Finance a domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
29.5.14 16:24

@Malina7 Jak víš, že mu víc nezbyde? To už se nedozvíme. Ona nežije ze 400, ale z 6900,– - pro řadu rodin zde je to pro tři lidi luxus. Paní netrpí objektivně žádnou nouzí.
Mě by fakt zajímalo, kolik on vydělá, kolik za co platí a kolik mu zbyde. Třeba má traktor na dovoz dřeva z lesa (samovýroba) a potom neplatí tolik za topení, nebo na práci na poli, ze které může nakonec profitovat celá rodina.
Nebo chtěl hračku.
Maminka na MD se zřejmě už neozve, aby to objasnila, ať se tu nedohadujeme zbytečně.
@mamina MD jak to u vás teda je?
Platit takovýhle pojištění je taky blbost, to už se řešilo vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.14 16:31

@Virginia Já mám třebas tu zkušenost, že když došly finance, tak mi bylo tvrzeno, že dát nemůže a pak jsem u soudu skrze alimenty koukala, kolik mi ex zatloukal a syslil si pro sebe, a pak jsem bohužel měla i tuto neblahou zkušenost jednou. Takže kdyby se ke mě někdo chtěl nastěhovat, tak rozhodně bych nesetrvávala společnou domácnost s chlapem, co není 100%finančně otevřený, jelikož domácí účetnictví, které dělám pravidelně každý měsíc finanční otevřenost výdělečně činných lidí v domácnosti prostě potřebuje. Finanční otevřenost je jedno z pravidel, které v mé domácnosti panuje a kdo nechce toto pravidlo respektovat, tak tomu ukážu východ z domu… :pankac: :mavam:
Hlavně kdo tají příjem tak je to jen ze sobeckosti, jelikož si ulejvá a takových případu znám okolo sebe mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.5.14 16:39

@Malina7 Já ti rozumím a souhlasím s tebou, ale ke kritizování manžela zakladatelky potřebujeme o dost víc informací, než bylo uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.14 17:11
@Virginia píše:
@Malina7 Já ti rozumím a souhlasím s tebou, ale ke kritizování manžela zakladatelky potřebujeme o dost víc informací, než bylo uvedeno.

Jasně, jen mě se tam nelíbí ta koupě traktoru „po kterém toužil“, jak se zmínila zakladatelka, tohle mužské toužení je vždy na úkor ostatních členů rodiny… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.14 17:40

Nejsme manzele, muj plat 52 tis/mesic, partneruv pres 150 tis/mesic. Mame dva ucty, naklady na bydleni na pul, jidlo kdo se jak dostane do obchodu. Vecere a obedy mimo domov platime dle nalady, jednou on, podruhe. Telefony sluzebni oba, benzin do auta a skutru si platim sama, on auto sluzebni, benzin jen do dvou motorek, si plati sam. Dovolenou si kazdy platime sam, vydaje na miste kdo ma zrovna penezenku po ruce. Uz to tak mame 12 let a vyhovuje, deti jeste nemame. Je nam obema 30.

• Citovat
  • Upravit
2342
29.5.14 19:44
@Malina7 píše:
Lidé si dnes půjčují na cokoli, o čem si myslí, že je to nezbytné… Hlavně jak píše zakladatelka, po traktoru toužil, tak si ho koupil… a díky tomu, že si koupí to, po čem touží jsou finančně tam kde jsou. Kdyby tohe dělal každý… :nevim: :poblion:

Zlato, já jsem samoživitel a vím, co to je žít s chlapem v jedné domácnosti, ale ani ex by si mě netroufnul dát 400kila k mateřské, abych z toho zaplatilo jídlo, drogerii, pleny, sunar a oblečky pro dítě. Mmch, kvalitní boty české výroby pro malé dítě stojí kolem 1000,–Kč. O lékách ani nemluvím. Dítě roste, došlo Ti to? Takže počítej počítej, když hájíš traktory, které se kupují z velké tužby kvůli které zadlužím rodinu u za cenu, že si nemůže zakladatelka zakoupit ani ponožky. Pro mě je vždy prioritou rodina a pak výdaje na to ostatní…

Vycházím ze zdravého rozumu a hlavně ze zkušeností, které zřejmě vůbec nemáš.
Že si samoživitelka mě nepřekvapuje a jak jste to měli doma nehodnotím, protože mi k tomu chybí verze Tvojeho bývalýho. Zlato.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
30.5.14 04:11
@WontTell píše: Že si samoživitelka mě nepřekvapuje a jak jste to měli doma nehodnotím, protože mi k tomu chybí verze Tvojeho bývalýho. Zlato.

Zase jeden zakomplexovanej, koukala jsem, že se navážíš do lidí běžně na diskuzích všude okolo, masíruješ si tady ego po všech frontách. Chlap, co si masíruje ego na ženských na dámských fórech, tomu tedy říkám „chlap, jak víno“…, Nenavážej se do mě a do ostatních okolo, o tom to tady totiž není. Děkuji za pochopení A NEREAGUJ NA MÉ PŘÍSPĚVKY, v jakých kolik diskuzích…(doufám, že to konečně pochopíš) nebo to budu řešit jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.5.14 07:03
@Malina7 píše:
Zase jeden zakomplexovanej, koukala jsem, že se navážíš do lidí běžně na diskuzích všude okolo, masíruješ si tady ego po všech frontách. Chlap, co si masíruje ego na ženských na dámských fórech, tomu tedy říkám „chlap, jak víno“…, Nenavážej se do mě a do ostatních okolo, o tom to tady totiž není. Děkuji za pochopení A NEREAGUJ NA MÉ PŘÍSPĚVKY, v jakých kolik diskuzích…(doufám, že to konečně pochopíš) nebo to budu řešit jinak…

Ačkoliv s @WontTell velmi často nesouhlasím, je tento člověk pro diskusi určitě přínosný a myslím to vážně. Není třeba si brát jeho odpovědi osobně. Je nutný pohled z mužské strany i kdyby jen proto, abychom věděli, jak se k různým problémům muži staví. Často nás chce vytočit a často má taky pravdu. Musíš být trochu odolnější a neznamená, že když z tebou někdo nesouhlasí, že je špatný člověk.

• Citovat
  • Upravit
2342
30.5.14 07:41
@Malina7 píše:
Zase jeden zakomplexovanej, koukala jsem, že se navážíš do lidí běžně na diskuzích všude okolo, masíruješ si tady ego po všech frontách. Chlap, co si masíruje ego na ženských na dámských fórech, tomu tedy říkám „chlap, jak víno“…, Nenavážej se do mě a do ostatních okolo, o tom to tady totiž není. Děkuji za pochopení A NEREAGUJ NA MÉ PŘÍSPĚVKY, v jakých kolik diskuzích…(doufám, že to konečně pochopíš) nebo to budu řešit jinak…

Já si budu reagovat na co uznám za vhodné. Dámské forum není dámský záchodek a nikde neni napsané, že tam chlapi nemůžou. A řešit to můžeš jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
30.5.14 07:42
@Kobliha51 píše:
Ačkoliv s @WontTell velmi často nesouhlasím, je tento člověk pro diskusi určitě přínosný a myslím to vážně. Není třeba si brát jeho odpovědi osobně. Je nutný pohled z mužské strany i kdyby jen proto, abychom věděli, jak se k různým problémům muži staví. Často nás chce vytočit a často má taky pravdu. Musíš být trochu odolnější a neznamená, že když z tebou někdo nesouhlasí, že je špatný člověk.

Děkuji Ti náčelníku, že ses mě zastal… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.5.14 07:49
@WontTell píše:
Děkuji Ti náčelníku, že ses mě zastal… :)

Však se stejně zase brzy pohádáme. :mrgreen:
Ale co je pravda, je prostě pravda.

• Citovat
  • Upravit
3379
30.5.14 18:35

@Kobliha51 Já beru názor z mužského hlediska, ale opravdu z „mužského“, s čímž bohužel pisatel nemá nic moc společného. A jeden chlap v ladies diskuzi opravdu neznamená slovo „mužské“, o čemž jsem se zde bohužel přesvědčila :pankac:

Každopádně každý si pod slovem „mužský…“ představujeme něco jiného…, ale to nehodlám dát rozebírat, o tom diskuze není… Takže hezký víkend :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
30.5.14 22:51
@Malina7 píše:
@Kobliha51 Já beru názor z mužského hlediska, ale opravdu z „mužského“, s čímž bohužel pisatel nemá nic moc společného. A jeden chlap v ladies diskuzi opravdu neznamená slovo „mužské“, o čemž jsem se zde bohužel přesvědčila :pankac:Každopádně každý si pod slovem „mužský…“ představujeme něco jiného…, ale to nehodlám dát rozebírat, o tom diskuze není… Takže hezký víkend :mavam:

Diskuse není, protože zakladatekla sem nenapsala nic bližšího. Teda pokud ti k diskusi nestačí, že ženská dostává navíc 400 a chlap si koupil traktor. Případne pokud za diskusi nepovažuješ psychologický rozbor mojí osoby přes internet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 13:13

Terorizuju přítele ?

Ahoj, prosím o Váš názor.
Nejdřív na úvod - s přítelem jsme už dost dlouho, teď máme tříměsíční miminko. Přítel je asi 50% času, co jsme spolu, nezaměstnaný, má jen základní vzdělání a je docela těžce zaměstnatelný. Já vydělávala vždycky dost, každý jsme si jeli tak nějak na sebe, společné náklady na domácnost jsem platila spíš já. Můžete si klepat na čelo, ale já si ho dobrovolně vybrala i s jeho klady a zápory, mám ho ráda a je to prostě moje rozhodnutí, s ním být. Je milý, hodný, je s ním sranda, pomáhá starat se o syna.
Teď k věci. Je teď zase nezaměstnaný. Našel si brigádu, celkem dobře placenou, noční řidič, ale až od května. Je tím tak nějak uhoupaný na vavřínech a na zbytek března a na duben si zatím nic nehledá. Já mu každý druhý den opakuju, že by mě zajímalo, co bude v březnu a dubnu dělat, a jestli si něco hledá. On na to vždycky jako jojo, to víš že jo, ale moc mu nevěřím, je to takové neurčité. Teď si trošku stěžuje, že jsem drsná, že mu to říkám každý den, a že on si přece určitě něco najde. Já naopak mu to chci opakovat každý den, dokud mi neřekne, co má. Nehysterčím, nejsem nepříjemná, jen se prostě ptám a opakuju, že už je čas.
Ještě jeden detail - jsem hrozně šetrná a mám naspořeno pár peněz, takže přinejhorším, i kdyby mi nedával ani korunu, tak to přes rodičovskou sama zvládnu, takže závislá na něm nejsem. To on ale neví, nepovažuju za vhodné mu to říkat. Pokud bych musela syna živit syna sama a on by nepracoval, to bych se rozešla.
Má pravdu on, že každodenní moje upomínání je teror, nebo mám pravdu já? Díky, přijímám každý názor, nechci jen ujištění, že mám pravdu já.

• Citovat
  • Upravit
5041
5.3.15 13:18

Taky bych mu to připomínala. Měsíc a půl není krátká doba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí