Finanční bezmoc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To jsou ty náležitosti co se právě mají kontrolovat ![]()
Jako zjistit že je smlouva neplatná až po roce je blbý.
Ale 10 tis ti dá tvá banka na pár kliknutí v bankovnictví. Ale rozhodně bych v tom jeho bytě nezůstával nijak dlouho když to vidím.
A doufám že ti o tom že ti nedá smlouvu dokud nezaplatis psal SMS. Mail či dopis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců po dni, kdy měl nájem bytu skončit, a pronajímatel nevyzve v této době nájemce, aby byt opustil, platí, že je nájem znovu ujednán na tutéž dobu, na jakou byl ujednán dříve
čili nic neplať, pouze klasický nájem a obvolej ty azyly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík píše:
To jsou ty náležitosti co se právě mají kontrolovat
Jako zjistit že je smlouva neplatná až po roce je blbý.
Ale 10 tis ti dá tvá banka na pár kliknutí v bankovnictví. Ale rozhodně bych v tom jeho bytě nezůstával nijak dlouho když to vidím.
A doufám že ti o tom že ti nedá smlouvu dokud nezaplatis psal SMS. Mail či dopis?
Volali jsme ![]()
- Citovat
- Upravit
@markytka3 píše:
kofola, ze? pracovala jsi nekdy? co otec deti? ty nemas hloupych 10tis. navic pro nenadale pripady? co to je chyba ve smlouve, na kterou ti prisli pri zebrani o davky?… co jsi majiteli provedla, ze prisel s timto pozadavkem?… nez tu zacnes „vykrikovat“, taky jsem matka samozivitelka se dvema detma a ted jsem si po celem dni sedla a odpoutala od prace… co ty jsi dneska, vyjma cigar a kaficka, delala za praci, kde by jsi si vydelala na zivobyti ty?
Ty jsi hnusná rasistka ti povim… ses taky radsi mela starat abys nebyla samozivitelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak do sexu za peníze bych nešla. Slyšela jsem až moc příběhů o tom, jak se dotyčná vrátila s rozbitým ciferníkem a jinak neměla ani o korunu navíc, než předtím. Opravdu můžete narazit na špatný lidi. Neriskujte to.
Jinak mi to přijde, že buď neříkáte vše, anebo se pán prostě rozhodl, že tam samoživitelku se dvěma dětma už dál nechce. Tak to zkouší udělat tak, abyste šla sama dobrovolně. Spousta ženských by se lekla a odešla. Ale opravdu mu nedlužíte třeba za minulý rok jeden nájem - a nechce právě proto teď dva najednou? To by totiž absolutně měnilo situaci…
Příspěvek upraven 05.01.22 v 22:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Preklikl se o rok, takze smlouva mi jakoze koncila minulym rokem, proste mam neplatnou najemni smlouvu do toho všehotakovou smulu muzu mit vazne jenom já
![]()
To by nemělo vadit, vysoce pravděpodobně se smlouva prodlužovala. Je obnova nějak ve smlouvě upravena?
Občanský zákoník § 2285
Pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců po dni, kdy měl nájem bytu skončit, a pronajímatel nevyzve v této době nájemce, aby byt opustil, platí, že je nájem znovu ujednán na tutéž dobu, na jakou byl ujednán dříve, nejvýše ale na dobu dvou let; to neplatí, ujednají-li si strany něco jiného. Výzva vyžaduje písemnou formu.
- Citovat
- Upravit
@emmimmi píše:
Jinak je známo, že pokud po ukončení smlouvy v bytě dál bydlíš a smlouvu platíš, tak se smlouva obnovuje automaticky
To jo, ale az po 3 mesicich a majitel ji nesmi po tu dobu vyzvat k vyklizeni bytu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Volali jsme
Tak mu zkus zavolat znovu a zapni si nahrávání hovorů tohle umí každý chytrý telefon a ještě jednou se ho zeptej kolik a jak ![]()
Ale dát někomu peníze na základě hovoru není dobrý nápad. Ať to buď dá písemně nebo ať táhne. Ano může ti dát na úkor toho normální výpověď a to bys měla min 2 měsíce vše vyřešit.
