Finance jak řešit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
21.6.23 07:18
@mamina100 píše:
Vy vše přetačite!!!kde jste to zas vyčetla. Ja chci aby platila míň, a nikdo ji nepočitá jak má puštěnou televizi. :zed: :zed: :zed: :zed:

Ja jsem ti puvodne psala, ze pokud chcete mit platby rozdelene a chcete, aby maminka naelektrinu prispivala, tak at plati petinu spotreby. Ty jsi tady pak uvadela, ze maminka vic kouka na televizi a ma vic spotrebicu, nez ty. Coz uz mi prislo docela trapne, tohle resit. Ted maminka plati polovinu spotreby celeho domu, bez ohledu na to, ze vy jste ctyri a ona sama. Ty bys to teda chtela asi nejak narovnat, aby to bylo spravedlivejsi, coz ocenuju, ale zaroven mas obavu, abyste nahodou na ni nedoplaceli. I proto jsem psala, ze mi ve vasem pripade pripada trochu nemistne to az takhle resit. Pises, ze mate dobre vztahy, ze pocitas s tim, ze se o maminku ve stari postaras, to je hezke. Ona vam ted taky mozna pomaha, treba s detmi, pohlida apod. Jestli jste takhle normalne a hezky fungujici rodina, tak se snazte si to nenarusovat zbytecnym prepocitavanim kdo, kolik, co. Maminka plati sve rezie na vodne atd., tak at k tomu dava petinu za elektriku a muzete byt spokojeni vsichni. To, ze ja osobne bych to po sve mamince za techto okolnosti nechtela, je muj postoj a nikdo ho sdilet nemusi. Kazdy to ma nastavene jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.6.23 07:19
@j.a.n.i1 píše:
Odpověď na dotaz ke spotrebe elektriny…

Prostě chjo :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
21.6.23 10:12
@mamina100 píše:
Prostě chjo :lol: :lol: :lol: :lol:

Jojo, chjo, nekdo si pamatuje cod napsala a na co to byla teakce a jak vidis na prispevku @Denisa56 nepamatuju si to sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.6.23 11:04
@Denisa56 píše:
Ja jsem ti puvodne psala, ze pokud chcete mit platby rozdelene a chcete, aby maminka naelektrinu prispivala, tak at plati petinu spotreby. Ty jsi tady pak uvadela, ze maminka vic kouka na televizi a ma vic spotrebicu, nez ty. Coz uz mi prislo docela trapne, tohle resit. Ted maminka plati polovinu spotreby celeho domu, bez ohledu na to, ze vy jste ctyri a ona sama. Ty bys to teda chtela asi nejak narovnat, aby to bylo spravedlivejsi, coz ocenuju, ale zaroven mas obavu, abyste nahodou na ni nedoplaceli. I proto jsem psala, ze mi ve vasem pripade pripada trochu nemistne to az takhle resit. Pises, ze mate dobre vztahy, ze pocitas s tim, ze se o maminku ve stari postaras, to je hezke. Ona vam ted taky mozna pomaha, treba s detmi, pohlida apod. Jestli jste takhle normalne a hezky fungujici rodina, tak se snazte si to nenarusovat zbytecnym prepocitavanim kdo, kolik, co. Maminka plati sve rezie na vodne atd., tak at k tomu dava petinu za elektriku a muzete byt spokojeni vsichni. To, ze ja osobne bych to po sve mamince za techto okolnosti nechtela, je muj postoj a nikdo ho sdilet nemusi. Kazdy to ma nastavene jinak.

Teď jste to napsala moc pěkně. Jenže tady člověk odpoví narychlo někomu a jiný už ztoho dělá že ji stopuji televizi :lol:..A obavu vůbec nemám. Ano psala jsem o spotřebičich a neustále sledováni tv ale jen na popud některých odpovědí. A ostatní z toho udélali tuto…U vás mne naštvalo že jsem špatně vychovaná, že byste takovou dceru nechtěla. Děkuji všem za vaše názory :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79765
21.6.23 11:08

Elektřinu bych rozecetla podle počtu lidí, topení podle podlahové plochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5590
21.6.23 13:03

Zakladatelko, schytala sji tu pěknou čočku a podle mě teda hodně neoprávněně. Klasické emimino, co jde překroutit se překroutilo…

No nic, přečetla jsem diskuzi celou a jako nejrozumnější se mi jeví elektřinu rozpočítat podle osob v domácnosti. Co se týče topení, tak tam je to složitější, ale pokud maminka teď platí polovinu, tka to mi fér taky úplně nepřijde. Jak vélké jsou jednotlivé bytovky? I pokud jsou to standardní 3+1, tak pravděpodobně jednu místnost skoro neobývá a topení je tam stažené na minimum, pokud je to 4+1 tak takové místnosti budou 2. Topení bych dělila spíš 2/3 vy a 1/3 mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.6.23 13:23
@mamina100 píše:
Teď jste to napsala moc pěkně. Jenže tady člověk odpoví narychlo někomu a jiný už ztoho dělá že ji stopuji televizi :lol:..A obavu vůbec nemám. Ano psala jsem o spotřebičich a neustále sledováni tv ale jen na popud některých odpovědí. A ostatní z toho udélali tuto…U vás mne naštvalo že jsem špatně vychovaná, že byste takovou dceru nechtěla. Děkuji všem za vaše názory :lol: :pankac:

To s tou vychovou nebylo na tebe, asi jsi prehlidla, koho jsem zminila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
22.6.23 05:58

:pankac: :pankac: holky, děvčata, milé dámy mějte se krásně :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie