Finance a domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
28.5.14 14:21

A to ti dává, že víc nemá po zaplacení všeho nebo má, ale nedá @Mamina MD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
28.5.14 14:26
@mamina MD píše:
Ahojky maminky
Co by jste říkali na můj případ. Moje MD je 6500, manžel přidává 400. On platí vše na mě je jen jídlo a malej 2 roky (plenky, oblečení botičky). :hug:

Nechala bych si od něj platit alimenty, zaplatila bych mu půlku nákladů na bydlení a starala i živila bych jen sebe a dítě. Ani bych mu neprala, nevařila, neuklízela po něm. A ještě bych na dva víkendy v měsíci někam odjela a dítě mu nechala.
To by bylo, kdyby mi šel na nervy a i jinak by nestál za nic.

Pokud by to jinak všechno klapalo, tak bych mu řekla, že do rodiny budeme dávat peníze procentem. Třeba ty 70% svého příjmu a on 70% svého. Aby vám ještě každému zbylo něco pro sebe. Takhle ty dáváš všechno a on? Možná taky všechno, ale to asi víš lépe ty. Ale spíše to tak nebude, viď? A byt je asi jeho viď? To, že ti dává 400 mě zarazilo. Ani to není pětistovka. Se divím, že ti nedává 389,–- korun (třeba).

• Citovat
  • Upravit
7
28.5.14 17:36

Tak aby jsem to upřesnila, manžel postavil barák ještě za svobodna takže z jeho platu jde hypotéka, inkaso, platí na dceru z přehchozího vztahu, a ještě před rokem mi dával 1000 jenže nám zvedly elektřinu tak mi už dává opravdu jen 400. Pořád mi říká, že nemá peníze, ale na traktor po kterém toužil to si od své sestry půjčil, takže ještě se snaží jí to zplácet.
Já teda 6500 + 400, z toho spořím synovy 500, 1000 jde na pojištění mě a syna, a na jídlo si nechám 1000 na týden, akdyž se mi podaří trošilinku ušetřit jako že jen občas tak si něco koupím, ale upřímně moc toho zatím není. A poslední tisícovka z mateřský tak tu se snažím ušetřit, ale je to taková jistotka kdybych nevyšla, a ty 400 od manžela ty mám jenom na syna na plenky, botičky, ale je to těsný, jelikož na botech nešetřím a nekupuji obnošené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.5.14 17:44

@mamina MD Do společného jménění manželů spadají i příjmy. To Tvému skrblíkovi řekni, mě kdyby chlap dal 400kč, tak ho ženu sviňským krokem frajera vyčůraného. Když si mohl půjčit na traktor a živit ho, tak peníze prostě má. Musíš být více průbojná a nevěřit tomu, co Ti manžel o financích nakukává, jako že nemá atd. Musel vědět, že když budeš na MD bude to více na něm. Joo a muži umí pěkně mlžit ohledně financí, aby jim zůstalo víc pro sebe (není to pravidlo všech mužů).
Dupla bych si a o 5tisíc bych se nestyděla říct, 400stovky se dávaly před 89rokem, dnes jsme v době, kde se jedna nula dávno přidala k poměru tehdejší hodnoty koruny. Já bych mu dala 4stovky, na to by v životě nezapomněl… :pocitac: :pankac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
28.5.14 17:54
@Malina7 píše:
@mamina MD Do společného jménění manželů spadají i příjmy. To Tvému skrblíkovi řekni, mě kdyby chlap dal 400kč, tak ho ženu sviňským krokem frajera vyčůraného. Když si mohl půjčit na traktor a živit ho, tak peníze prostě má. Musíš být více průbojná a nevěřit tomu, co Ti manžel o financích nakukává, jako že nemá atd. Musel vědět, že když budeš na MD bude to více na něm. Joo a muži umí pěkně mlžit ohledně financí, aby jim zůstalo víc pro sebe (není to pravidlo všech mužů).
Dupla bych si a o 5tisíc bych se nestyděla říct, 400stovky se dávaly před 89rokem, dnes jsme v době, kde se jedna nula dávno přidala k poměru tehdejší hodnoty koruny. Já bych mu dala 4stovky, na to by v životě nezapomněl… :pocitac: :pankac: :poblion:

Nevíš kolik bere, nevíš kolik má hypotéku a kolik platí alimenty, ale víš, že peníze prostě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
28.5.14 18:44
@WontTell píše:
Nevíš kolik bere, nevíš kolik má hypotéku a kolik platí alimenty, ale víš, že peníze prostě má.

