce nebo shrecimu uprdnuti teda nic?
Nebo Jen pockej zajici. Jak vlk pekne zajice v telefonni budce vykuruje asi sesti cigaretama, ktery ma zapaleny v tlame? ![]()
Co me teda vadi na nekterych pohadkach je jejich podprahova reklama napr. na cigaretove vyrobky {v tom Jen pockej asi v te dobe jeste neumyslna}, ale napriklad i ve filmu Pan prstenu si davaji na cestu stale nejaky „tabacek“, i kdyz o nem neni v knizce zminka. To same trebas v Harry Potterovi, kdy reditel Bradavic huli stale nejakou fajku. V nejnovejsi Alence v risi divu huli sfetovana housenka nejakou vodni dimku ci co… Ne nevadi mi, ze se pouzije pri prekladu jedno neslusne slovicko, vadi mi, kdyz se do deti husti veci jako, ze spravne je nestarat se o nikoho druheho jen o sebe, nakupovat, kourit a sexovat. Sexualni podprahove odkazy se najdou i v tak nevinnem pribehu jako je Kral zvirat… trebas.
@74paja však jo, jen mi přijde vtipný řešit jeden náznak sprostýho slova, když v každý pohádce si může každej najít něco nevhodnýho… ![]()
Přečtěte si pohádky bratří Grimmů a nějaký Shrek vás nerozhodí
Když to vezmu, tak obecně pohádky jsou pro děti nevhodné ![]()
Jako maly priklad, co se muze v takovych nevinnych kreslenych filmech nachazet:
@JanaK88 píše:
Přečtěte si pohádky bratří Grimmů a nějaký Shrek vás nerozhodíKdyž to vezmu, tak obecně pohádky jsou pro děti nevhodné
Jo, jo pohadky jsou podle mne takove „horory“ pro dospele, kdy jeste nebyla televize. Jako ono i takovy Andersen a jeho slavne Devcatko se zapalkami… takova uklidnujici pohadka pred spanim ![]()
Jezis, me dodnes beha mraz po zadech kdy si vzpomenu na pohadku „Krabat, carodejuv ucen“ ![]()
Ahojky, Shreka jsme malé ségře pouštěli už docela brzo, kolem roku a půl - dvou let, je to hezký a je tam sranda, nějaké narážky jako prdění a tak bych neřešila… stejně se s tím ve školce dřív nebo později setká… Jediné co vím, z čeho měla malá následky je začátek Nema - jak přijde o maminku, to pravidelně oplakala, ale během filmu na to zapomněla. A pak film Bambi… ten jsme jí pustili až kolem 2-3 let, ale stejně ten film nemá ráda do teď, a nechce se na něj koukat… je fakt, že je to hodně smutné… zatím ahoj
@74paja
Tak už chápu proč má přítel po disneovce na mě chuť.
Ne dělám si srandu - no SEX to malý dítě ještě ani neví co to znamená a když už to ví, tak se s tím setkává i jinde a anglický věty typu svlékni si oblečení můžou ohrozit jedině anglické děti - ty naše ne - leda že by to bylo i v českém dabingu. ![]()
@Lynette No jasne, ze NEVI co to znamena. Jde o to mu to nacpat do hlavy jaksi podvedome. Stejne tak, jako ti v obchode pousteji hudbu a ty nevedomky nakupujes jako blazen, tak stejne nevedomky se ti do hlavy vstepuji i jine veci - odmalicka. Tohle byl jeden odkaz, ale na internete si muzes vygooglit desitky dalsich, pokud mas zajem se o podprahovych odkazech neco dozvedet. Priklady tehto nekolika pohadek v tomto jednom odkazu jsou jenom slabym odvarem… V nekterych kreslenych pohadkach se nachazeji primo nahe sceny, prirozeni a podobne… a na to nepotrebujes ani anglictinu.