Film Shrek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
2.8.12 10:24

@74paja Já jen přemýšlím, k čemu je jako dobrý cpát tohle dětem do hlavy. Není to náhodou spíš pro ty jejich rodiče, co s nima na ty pohádky koukají nebo s nima na to chodí do kina? Že by pak měli větší chuť na sex, mohlo by z toho být další dítě a tedy i víc peněz do Disneyho kasičky díky dalšímu penálu s mickey mousem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.8.12 10:31

@Lynette Ja si osobne myslim, ze na ditko, ktere je citove vyrovnane a zije v normalni rodine to asi velky vliv mit nebude. To se proste ovlivnit nenecha, da prednost vzorum v rodine. Ale celkove podle mne jde o to, vychovat narod blbych mravencu delniku, kteri nebudou nad nicim premyslet, akorat pracovat, proboha jen se snad nevzdelavat!, sexovat, nakupovat, fetovat a kourit. A nam velkym nahore do toho nekecejte, my si to tu budeme ridit podle sveho… Asi tak… to je moje skromna konspiracni teorie maminy za pocitacem, xi xi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.8.12 10:43

@74paja tak podprahovej efekt je i v „potkali se u Kolína“ :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.8.12 10:48

Poustim normalka 3 a 5 letemu, nevidim na tom nic spatneho, rozhodne lepsi nez Pokemoni, Digimoni a jine sra.cky.

• Citovat
  • Upravit
4476
2.8.12 11:30
@kate02 píše:
@74paja tak podprahovej efekt je i v „potkali se u Kolína“ :mrgreen:http://www.youtube.com/watch?…

Vidim tam dobre Hlasuji pro Mir? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
2.8.12 11:32
@74paja píše:

Ano, je to tak, ale dodnes se nezjistilo, kdo to tam propašoval. Ještě další pořad, kam se propašoval podprahový text (ne ovšem určen dětem) byl pořad Peříčko, ale byly to anglická slova a dohromady to nedávalo smysl, pokuta jim udělena nebyla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
2.8.12 11:53

Podle mne je Shrek docela v pohodě. Starší na to koukal asi tak před rokem. Sprosté slovíčko bych neřešila - zkuste se projít v parku kolem mládeže a budete si říkat: „Zlatý Shrek.“ :lol: Zrovna včera jsem šla s klukama kolem lavičky plné puberťáku. Slova jako k…a, p..a, vole byla za každým slušným slovem.
Když by se rozebíraly české pohádky - např. Červená Karkulka, tak si představte, co se stalo s vlkem. Perníková chaloupka apod. Vždyť to jsou úplné horory.
Děti raději také vidím u Krtečka, Fíka, Hurvínka, Rákosníčka apod. než u Jen počkej, Tom a Jerry apod.
Znám rodinu, kde čtyřletý klučina koukal na Jurský park. Nebo holčičku, která běžně napodobovala zombíky z Resident evil. :jazyk: To je podle mne mnohem horší než nějaký Shrek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
2.8.12 12:33

Malýmu budou v zari dva a kouka na nej ráno a po obede kdyz jde spát, stridame vsechny 4díly+ shrek koledu, nevidim na tom nic spatneho a malymu se libi :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.8.12 14:51
@74paja píše:
:pankac: :pankac: :pankac: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.8.12 14:53

@Hořec I u „rodícího“ krtečka? Ten je taky hustej. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
2.8.12 14:56

@kate02, to máš pravdu. I já na to doslova i do písmene zírala jak puk. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale super, jak vysvětli dítku, jak se dostane na svět. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
2.8.12 15:04
@beckie píše:
Malé budou v říjnu 3. Shreka občas pustíme, ale opravdu málokdy, raději pouštíme rákosníčka, včelí medvídky, Dumba apod. Naštěstí i ona vyžaduji spíše tyto a na Shreka si vzpomene tak jednou do měsíce a to jí ho pustím.
Osobně se mi ale nezdá pro děti úplně vhodný, resp. nad některými pasážemi se dost zarážím. Např. tak kde zpívají píseň, kde Shrek přijíždí do toho panství a je tam něco jako blááá blááá ten ať jde do prde…háje. No tak to jsem přemýšlela, jestli je tam jen blbý překlad a takto to zprznili čeští překladatelé, nebo to opravdu takto někdo napsal. ( Nikdy jsem totiž Shreka ještě neviděla v originále. ) Pak nemám ráda takové ty bojové scénky apod.
Ale pokud na to nečumákuje denně, tak jsem v klidu. Osobně jsem našla např. i v Madagaskaru scénky, které tam podle mě neměly co dělat, jenže ony ty pohádky jsou točené tak, aby zaujaly a pobavily i dospělé, tak je to pak těžký. Ze zahraničních animovaných mám ráda staré disneovky, Zvonilku a Dobu ledovou, v těch ostatních je na mě už moc „dospěláckého“ humoru.
Řekla bych, že to není špatný překlad. Tomuhle se říká „vtip“ resp. „vtipná slovní hříčka“ :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
2.8.12 15:21

No jinak i ve Shrekovi se najdou vselijaka satanisticka gesta, symboly tri sestek {napr. shrecatka Fergus, Farcle a Felicia maji vsechna shodou okolnosti jmeno zacinajici na F, ktere je seste pismeno abecedy… 666}.
Lordu Farquaadovi se napadne cosi zdviha pod prikryvkou pri pohledu na Fionu v zrcadle…
Taky je tam jasne znatelne logo McDonalds napriklad ve scence, kdy Shrek prijizdi s Fionou do zamku poprve navstivit rodice. To logo M tvori proud vody z fontany a za nim pekne cervene pozadi koberce…
Je toho tam vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.8.12 15:31
@74paja píše:
No jinak i ve Shrekovi se najdou vselijaka satanisticka gesta, symboly tri sestek {napr. shrecatka Fergus, Farcle a Felicia maji vsechna shodou okolnosti jmeno zacinajici na F, ktere je seste pismeno abecedy… 666}.
Lordu Farquaadovi se napadne cosi zdviha pod prikryvkou pri pohledu na Fionu v zrcadle…
Taky je tam jasne znatelne logo McDonalds napriklad ve scence, kdy Shrek prijizdi s Fionou do zamku poprve navstivit rodice. To logo M tvori proud vody z fontany a za nim pekne cervene pozadi koberce…
Je toho tam vic.

tak takhle jsem nad tím nepřemýšlela.. 8o Spíš ty jména na F mi přišly logický skrz Fionu :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.8.12 17:41
@hefilka píše: Řekla bych, že to není špatný překlad. Tomuhle se říká „vtip“ resp. „vtipná slovní hříčka“ :roll:

no tak holt mam asi rada humor jineho razeni a zasmat jsem se tomu nedokazala, na muj vkus je to spis ze slabsiho soudku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí