Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Černá Madonna píše:
Bohužel všimla. Všichni jí tedy odsuzujete kvůli kouření.
Jejím zájmem bylo hlavně odstranit příčinu zdravotních potíží u chlapečka z důvodu plísně v bytě. V následném případném odebrání.
No tak to je hodně vtipný.
@Kipa22 pleteš si dojmy s pojmy. Drogy k miminkům nepatří a to je třeba důrazně zmínit. A ne to ještě schvalovat.
@Černá Madonna píše:
No, to, že je dítě stále nemocné bych automaticky nepřisuzovala " jen " k závislosti na nikotinu.
Může být i úplně jiná příčina.
Ale, všimla jsem si, že téměř celá tato diskuze se odvíjí úplně jiným směrem, než byl hlavní záměr zakladatelky.
Je smutné, že odsuzujete lidi, o kterých vůbec nic objektivně nevíte.
Tato diskuze se zvrtla, tak, že ztratila význam.
Kdyby náhodou někoho zajímalo, jsem nekuřák.
Tady nejde o závislost na nikotinu, ale o to, že tím přímo ovlivňuje vývoj embrya a plodu. Jsou na to studie, s kolika nemocemi se kouření v těhotenství pojí, ovlivňuje to každý orgán v těle. Ty vyvíjející se tkáně a buňky se tomu nemají jak ubránit. Naopak je hloupé zpochybňovat a zlehčovat to.
Ano, jsou děti nemocné i bez matek kuřaček, ano, je kolem nás spousta látek a vlivů, které neovlivníme, ale že žena, která se prokouřila těhotenstvím je dobrá matka mě nepřesvědčíš. Všechny kuračky, co jsem znala, s tím sekly okamžitě s otěhotněním, prostě už nešlo jen o ně, ale o to dítě, a to daly na první místo.
A ona tu řešila jenom sociálku. Neptala se, co má dělat s plísní, neptala se, jak má konečně přestat kouřit. ne, ptala se, jak to má udělat, aby neměla průšvih u Ospodu.
@Černá Madonna píše:
Bohužel všimla. Všichni jí tedy odsuzujete kvůli kouření.
Jejím zájmem bylo hlavně odstranit příčinu zdravotních potíží u chlapečka z důvodu plísně v bytě. V následném případném odebrání.
Já, a spousta dalších, jí tu napsaly užitečné tipy a řešení.
Ale dobře, shrnu ti to:
I s tou socialkou se jí dostalo odpovědi. ![]()
@Villanelle píše:
Tady nejde o závislost na nikotinu, ale o to, že tím přímo ovlivňuje vývoj embrya a plodu. Jsou na to studie, s kolika nemocemi se kouření v těhotenství pojí, ovlivňuje to každý orgán v těle. Ty vyvíjející se tkáně a buňky se tomu nemají jak ubránit. Naopak je hloupé zpochybňovat a zlehčovat to.
Ano, jsou děti nemocné i bez matek kuřaček, ano, je kolem nás spousta látek a vlivů, které neovlivníme, ale že žena, která se prokouřila těhotenstvím je dobrá matka mě nepřesvědčíš. Všechny kuračky, co jsem znala, s tím sekly okamžitě s otěhotněním, prostě už nešlo jen o ně, ale o to dítě, a to daly na první místo.
A ona tu řešila jenom sociálku. Neptala se, co má dělat s plísní, neptala se, jak má konečně přestat kouřit. ne, ptala se, jak to má udělat, aby neměla průšvih u Ospodu.
Nepsala jsem nikde, že schvaluju kouření, v těhotenství.
Samozřejmě, že vím, jaké následky pro vyvíjející plod může mít.
Plíseň zmiňovala i snahu o její odstranění.
@Villanelle píše:
Já, a spousta dalších, jí tu napsaly užitečné tipy a řešení.
Ale dobře, shrnu ti to:
- vyřešit tepelné mosty
- větrat
- nezvlhčovat
- pořídit odvlhcovac a čističku
- chytrá houba
- ne Savo
I s tou socialkou se jí dostalo odpovědi.
Díky za shrnutí. Četla jsem to úplně celé od začátku, tak znám celý průběh diskuse. Rady jsi měla dobré.
@Tosidelassrandu píše:
Ano, samozřejmě odsuzuji člověka, co si vybere cigáro před zdravým dítětem. Stejně jako odsuzuju drogy a chlast v těhotenství. Tohle je kategorie, u kterých by sis tyhle řeči, měla nechat.
Nepíšu nikde nic o tom, že souhlasím s kouřením v těhotenství nebo dokonce podporuju užívání, alkoholu nebo drog.
Jsem si moc dobře vědoma, této problematiky u těhotných žen, která má nepříznivy vliv na vývoj jejich plodu.
Má včerejší reakce měla úplně jinou podstatu.
Jsem nekuřák, ale styděla bych se někoho napadat za to, že kouřil, kouří nebo kouřit nepřestane. Není to vaše dítě, ani vaše zdraví a opravdu vám do toho nic není. Jak to kdo má zařízené, každého věc a vaše zbytečná starost. Jen by mě zajímalo, jestli byste to té paní takhle řekly z očí do očí, ono přes klávesnici se to dobře kecá, že? Jak už tu psaly holky, chce to důkladně všechno prohlédnout. Já jsem teď nedávno na chatě odklopila postel a byl to teda humus ![]()
@Buba mara píše:
Jsem nekuřák, ale styděla bych se někoho napadat za to, že kouřil, kouří nebo kouřit nepřestane. Není to vaše dítě, ani vaše zdraví a opravdu vám do toho nic není. Jak to kdo má zařízené, každého věc a vaše zbytečná starost. Jen by mě zajímalo, jestli byste to té paní takhle řekly z očí do očí, ono přes klávesnici se to dobře kecá, že? Jak už tu psaly holky, chce to důkladně všechno prohlédnout. Já jsem teď nedávno na chatě odklopila postel a byl to teda humus
To myslíš tak, že pokud někdo poškozuje dítě, máme se koukat stranou a nezastat se ho?
@Tosidelassrandu píše:Takže ty jsi kouřila v těhotenství a teď se divíš, že je dítě věčně nemocný? Za to bych sekala ruce.
Tohle je trochu zbytečný, ne? Já v životě nevykouřila ani jednu cigaretu a stejnak se mi narodilo mimino s astmatem a alergiemi ![]()
@Jahru píše:
Tohle je trochu zbytečný, ne? Já v životě nevykouřila ani jednu cigaretu a stejnak se mi narodilo mimino s astmatem a alergiemi
A chápeš, že cigára prokazatelně škodí plodu? Žádná normální máma nebude dělat něco, co může dítě poškozovat.
@Tosidelassrandu píše:
A chápeš, že cigára prokazatelně škodí plodu?Žádná normální máma nebude dělat něco, co může dítě poškozovat.
Každá máma má hranice, po kterou je schopná a ochotná se dítěti obětovat. Někdy je závislost horší, než vůle nepoškozovat dítě
Já netvrdím, že je to správné, ale holt někdo tu závislost nezvládne překonat. A tím, že nad ním budeš blít mu s tím nepomůžeš.
A ať si každý sáhne do svědomí, jestli opravdu nedělá něco, co by jeho dítě poškozovalo - namátkou, kolik dětí má dneska nadváhu, kolik dětí se nehýbe, kolik dětí je pod psychickým nátlakem ambiciózních rodičů, kteří je nutí do činností, které jsou nad jejich síly…
@Janli píše:
To myslíš tak, že pokud někdo poškozuje dítě, máme se koukat stranou a nezastat se ho?
Hele a to jako myslíš, že teď hned zahodí oba dva cigarety a řeknou si, ještě že nám na tom miminu otevřeli oči? Ona se neptala, proč má nemocné dítě, ani jestli má přestat kouřit, ta otázka byla úplně o něčem jiném. A tedy zajímavé je, když už se tu tak diskutuje, že dříve se kouřilo úplně všude, včetně škol a zdravotnických zařízení a pokud si pamatuju, tak jsem znala jedno jediné dítě, co mělo alergii. A podívej se dneska. Tím chci říct, že samozřejmě, že kouření škodí a i pasivní kouření škodí a kór ve spojitosti s dětmi, ale ta příčina může být přece úplně jinde. Mě se prostě jen nelíbí, že se zase diskuze zvrhla někam jinam, toť vše.
@Buba mara píše:
Hele a to jako myslíš, že teď hned zahodí oba dva cigarety a řeknou si, ještě že nám na tom miminu otevřeli oči? Ona se neptala, proč má nemocné dítě, ani jestli má přestat kouřit, ta otázka byla úplně o něčem jiném. A tedy zajímavé je, když už se tu tak diskutuje, že dříve se kouřilo úplně všude, včetně škol a zdravotnických zařízení a pokud si pamatuju, tak jsem znala jedno jediné dítě, co mělo alergii. A podívej se dneska. Tím chci říct, že samozřejmě, že kouření škodí a i pasivní kouření škodí a kór ve spojitosti s dětmi, ale ta příčina může být přece úplně jinde. Mě se prostě jen nelíbí, že se zase diskuze zvrhla někam jinam, toť vše.
Jo, otázka byla, jestli jí odeberou dítě, když bydlí v plesnivým bytě a nemají peníze na lepší.
Na téhle diskuzi nevidím ani nic špatnýho ani agresivního. Zakladatelce se tady dostalo dost rad a taky pohled na celou věc, kterýho se jí asi jinak nedostane. Pokud se ti nelíbí, že se tady spousta diskutujících zastala nemocnýho miminka, tak hledej problém u sebe. Mě nepřijde normální ani přístup zakladatelky a ani přístup těch, co se jí tak hrozně zastáváte. Je mi jen líto toho mimina. A třeba zakladatelce dojde, že zdraví dítěte je důležitější než žváro.
@Černá Madonna píše:
Nepsala jsem nikde, že schvaluju kouření, v těhotenství.
Samozřejmě, že vím, jaké následky pro vyvíjející plod může mít.
Plíseň zmiňovala i snahu o její odstranění.
Plíseň zmínila, ale jaksi zapomněla zmínit, že dítě vyrůstá v kuřáckém prostředí a to už do svého nitroděložního vývoje. Dospělý člověk, který kouří v přítomnosti malého dítěte, které je navíc věčně nemocné, je primitivní blbec a klidně mu to řeknu do očí i kamkoliv jinam. Nemluvě o tom, že je to jeho vlastní rodič. Kecy o plísni a trošce prachu si klidně může nechat od cesty.