Můžou mi odebrat dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
15.6.23 23:37

Můžou mi odebrat dítě?

Ahojky, přišla sem s dotazem kvůli tomu že malý je poslední dobou věcně nemocný před pár dny jsme doléčili a dnes znova začínající rýma a už mu to leze zpět na průdušky samozřejmě dělám vše co je možný. Chci se Teda zeptat kdyby náhodou doktorka od syna dala oznámení na OSPOD třeba kvůli nevyhovujícímu bydlení? (Plíseň atd.) Mohl by mi OSPOD odebrat dítě? Synovi je teď 8 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16165
15.6.23 23:41
@Natt99 píše:
Ahojky, přišla sem s dotazem kvůli tomu že malý je poslední dobou věcně nemocný před pár dny jsme doléčili a dnes znova začínající rýma a už mu to leze zpět na průdušky samozřejmě dělám vše co je možný. Chci se Teda zeptat kdyby náhodou doktorka od syna dala oznámení na OSPOD třeba kvůli nevyhovujícímu bydlení? (Plíseň atd.) Mohl by mi OSPOD odebrat dítě? Synovi je teď 8 měsíců

A vy máte doma nějaké špatné podmínky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.6.23 23:43

@Dahlia0409 ano dělá se mi tu plíseň kterou pořád se snažím nějak odstranit do toho máme elektrický topení takže suchý vzduch teď už tolik netopíme ale stále suchý vzduch tu je i když dennodenně větrám zvlhčuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.6.23 00:02

@Dahlia0409 máme tu uklizeno ale furt nám tady sedá i litá prach můžu klidně 3× za den otírat zase všechno a na to teďka s prckem není dost času potřebuje víc pozornosti než jsem čekala a přítel je dennodenně v práci.. A na další bydlení moc financí není.. Prostě podle mě pro OSPOD je to nevyhovující bydlení.. Nebo se až moc bojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15661
16.6.23 00:04

Ahoj,
bohužel, do sociálních pracovnic nikdy nevidíš. ;)
Samozřejmě, absolutně nevím v jaké životní situaci se teď nacházíš. :nevim:
Snaž se o maximální odstranění plísně ve všech bytových prostorech. Dnes jsou k tomu dostupné účinné prostředky.
Pokud je klučík náležitě zaopatřen, je o něj postaráno s láskou a péčí, myslím, že se nemáš čeho obávat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
16.6.23 00:10

Spis nez socialky bych se bala vlivu plisne na malyho. Nevim, jak hodne ji mas v byte, ale zadekavas mu tim na velky zdravotni potize. Jestli muzes, nasla bych jine bydleni.

• Citovat
  • Upravit
18
16.6.23 00:13

@Černá Madonna Ano budu se nadále snažit.. Určitě je o něj postaráno s láskou a péči 😌 děkuji za zlepšení nálady ❤️ celý den to mám v hlavě a už mě z toho asi hrábne 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.6.23 00:16

@Lenka76 To vím že mu z toho asi nebude dobře.. Jak jsem psala financí není dost na další bydlení.. Snažím se plíseň vždy odstranit na chvíli zmizí a zase se objeví, hned zakročím když vidím náznak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15661
16.6.23 00:18
@Černá Madonna píše:
Ahoj,
bohužel, do sociálních pracovnic nikdy nevidíš. ;)
Samozřejmě, absolutně nevím v jaké životní situaci se teď nacházíš. :nevim:
Snaž se o maximální odstranění plísně ve všech bytových prostorech. Dnes jsou k tomu dostupné účinné prostředky.
Pokud je klučík náležitě zaopatřen, je o něj postaráno s láskou a péčí, myslím, že se nemáš čeho obávat. :kytka:

Omlouvám se, teď jsem si přečetla, že děláte vše proto, aby jste tu potvoru plíseň nadobro vystěhovali.
Tak, to jsou asi tvé obavy zbytečné.
Neboj, pokud je to jen tohle, nemůžou ti ho jen tak vzít.
Nestresuj se.
Přeji ať se daří a děťátku hodně zdravíčka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.6.23 00:22

@Černá Madonna Děkuji moc ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
16.6.23 04:55

Jinak si myslim, ze ti malyho nevezmou, ze mas v byte plisen. Jak jsem psala, jestli ji mas trochu, tak to zase tak nevadi.
Ja jen, ze bydlim v Anglii a tady lidi bydli v mestskych bytech nebomu spatnych majitelu, kteryvto neresi a fotky z tech bytu jsou opravdu sokujici.
A jak znam cesky maminky, tak ty pises, ze mas plisen a urcite je to jen trosku a uz si myslis, ze mas velky problem.
My mivame kolem oken a v jednom rohu trochu. Koupila jsem ty dehumidifier (zapne se to do elektriky a vytahuje vodu). Pomaha to dost👍

• Citovat
  • Upravit
41752
16.6.23 05:21

Jsi si jistá tím suchým vzduchem? Abys tím zvlhčováním tu plíseň nepodporovala. Je zvláštní kombinace suchý vzduch a plíseň.
Na plíseň bych zkusila chytrou houbu dle návodu - pozor, je to houba, tak chcípne, když tam dáš něco proti plísním.
Jestli máš doma +/- vyhovující prostředí, o dítě se staráš, nikdo ti ho brát nebude.

Příspěvek upraven 16.06.23 v 05:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
16.6.23 05:33

A co aspoň nějakou čističku vzduchu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16851
16.6.23 06:32

Taky bych to s tím zvlhčováním nepřeháněla, nám se rosily okna, občas se taky kolem nich něco objevilo, tak jsme měli naopak sušičku vzduchu (odvlhčovač), pouštěli jsme hlavně při sušení velkýho prádla. Pak se nám rozbila pračka, koupili jsme i se sušičkou a je klid… jo pár věcí co tam nejde dát samozřejmě na ten sušák hodím, ale už to nejsou takové objemy.

Ať to u vás chlap pořádně vystříká a ty odjeď s malým třeba k rodičům, i to Savo apod. dýchat pořád není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
16.6.23 06:35

No, taky bych rekla, ze kombinace suchy vzduch a plíseň je blbost, na plisen nam vzdy pomohl ohvlhcovac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný