Finance a rodina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Pe.M.1 píše: Více
A jinak, vidíš, jak si mohla zbohatnout? A tys toho nevyužila.
A také jsi mohla dětem občas půjčit peníze na úroky. To tě také nenapadlo, že?
Kdybych se rozpovídala, myslela by sis, že buď trpím bájivou lhavostí nebo jsem z rodiny Marťanů.
- Citovat
- Upravit
Taky si v rodině pomáháme. Rodiče nám nějakou finanční dotací, my jim fyzickou pomocí popř. jak je potřeba. I bratr nám dává drahé dárky, protože na to prostě má a je rád, že nám může pomoc. Zkraje mi to taky přišlo blbý, že já toto oplatit nemůžu, ale pokud by nechtěli, tak dávat nebudou, já zase dám to, co můžu (třeba tu práci nebo to že přivezu nákup nebo to že budu půl hodiny poslouchat co udělal jejich pejsek). Jsem ráda že mám rodinu, kde si chceme pomáhat, chceme si dělat radost a ty buď také, vždyť je to hezké, že vás mají rádi a chtějí vám prilepsit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano je to normální, já mám tyhle tendence vůči dospělé dceři taky i když vydělává víc než já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to funguje dost podobně. Rodiče vždy přijedou minimálně s ovocem a dobrůtky pro děti, od nich odcházíme s taškami zavařenin nebo zeleninou ze zahrádky. “Na oplátku” je vozíme na velké nákupy, ať se s tím nemusí tahat, pomáháme na zahradě, s elektronikou atd… Manželova rodina pomáhá finančně, i když vše zvládáme platit sami, tak peníze odkládáme bokem dětem. ![]()
U nás v rodině to tak fungovalo ale vždy, dokud moje babi mohla, tak když k nám přijela, vždy i s nákupem. Na stáří jsme ji to oplatili my a chodily jsme jí nakupovat, protože už by to neunesla a vozily po doktorech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hezké přeci, rodina si má pomáhat. Ja koupila bratrovi auto a babičce domek. Přála si mít zahradu s dodnes když tam přijedu tak ma tendenci mi dat 1000Kc na benzin.
Když někdo ty finance ma, tak proč neudělat radost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bud rada, jim to dela radost. Nasi nam taky navari, obcas neco koupi, neco privezou detem. Muj muz jim zas pomuze na zahrade, neco doveze, odveze, zaridi. I kdyz oni nechteji. Ja zas mamce obcas neco koupim pro radost nebo co potrebuje. Tatka malymu opravuje auta na ovladani, kupuje motorky do lega, uci ho to. Je to super.
Zato tchyne se ozve, jen kdyz neco potrebuje. Co ji znam, sedela na pracaku, nejlepe kdybychom ji s muzem dotovali. Pohreb tchanovi jsme platili my, pry nam to vrati, je to 7 let a uz se nezminila
mne to neva, byl to otec manzela, ze jo, ale ten jeji pristup, to je des. Kdyz vola, pul hodiny mele o sobe, co by potrebovala, ale ze by se zeptala na vnoucata? Nedej boze je treba pozdravit aspon po telefonu, vubec. Jen ja, ja, ja.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Já bych mohla psát neuvěřitelné romány na pokračování a věř mi, nikdo by mi to nevěřil.