Jestli podporuješ dávat partnerce na měsíc 4kila, tak jsi vedle stejně jako onen „manžel“. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
28.5.14 18:49

@Malina7
no pokud opravdu nema? :nevim: ja bych chtela znat presne jeho prijem a jeho nutny vadaj, pak bych si rekla castku abych byla „spravedliva“ :D
je to sileny, me da chlap celou vyplatu :roll: 400kc to bych nemela ani na nakup :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.5.14 18:59

Už to tu bylo https://www.emimino.cz/…rankovani/8/
Zřejmě se nelamentovalo podle předpokladů, tak to zkusím o diskuzi vedle, co? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
28.5.14 19:44
@Virginia píše:
Už to tu bylo https://www.emimino.cz/…rankovani/8/
Zřejmě se nelamentovalo podle předpokladů, tak to zkusím o diskuzi vedle, co? :jazyk:

Ale tak tady už je to lepší, ne? Malina to sice napsala asi jako když šestiletý dítě trucuje, že chce větší kapesné, ale furt lepší než nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
28.5.14 19:45
@Malina7 píše:
Jestli podporuješ dávat partnerce na měsíc 4kila, tak jsi vedle stejně jako onen „manžel“. :pankac: :mavam:

No některý ženský by těm chlapům eště měly platit, že to s nima vydrží :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.14 04:16
@WontTell píše:
Ale tak tady už je to lepší, ne? Malina to sice napsala asi jako když šestiletý dítě trucuje, že chce větší kapesné, ale furt lepší než nic :)

Malina to napsala, jako žeská, co si nenechá kálet na hlavu a ví, co to je společný příjem do domácnosti a chod domácnosti. 400kč je jen výsměch, a koupě traktoru ještě větší. Takže si nerejpej a drž se diskuze a zdravého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
29.5.14 07:41
@Malina7 píše:
Malina to napsala, jako žeská, co si nenechá kálet na hlavu a ví, co to je společný příjem do domácnosti a chod domácnosti. 400kč je jen výsměch, a koupě traktoru ještě větší. Takže si nerejpej a drž se diskuze a zdravého rozumu.

To že si nenecháš kálet na hlavu je hezké, ale nemusíš na ni kálet ani ostatním. KDyž chápeš, co to je společný příjem, tak bys taky mohla chápat, co to jsou společné náklady. 400 Kč není výsměch, ale přídavek k penězům od státu, takže má 6900,– měsíčně a spoustu toho platí on. To už nezní tak jednoznačně, co?
Nevím, co je směšnýho na koupi traktoru. Traktor si človek většinou nekupuje pro zábavu aby s ním jezdil doma po dvoře, takže ho nejspíš potřebuje a má z něho tímpádem užitek i ona. A asi ty prachy nepřehazuje vidlema, když si na něj musel půjčit.
A na zdravej rozum by ses měla zaměřit sama, místo keců o tom, jak nemá věřit manželovi a má ho místo toho pořádně podojit, protože chlapi beztak jenom lžou. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
29.5.14 07:49

No já nevím, já bych si v případě, že by se to zakladatelce nelíbilo ještě nechal platit nájem, když bydlí v jeho domě…
Ona píše, že ještě ušetří, on neušetří nic, tak kdo je na tom vlastně lépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
29.5.14 08:10

Tak pokud sem ona maminka na MD nehodí příjem a strukturu jejich výdajů, těžko říkat, zda si pan manžel zatím v klidu šetří na dovolenou na Seychelách, anebo i ty čtyři stovky dává s těžkým srdcem, protože mu potom nezbyde ani dvacka na svačinu.
Ale to je tu typické - vypíchne se jedna část, však on se pokaždý chytne někdo, kdo mě začne strašně litovat. Třeba je k tomu litování důvod, proč by nebyl, ale to by se to muselo trochu víc osvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.5.14 16:02
@WontTell píše:
To že si nenecháš kálet na hlavu je hezké, ale nemusíš na ni kálet ani ostatním. KDyž chápeš, co to je společný příjem, tak bys taky mohla chápat, co to jsou společné náklady. 400 Kč není výsměch, ale přídavek k penězům od státu, takže má 6900,– měsíčně a spoustu toho platí on. To už nezní tak jednoznačně, co?
Nevím, co je směšnýho na koupi traktoru. Traktor si človek většinou nekupuje pro zábavu aby s ním jezdil doma po dvoře, takže ho nejspíš potřebuje a má z něho tímpádem užitek i ona. A asi ty prachy nepřehazuje vidlema, když si na něj musel půjčit.
A na zdravej rozum by ses měla zaměřit sama, místo keců o tom, jak nemá věřit manželovi a má ho místo toho pořádně podojit, protože chlapi beztak jenom lžou. :poblion:

Lidé si dnes půjčují na cokoli, o čem si myslí, že je to nezbytné… Hlavně jak píše zakladatelka, po traktoru toužil, tak si ho koupil… a díky tomu, že si koupí to, po čem touží jsou finančně tam kde jsou. Kdyby tohe dělal každý… :nevim: :poblion:

Zlato, já jsem samoživitel a vím, co to je žít s chlapem v jedné domácnosti, ale ani ex by si mě netroufnul dát 400kila k mateřské, abych z toho zaplatilo jídlo, drogerii, pleny, sunar a oblečky pro dítě. Mmch, kvalitní boty české výroby pro malé dítě stojí kolem 1000,–Kč. O lékách ani nemluvím. Dítě roste, došlo Ti to? Takže počítej počítej, když hájíš traktory, které se kupují z velké tužby kvůli které zadlužím rodinu u za cenu, že si nemůže zakladatelka zakoupit ani ponožky. Pro mě je vždy prioritou rodina a pak výdaje na to ostatní…

Vycházím ze zdravého rozumu a hlavně ze zkušeností, které zřejmě vůbec nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí