Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojik bydlíme v dvougeneračnim domě. My nahoře 4osoby a maminka dole v bytě sama. Zajímá mne jak řešit rozdělení
financí topeni/ elektriku.
Vodu a stočné dělíme počtem osob. Vařime si společně. A otázka zní jak si dělíte zálohy na elektriku a topeni. Děkuji. Teď to máme půl na půl. ![]()
@mamina100 píše:
Ahojik bydlíme v dvougeneračnim domě. My nahoře 4osoby a maminka dole v bytě sama. Zajímá mne jak řešit rozdělení
Vodu a stočné dělíme počtem osob. Vařime si společně. A otázka zní jak si dělíte zálohy na elektriku a topeni. Děkuji. Teď to máme půl na půl.
to je těžké, topení budiž na půlky, ale elektriky určitě jedna maminka nespotřebuje tolik, co vy 4 osoby
Spotřebičů mame stejně ve sklepě společný mražak, ale já víc peru a použivám sušičku
@mamina100 píše:
Spotřebičů mame stejně ve sklepě společný mražak, ale já víc peru a použivám sušičku
no pro 4 osoby pereš víc než 4×, určitě dětem vyměňuješ oblečení častěji, než si vyměňuje maminka, určitě máte počítače, sušička také hodně žere
@stinga píše:
no pro 4 osoby pereš víc než 4×, určitě dětem vyměňuješ oblečení častěji, než si vyměňuje maminka, určitě máte počítače, sušička také hodně žere
A taky jsou na to dva. Maminka má plat jen jeden a zřejmě je to její dům.
Elektřinu bych dala taky podle osob, topení podle velikosti bytu a něco na společné prostory.
@Zeoli píše:
A taky jsou na to dva. Maminka má plat jen jeden a zřejmě je to její dům.
přesně, mají to dost nespravedlivé, chudák maminka
Proto je lepší, když má každá bytová jednotka v domě rozděleno a každý si hospodaří za své.
Každopádně čtyři spotřebujete víc elektriky, vody.
Dům je už napsaný na mne. Opravy a vše ostatni platime my…pojistky, daň nemovitost atd.Ale to neřešim. Jde aspoň o ty energie jak to propočitat nebo jak platite vy ve stejne situaci
Jestli můžete. Tak investuje do fotovaltaiky, ať jste samostatnější ohledně elektriky. Vše dát doma na elektriku. Vím, je to dost peněz na jeden šup. Ale, ale. Na vlastním baráku je to dobrá investice. Jen bacha na výběr firmy. Už mezi nimi kolují darebáci/podvodníci.
@stinga píše:
přesně, mají to dost nespravedlivé, chudák maminka
Nemusite psát chudák maminka
. Když kupujeme dřevo tak po ni penize nechceme. Proto se ptám jak rozpočitat. ![]()
@Kelsey píše:
Proto je lepší, když má každá bytová jednotka v domě rozděleno a každý si hospodaří za své.
Každopádně čtyři spotřebujete víc elektriky, vody.
vodu si propočítavají spravedlivě, ale tu elektřinu ne
@mamina100 píše:
Vodu a stočné dělíme počtem osob. Vařime si společně. A otázka zní jak si dělíte zálohy na elektriku a topeni. Děkuji. Teď to máme půl na půl.
Krom toho, že maminka vám platí elektřinu, kterou využíváte vy a ne ona.
Tak jedině a pouze každá bytová jednotka své vlastní hodiny.
@mamina100 píše:
Dům je už napsaný na mne. Opravy a vše ostatni platime my…pojistky, daň nemovitost atd.Ale to neřešim. Jde aspoň o ty energie jak to propočitat nebo jak platite vy ve stejne situaci
Ach jo. Prostě ji to plaťte.
@Kelsey píše:
Jestli můžete. Tak investuje do fotovaltaiky, ať jste samostatnější ohledně elektriky. Vše dát doma na elektriku. Vím, je to dost peněz na jeden šup. Ale, ale. Na vlastním baráku je to dobrá investice. Jen bacha na výběr firmy. Už mezi nimi kolují darebáci/podvodníci.
To se nevyplatí investice a návratnost. Máme hodně lidí z branže.