Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucad77 píše:
Ona není chyba jako chyba, že… Hulit v těhotenství fakt není záležitost „chyby“, nevím, na co si hrajete.
Myslím si, že by si měl každý hrabnout do svědomí ve chvíli, když soudí někoho jiného. Protože nikdo není dokonalý. Nebo jsem aspoň nikdy nikoho takového nezažila.
@Pidulka1991 píše:
Trošku silná slova nemyslíš?… snad jsi naprosto perfektní s neděláš žádné chyby
Kouřit v těhotenství není chyba, ale úplně vědomé rozhodnutí typu - moje chuť na cígo je přednější než zdraví dítěte ![]()
Hele, s kouřením v těhotenství to určitě nesouhlasím, není to v žádném případě v pohodě, to ne. Ale uvědom si, že jsou kuřáci, kteří fakt nemůžou přestat ze dne na den, že jim to může pěkně pocuchat nervy. Já jsem zažila, když přestával kouřit manžel a byl to pár měsíců doslova očistec
Ale jestli si dala 1, 2 slimky denně, dobře, není to v pořádku, ale není to ani krabička denně. No, teď s tím už stejně nic neudělá, tak do ní rejpat nemá cenu, že? A některé z vás se tu fakt do ni pustily, jako kdyby hulila nad dětskou postýlkou. Takže tak.No každý to holt vidíme jinak, ale asi je to stejně jedno.
@Pidulka1991 píše:
Myslím si, že by si měl každý hrabnout do svědomí ve chvíli, když soudí někoho jiného. Protože nikdo není dokonalý. Nebo jsem aspoň nikdy nikoho takového nezažila.
Ne, není dokonalý nikdo, to máte pravdu. Ale dost záleží na tom, v čem ta nedokonalost spočívá, jsou věci malé, podružné, nic hrozného neznamenající ve svém důsledku, někdy až úsměvné, a pak věci, kdy se třeba ničí zdraví nebo ohrožuje život jiných. Takže třeba to, že jím sladkého víc, než je zdrávo, nelze srovnávat s tím, že vědomě dusím nošený plod svým nikotinovým zlozvykem. Nebo že sednu ožralá do auta a někoho zabiju. Já nevím, proč má někdo pořád potřebu ty čouďáky a jiné fetky, včetně alkoholových, omlouvat. ![]()
@Buba mara píše:
Hele, s kouřením v těhotenství to určitě nesouhlasím, není to v žádném případě v pohodě, to ne. Ale uvědom si, že jsou kuřáci, kteří fakt nemůžou přestat ze dne na den, že jim to může pěkně pocuchat nervy. Já jsem zažila, když přestával kouřit manžel a byl to pár měsíců doslova očistecAle jestli si dala 1, 2 slimky denně, dobře, není to v pořádku, ale není to ani krabička denně. No, teď s tím už stejně nic neudělá, tak do ní rejpat nemá cenu, že? A některé z vás se tu fakt do ni pustily, jako kdyby hulila nad dětskou postýlkou. Takže tak.No každý to holt vidíme jinak, ale asi je to stejně jedno.
Mně spíš sejří fakt, že údajně nemají prachy na lepší bydlení a tisíce na cigára mají. Takže radši bydlí v plesnivé díře, než aby se sebou něco dělali. Takových mám ve škole plno, rodičů, co myslí jen na sebe a své potřeby, děcka jsou jim u zádele. Bohužel. Mám kamarádku dost silnou kuřačku, ale když se snažili o první i druhé dítě a potom otěhotněla a kojila, přestala ze dne na den a znova nezačala, dokud dítka neodrostla. Takže to jde. Ovšem kdo nechce, hledá výmluvy.
@Tosidelassrandu píše:Tak ještě že dokážeš zhodnotit každého potřebu
Kouřit v těhotenství není chyba, ale úplně vědomé rozhodnutí typu - moje chuť na cígo je přednější než zdraví dítěte
@lucad77 píše:
Ne, není dokonalý nikdo, to máte pravdu. Ale dost záleží na tom, v čem ta nedokonalost spočívá, jsou věci malé, podružné, nic hrozného neznamenající ve svém důsledku, někdy až úsměvné, a pak věci, kdy se třeba ničí zdraví nebo ohrožuje život jiných. Takže třeba to, že jím sladkého víc, než je zdrávo, nelze srovnávat s tím, že vědomě dusím nošený plod svým nikotinovým zlozvykem. Nebo že sednu ožralá do auta a někoho zabiju. Já nevím, proč má někdo pořád potřebu ty čouďáky a jiné fetky, včetně alkoholových, omlouvat.
Koho obhajuji? Píšu hlavně o tom, aby si každý hrabnul do svědomí. Takže kdyz, už mate potřebu si plivnout, tak se zamyšleně nad tím, jestli jste se chovali tak jak měli…. Proste 100%, jestli ne, mate právo někoho soudit, když sami nejste dokonale. Nikdy nevíš, či tvému diteti ublíží. Styl výchovy, porod, kojeni, jidlo, očkováni, spatny vyber autosedačky, rozhodnutí o zájmové činnosti, životní styl…
@Pidulka1991 píše:
Koho obhajuji? Píšu hlavně o tom, aby si každý hrabnul do svědomí. Takže kdyz, už mate potřebu si plivnout, tak se zamyšleně nad tím, jestli jste se chovali tak jak měli…. Proste 100%, jestli ne, mate právo někoho soudit, když sami nejste dokonale. Nikdy nevíš, či tvému diteti ublíží. Styl výchovy, porod, kojeni, jidlo, očkováni, spatny vyber autosedačky, rozhodnutí o zájmové činnosti, životní styl…
Tak určitě. Hezký večer. ![]()
@lucad77 píše:
Mně spíš sejří fakt, že údajně nemají prachy na lepší bydlení a tisíce na cigára mají. Takže radši bydlí v plesnivé díře, než aby se sebou něco dělali. Takových mám ve škole plno, rodičů, co myslí jen na sebe a své potřeby, děcka jsou jim u zádele. Bohužel. Mám kamarádku dost silnou kuřačku, ale když se snažili o první i druhé dítě a potom otěhotněla a kojila, přestala ze dne na den a znova nezačala, dokud dítka neodrostla. Takže to jde. Ovšem kdo nechce, hledá výmluvy.
S tímhle naprosto souhlasím, když něco chci omezil věci, které nejsou životně důležitý.
@Pidulka1991 píše:
Tímhle bys mohla omlouvat ale úplně všechno, třeba i vraždu. Přece nikdo není dokonalí ![]()
Chyba je pokud třeba nedáváš pozor a dítě ti spadne z přebalováku nebo se opaří. Kouření v těhotenství ke vědomá volba. Jak to vůbec můžeš obhajovat?
@Natt99 Neboj. Měla jsem pracovně tu čest se setkat s rodinou se sociálním dohledem: malý, zabordelený dům, 3 děti, maminka invalidní alkoholička, tatínek se moc snažil, peníze nebyly, kluk chodil v potrhaných hadrech, dávali jsme jako škola podnět na OSPOD když nám asi 3× za měsíc omdlel, protože neměl svačinu a ani pití, na obědy nechodil.
Chodila tam jen sociální pracovnice, pomáhala, edukovala rodiče, kontrolovala svačiny a zajištovala doučování… Nikdo jim děti nebral. Odebrání dětí je až uplně to poslední. Předtím je sjednávání náprav, poučení, pomoc tu situaci řešit.
Jak tady holky psaly, vyřeš bydlení. Plísen se dělává v mokru, může mít alergie které vyvolávají bronchospasmy a tím kašel, záněty průdušek apod…
Moje dcera měla první rok třeba dusivý kašel ze suchého vzduchu, protože se topilo v krbu a spalo se v podkroví. A když tohle přešlo, tak najednou ekzem z tvrdé vody, pak zase byly pozitivní testy na lepek a mléko… ono stále něco, ale rozhodně si o mě nikdo nemyslel, že moje děti jsou v nevyhovujících podmínkách (a taky nebyly).
Naštěstí nežijeme v Norsku, kde se straší odebíráním dětí… ![]()
@Tosidelassrandu píše:
Tímhle bys mohla omlouvat ale úplně všechno, třeba i vraždu. Přece nikdo není dokonalí
Chyba je pokud třeba nedáváš pozor a dítě ti spadne z přebalováku nebo se opaří. Kouření v těhotenství ke vědomá volba. Jak to vůbec můžeš obhajovat?
Vražda je protizákonna, takže ne sorry to se obhájit nedá. Kouření zatím protizákonné není. Až bude, tak to bude neobhajitelné.
Ještě dodám, ze ty tvoje popsané chyby můžou být skutečně fatální, ale z dítěte Kurska furt muže vyrůst zdraví jedinec.
…
@Černá Madonna píše:
Ano, já vím. S tím plně souhlasím.
Ale, je to její život. Oni jako rodiče musí nejlépe vědět co je vhodné a co ne. Někdo to bohužel opravdu neví.
My nemáme žádné právo tu někoho moralizovat, urážet a už vůbec ne odsuzovat.
Každý z nás žije svůj vlastní život a je jen na nás jaký si ho uděláme.
Ona ať si žije jak chce, ale to mimino tohle nechce. Jenže mu nic jinýho nezbývá. ![]()
@Zeoli píše:
Ona ať si žije jak chce, ale to mimino tohle nechce. Jenže mu nic jinýho nezbývá.
Bohužel.
To "mimino " je její a ona jako matka za něj nese plnou zodpovědnost. Proto, by se tak měla samozřejmě i chovat.
@Černá Madonna píše:
Bohužel.
To "mimino " je její a ona jako matka za něj nese plnou zodpovědnost. Proto, by se tak měla samozřejmě i chovat.
Beru zpět!! Napsala jsem to zase tak, že to vyzní úplně jinak než jsem myslela.
Nechala jsem se do toho opět navézt.
S touto diskuzí už nechci mít nic společného.
@j.a.n.i1 píše:
@Černá Madonna No, někoho, kdo zije normálně, ani nenapadne přemýšlet o tom, ze by mu dite mohla odebrat sociálka a to ani když kouří, ani když ma doma plíseň.
No já nevím, lidi jsou různý. Teď jsem viděla, jak někdo řeší, jestli na něj nepřijde OSPOD, když nestihnul včas ultrazvuk ve třetím trimestru.