PC hry pro malé děti

Kas
1.8.12 15:16

PC hry pro malé děti

Ahoj,

chci se zeptat, jestli necháváte své předškolní děti hrát na počítači a jestli jo, tak jak často?

Myslíte, že jim to jen škodí, nebo že to může rozvinout i třeba nějaké dovednosti?

Dcerka vidí synovce hrát na PC a požaduje to také.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4263
1.8.12 15:19

Ahojky,
moje dcera má skoro 3 roky, občas se podívá na PC na nějaký film nebo tak, ale spíše hraje hry na tabletu, ale pokud mohu doporučit nějakou „vědomostní“ hru, tak bych zkusila Pigy hry nebo Hry pro nejmenší ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
1.8.12 15:20

Máme 5-ti letého, občas si na PC omalovává nebo maluje. Hry jenom vyjímečně, takové ty LEGO a nebo když je to jako příbal k lupínkům. Na telefonu už zvládá Angry Birds, ale vydrží mu to naštěstí jenom chvilku.
Když vidím jiné stejně staré děti přilepené už od 4 let k PSP nebo Wii, tak jsem tomu rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.8.12 15:25

Náš tříletý „hraje“ na Hravém učení. Zatím moc nechápe myš, ale líbí se mu „hra“, kde když klikne, přijede bagr, náklaďák atd. a časem zase odjede. Baví ho to max. 10 minut, vzpomene si na to přibližně 2× týdně, což si myslím, že je tak akorát.

Obecně si myslím, že dobrá hra může rozvinout logické myšlení, soustředění apod., na druhou stranu tyhle věci lze rozvíjet i jinak. Myslím, že k dnešní době to patří, proto mi nepřijde třeba dítě před PC bránit zuby nehty, ale taky že dítě jistě neutrpí žádnou újmu, když ve 2-3 letech (i 5-6) nebude počítači nijak holdovat. Prostě přiměřeně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XJitule
1.8.12 15:26

Ahoj, jak se říká, všeho s mírou.

Jak říkal @dalimil, pokud si děti budou na PC omalovávat nebo skládat puzzle, je to fajn a rozvíjí to myšlení. Pokud se to ale bude přehánět, není to moc dobré.

Tady je o tom zajímavý článek a i nějaké tipy na vhodné hry :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1348
1.8.12 15:28

No já nevím. Nejsem moc zastánce toho aby děti trávily čas u počítače. Vidím to u sousedů. Mají 6 let starou holčinu a ta v tom furt leží. Jako dobře - kvůli tomu aby si to mohla přečíst co po ní chtějí se i naučila číst. Fanj. Ale proč raději nejde ven a neběhá tam? U počítače se nasedí ještě dlouho.
My máme 5-ti letou dceru a max. koukne na youtube na nějakou pohádku. A ještě si u toho kreslí. Nebo si třeba zahraje hru u kostíků. Ale samotnou ji to nebaví a raději si hraje s něčím reálnějším.

Podle mne je potřeba zvolit nějakou míru. Asi v dnešní době je potřeba aby se děti seznámily s počítačem, ale určitě ne aby na něm trávily hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XJitule
1.8.12 15:29
@XJitule píše:
Ahoj, jak se říká, všeho s mírou.

Jak říkal @dalimil, pokud si děti budou na PC omalovávat nebo skládat puzzle, je to fajn a rozvíjí to myšlení. Pokud se to ale bude přehánět, není to moc dobré.

Tady je o tom zajímavý článek a i nějaké tipy na vhodné hry :mavam:

zapomněla jsem na ten článek

http://portal-pro-zeny.cz/…-vasi-dcerky

• Citovat
  • Upravit
72725
1.8.12 15:30

Ahoj, můj syn hraje půl hodiny Minecraft. Ale má to jen za odměnu, takže to není každý den, neberu to jako drámo.. jinak bych zvolila hry ala puzzle, učení barev a pod. Dnešní generace už je jiná, mladý měl pc už ve školce, na tom různé programy a hry.. pc úplně zakázat nemůžeš, ale můžeš ovlivnit, co a jak na něm dělá. A hlavně čas.. nařídim budíka a víc ani ťuk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
1.8.12 15:38

Můj skoro čtyřletý syn si občas pustí toto: www.poissonrouge.com
Hry nehraje ani moje starší dcerka, PC si pustí 1× za 14 dní, nevadí mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
1.8.12 16:18

Kájince občas dovolíme hry na Nintendu DS, má tam hlavně trochu „naučné“ hry podle pohádek, co zná z TV - Dora cestovatelka, Wonder pets - v obou hrách má různý úkoly, který musí plnit a nebo šmoulíky, tam buď dělá dortíky nebo jen kreslí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.8.12 16:28

Majda má občas období, že týden ji počítač děsně zajímá, tak tam kliká nějaké pexeso nebo omalovánky nebo ještě nějakou stránku, kde jsou zvířátka a ona je nějak seřazuje za sebe a ony pak vydávají zvuky a je z toho písnička :think: (nevím, to jí vždycky pouští děda :P ), tak je tam třeba každý den chvíli a pak zas dva měsíce nic… Docela se nadřela, než se naučila ovládat myš, takže trochu tu koordinaci to podle mě trénuje.
Na dotykáči má taky nějaké kreslení stáhnuté, tak taky občas si to potlapká.
A PS hraje s taťkou - má odpojený ovladač :mrgreen:

Ale jsou to fakt chvilky když je třeba venku hnusně, teď v létě si nepamatuju, kdy naposled. Jen občas ten telefon jí taťka půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
1.8.12 16:40

Tobík má povolené hry na dom. stránce dupla. Ale je to tak 20-30min. 1× za tři týdny. Takže skoro vůbec. V zimě asi o něco častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.5.16 13:40

Ahoj,
máte prosím někdo tip na zajímavou aplikaci / hru pro děti, ideálně která běží i na klasickém pc? Máme 3 letého kluka a občas ho potřebujeme něčím zabavit. Aktuálně jsem našla alespoň přidávání Angry Birds do fotky, zde http://jupik.com/…takonizuj-se, tak věřím, že máte nějaké své osvědčení. Budu ráda za tip.
Díky, Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.10.17 12:54

Zkuste se podívat po internetu, já jsem nakoupil spousty dobrých her a levných na herni-svet, mají téměř každou hru nejen na počítače :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.17 13:59

Hry můžou v něčem pomoc, ale nesmí se to přehánět. V dnešní době se tomu lae už špatně zabraňuje, protože to děti vidí všude kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí