Finance jak řešit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1641
20.6.23 12:57

Asi bych se podívala, kolik celkově platíte měsíčně a domluvila bych si s ní platbu, kterou bude platit každý měsíc. Domluva vždy na rok.
Platíte třeba 20000 měsíčně, tak jí bych z toho nechala platit třeba 4000. Záleží taky, jaký má důchod. Jestli třeba pomáhá s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
20.6.23 13:25

Nevím, zda to někde psal, ale chtěla bych po ní třeba měsíční,, nájemné", kde by bylo zahrnuto všechno. Třeba 5 tisíc :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.6.23 14:31

@Bytsamsebou To jako fakt? Po mámě, která by ti v podstatě darovala dům, nechala ho na tebe přepsat a výrazně by ti tak usnadnila získání vlastního bydlení, bys požadovala „nájem“? A je úplně jedno, jak ona sama k tomu domu přišla, jestli ho zdědila, či co. Ten dům byl její, za svého života s ním mohla naložit, jak by uznala za vhodné, klidně ho prodat a koupit si garsonku a peníze třeba procestovat. Ona se ho ale v podstatě vzdala ve prospěch své dcery a její rodiny. Ta máma má díky tomu nějaké režie a bydlení v tom domě předplacené až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.6.23 14:50

@Denisa56 tak určitě bych ji neplatila komplet servis služeb. Buď nějaký „nájem“ nebo pomerove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
20.6.23 14:51
@Denisa56 píše:
@Bytsamsebou To jako fakt? Po mámě, která by ti v podstatě darovala dům, nechala ho na tebe přepsat a výrazně by ti tak usnadnila získání vlastního bydlení, bys požadovala „nájem“? A je úplně jedno, jak ona sama k tomu domu přišla, jestli ho zdědila, či co. Ten dům byl její, za svého života s ním mohla naložit, jak by uznala za vhodné, klidně ho prodat a koupit si garsonku a peníze třeba procestovat. Ona se ho ale v podstatě vzdala ve prospěch své dcery a její rodiny. Ta máma má díky tomu nějaké režie a bydlení v tom domě předplacené až do smrti.

No a? Taky mohla matka nechat celý dům dceři a odejít někam do nájmu, kde by platila o hodně víc! To má jako dcera s manželem živit dvě děti a do toho ještě dospělého člověka, protože matka? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.6.23 15:17
@Bytsamsebou píše:
No a? Taky mohla matka nechat celý dům dceři a odejít někam do nájmu, kde by platila o hodně víc! To má jako dcera s manželem živit dvě děti a do toho ještě dospělého člověka, protože matka? :roll:

A proč by matka nechávala dům dceři a chodila do podnájmu? 8o Taky se mohla na mladý vyprdnout, bydlet tam sama a nájem by mohla platit dceruška. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.6.23 15:25

@PetraJ Neznas pozadi pribehu, takze nesouznim. Zakladatelce mohla dum prepsat babicka, takze matka muze byt rada, ze ma strechu nad hlavou, napriklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
20.6.23 15:25
@PetraJ píše:
proč by matka nechávala dům dceři a chodila do podnájmu? 8o Taky se mohla na mladý vyprdnout, bydlet tam sama a nájem by mohla platit dceruška. :roll:

Já bych to tak třeba udělala ;). Nechala bych mladým soukromí a šla pryč. Mohla se na ně vyprdnout a platit všechno úplně sama ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.6.23 16:00
@Bytsamsebou píše:
No a? Taky mohla matka nechat celý dům dceři a odejít někam do nájmu, kde by platila o hodně víc! To má jako dcera s manželem živit dvě děti a do toho ještě dospělého člověka, protože matka? :roll:

Taky mohla barák darovat charitě a na dceru se vykašlat, ať si pořídí své a za své. Dostane barák lusknutím prstů a mamka ji bude za odměnu platit na nájem? Tomu se říká vděk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.6.23 16:02
@Bytsamsebou píše:

To si už děláš legraci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.6.23 16:09
@debra.morgan píše:
@Denisa56 tak určitě bych ji neplatila komplet servis služeb. Buď nějaký „nájem“ nebo pomerove.

Oni díky ní získali barák zadarmo, nemusí řešit hypotékovou zátěž. To je hodně velké plus, kór v dnešní době. A zakladatelka řeší, jestli náhodou maminka neplatí málo za elektriku a počítá jí, jak dlouho má puštěnou televizi. Tak jsem asi z jiného světa, ale mně se z tohohle přístupu trochu zvedá žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
20.6.23 16:12
@Bytsamsebou píše:
Já bych to tak třeba udělala ;). Nechala bych mladým soukromí a šla pryč. Mohla se na ně vyprdnout a platit všechno úplně sama ;)!

Jasně, teoreticky se toho takhle napovídá. Ale kdyby mělo přijít na věc, tak bys úplně snadno ze svého domova, který sis vybudovala, z prostředí, které znáš, kde máš sousedy, kamarády, známé, doktory, které znáš… neodcházela na stará kolena jakoby nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
20.6.23 16:25
@Denisa56 píše:
Jasně, teoreticky se toho takhle napovídá. Ale kdyby mělo přijít na věc, tak bys úplně snadno ze svého domova, který sis vybudovala, z prostředí, které znáš, kde máš sousedy, kamarády, známé, doktory, které znáš… neodcházela na stará kolena jakoby nic.

Já jsem s tím úplně v klidu a ráda přenechám dům svým potomkům, ať si s ním dělají co chtějí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
20.6.23 16:25
@Denisa56 píše:
Oni díky ní získali barák zadarmo, nemusí řešit hypotékovou zátěž. To je hodně velké plus, kór v dnešní době. A zakladatelka řeší, jestli náhodou maminka neplatí málo za elektriku a počítá jí, jak dlouho má puštěnou televizi. Tak jsem asi z jiného světa, ale mně se z tohohle přístupu trochu zvedá žaludek.
@Denisa56 píše:
To si už děláš legraci, ne?

Ne, úplně vážně to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.6.23 16:31
@Denisa56 píše:

Takze z vdeku mají platit energie za ni? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný