Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@debra.morgan píše:
Takze z vdeku mají platit energie za ni? To snad ne.
Tak si mohli vzít hypotéku na třicet let a bydlet ve svém a nemuseli by řešit, jestli má maminka platit patnáct stovek nebo dva a půl tisice za elektřinu v domě, který jim darovala a s dovolením tam zůstala bydlet. I když to si vlastně dovolila dost, dle jedné přispěvatelky se měla odstěhovat někam do pronájmu a nenarušovat mladým jejich soukromí. ![]()
@Bytsamsebou píše:
Ne, úplně vážně to myslím.
Ty jo, kdybys byla moje dcera, vážně bych uvažovala, kde jsem ve výchově udělala chybu.
@Denisa56 píše:
Tak si mohli vzít hypotéku na třicet let a bydlet ve svém a nemuseli by řešit, jestli má maminka platit patnáct stovek nebo dva a půl tisice za elektřinu v domě, který jim darovala a s dovolením tam zůstala bydlet. I když to si vlastně dovolila dost, dle jedné přispěvatelky se měla odstěhovat někam do pronájmu a nenarušovat mladým jejich soukromí.
Nevíme jak mají pořešeno vlastnictví a placení atp. Ale fakt nevidím důvod sponzorovat matku.
@Denisa56 píše:
Ty jo, kdybys byla moje dcera, vážně bych uvažovala, kde jsem ve výchově udělala chybu.
Nápodobně.
@debra.morgan píše:
Nevíme jak mají pořešeno vlastnictví a placení atp. Ale fakt nevidím důvod sponzorovat matku.
Souhlas. Bydlet zadarmo, proč jako?
@Denisa56 píše:
@Bytsamsebou To jako fakt? Po mámě, která by ti v podstatě darovala dům, nechala ho na tebe přepsat a výrazně by ti tak usnadnila získání vlastního bydlení, bys požadovala „nájem“? A je úplně jedno, jak ona sama k tomu domu přišla, jestli ho zdědila, či co. Ten dům byl její, za svého života s ním mohla naložit, jak by uznala za vhodné, klidně ho prodat a koupit si garsonku a peníze třeba procestovat. Ona se ho ale v podstatě vzdala ve prospěch své dcery a její rodiny. Ta máma má díky tomu nějaké režie a bydlení v tom domě předplacené až do smrti.
Dotycna nemyslela urcite najem v pravem slova smyslu, ja to pochopila tak, ze spravne se to nazyva inkaso, nikoli najem. A inkaso+fond oprav by platila, i kdyby se domu vzdala a bydlela v novostavbe trebas. Takte ano, za sve spotrebovane energie je kazdeho povinnost si je platit sam, at daruje ci nedaruje trebas zamek na Loire!
A v tomto pripade, pokud stari uvazuji spravnym smerem a zavcas daruji dum a s nim i spoustu povinnosti a starosti souvisejici s jeho chodem a udrzbou mladym, kteri v dome taky bydli, tak se jen zbavi velkeho bremena a starosti do budoucna. Takze je to fakt tak velke dobrodinni od rodicu smerem k mladym ci je to vlastne naopak?
Vzhledem k vyse uvedenemu je tedy zcestne uvazovat tak, ze ona predobrotiva mama vam dala dum zdarma a vy teda ted platte za mne uplne vse.
@debra.morgan píše:
Takze z vdeku mají platit energie za ni? To snad ne.
To ne, ale zas tvrdit, ze v elektrice propali to same, co 4 clena rodina je druhy extrem.
@j.a.n.i1 píše:
To ne, ale zas tvrdit, ze v elektrice propali to same, co 4 clena rodina je druhy extrem.
Jasně. Půl na půl je blbost.
@Bytsamsebou píše:
Já jsem s tím úplně v klidu a ráda přenechám dům svým potomkům, ať si s ním dělají co chtějí.
Jo a půjdeš bydlet ven na lavičku…?? To určitě…Nebylas to ty, které se Klopka smála, že si myslí, že je bohatej ten, co koupí spotřebič za hotové? Promiň, máš to nějak pomotané.
@mamina100 keby som bola v tej situácii
elektriku by som dala podľa osôb, kúrenie nechala tak, I keby tam mama nebývala, muselo by sa tam kúriť nech dom nevlhne. Tých pár korún čo by minula viac za elektriku by ma netrápilo. Plyn je na varenie? Varíte spolu? Potraviny nakupujete tiež spolu?
To jsou názory
Platit matce ještě elektřinu a další, protože ona jim dala dům. No nevíme jak k tomu domů přišla a zda třeba nemusí zakladatelka vyplácet nějakého svého sourozence. Takže nějaké sponzorování matky bych nedělala.
Docela jsem ráda za své prarodiče, kteří při stavbě domů mysleli na všechno, tedy i na vlastní budíky a tedy každý si platí svoji elektřinu, vodu apod..
Pravděpodobně dostanu dům od rodičů, ale budu vyplácet 2 sourozence, dělat novou střechu (vše ostatní je hotové).
Takže nějaké sponzorování svých rodičů a platím jim ještě elektřinu a vodu. Děkuji, ale ne. I když udělám vše co budou chtít, tak tohle fakt ne
@Denisa56 píše:
Takže vam dcera asik plati vše…ať bydlíte sní nebo jinde.
A nechapu proč všichni řešite kdo po kom zdědil barák ![]()
Takže podle vašich přispěvků jsem blbá dcera
.Ano barák je psaný na mne, predtím na mé rodiče a ještě předtim rodiče mého otce. A ja to pak přepíšu na jedno z mych dětí pokud zde bude chtít bydlet. A určitě nikdy bych nechtěla aby mne mé dítě živilo a platilo vše za mne. Pokud budem s manželem živi tak mladým ještě pomužu. Anebo tu treba nebude s námi bydlet ani jedno diťě. Tak to vse prodam.
@mamina100 píše:
Takže vam dcera asik plati vše…ať bydlíte sní nebo jinde.
A nechapu proč všichni řešite kdo po kom zdědil barák
tady na emiminu je vlastnictví baráku takové výbušné téma, jak jsem po 7 letech zde zjistila, jak máš barák bez hypotéky tak jsi tady něco jako protistátní živel -
převedeno do češtiny, je to bledá závist panelákových osůbek
@Ahep píše:
Dotycna nemyslela urcite najem v pravem slova smyslu, ja to pochopila tak, ze spravne se to nazyva inkaso, nikoli najem. A inkaso+fond oprav by platila, i kdyby se domu vzdala a bydlela v novostavbe trebas. Takte ano, za sve spotrebovane energie je kazdeho povinnost si je platit sam, at daruje ci nedaruje trebas zamek na Loire!
A v tomto pripade, pokud stari uvazuji spravnym smerem a zavcas daruji dum a s nim i spoustu povinnosti a starosti souvisejici s jeho chodem a udrzbou mladym, kteri v dome taky bydli, tak se jen zbavi velkeho bremena a starosti do budoucna. Takze je to fakt tak velke dobrodinni od rodicu smerem k mladym ci je to vlastne naopak?
Vzhledem k vyse uvedenemu je tedy zcestne uvazovat tak, ze ona predobrotiva mama vam dala dum zdarma a vy teda ted platte za mne uplne vse.
přesně, navíc „staří“ by ten obrovský dům ani sami neuplatili, tady navíc je jenom jedna osoba - matka, kdyby tam bydlela sama, tak to zřejmě vůbec neutáhne, topit se musí všude, i když by patro neobývala