A opravdu se smlouva prodlužuje pokud se nedohodnete před koncem jinak nebo vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara píše:
V Sokolově byt za dvacku? Nedělej z nás blázny. Pokud jsi pracující, máš (kdybych připustila nutnost to zaplatit) půjčit, využít kontokorent.
Jistě máš doklady o platbách nájmu. Nájem může vzniknout i bez písemné smlouvy a pokud platíš pravidelně, neměl by být problém to dokázat.
Nezlob se, ale tohle vypadá spíše jako snaha vyloudit peníze. Nemáš spíš nedoplatek na energiích, vodě atd., který majitel urguje?Příspěvek upraven 05.01.22 v 22:13
Nemam žádné nedoplatky, ani mit nemohu kdyz tu nebydlim rok a na silvestra mi jeste soused rikal, ze se diví ze k nemu do bytu nekdo sel…uz se ani nedivim proc to říkal ![]()
- Citovat
- Upravit
Aha, takže azyl nebo zajdi na ospod (městský úřad), volat neziskovku, tu půjčku narychlo…těžko za 3 dny vyšlapeš 10 tisíc, s tím nepočítej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
kofola, ze? pracovala jsi nekdy? co otec deti? ty nemas hloupych 10tis. navic pro nenadale pripady? co to je chyba ve smlouve, na kterou ti prisli pri zebrani o davky?… co jsi majiteli provedla, ze prisel s timto pozadavkem?… nez tu zacnes „vykrikovat“, taky jsem matka samozivitelka se dvema detma a ted jsem si po celem dni sedla a odpoutala od prace… co ty jsi dneska, vyjma cigar a kaficka, delala za praci, kde by jsi si vydelala na zivobyti ty?
Jsi nahlášená adminum
- Citovat
- Upravit
@JiříkMazlík píše:
Tak mu zkus zavolat znovu a zapni si nahrávání hovorů tohle umí každý chytrý telefon a ještě jednou se ho zeptej kolik a jak
Ale dát někomu peníze na základě hovoru není dobrý nápad. Ať to buď dá písemně nebo ať táhne. Ano může ti dát na úkor toho normální výpověď a to bys měla min 2 měsíce vše vyřešit.
A opravdu se smlouva prodlužuje pokud se nedohodnete před koncem jinak nebo vůbec
Tak pokud od toho konce na papire jeste neuplynuly 3 mesice a majitel ji stihne pisemne vyzvat k vyklizeni bytu, tak se nic neprodluzuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
At je každý černý, bílí je mi u prdky.
Pokud normálně platí byt neničí tak oč jde. A pokud bere dávky no tak ať.
Ale tohle už mi přijde moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi líto do jaký situace ses dostala. Takový dokumenty chce fakt kontrolovat hned a pořádně. Kdo ví, jestli to majitel neudělal schválně. Sex s chlapama za peníze. No nevim, bojím se, že v týhle době to už moc nefrčí a tolik asi stejně tak rychle nevyděláš. Zašla bych na sociálku, popsala jim situaci a oni určitě něco poradí. Nevěřím, že by v tomhle státě nechal nějakej úřad matku samoživitelku s dětma na ulici. Je hodně organizací co pomáhají. Co rodina nebo kamarádky? Nemohli byste aspoň na chvíli k někomu než se situace trochu pořeší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemam žádné nedoplatky, ani mit nemohu kdyz tu nebydlim rok a na silvestra mi jeste soused rikal, ze se diví ze k nemu do bytu nekdo sel…uz se ani nedivim proc to říkal
Azylové domy, mrkni na nájmy na sreality.cz jsem našla i levnější, ale nevím kolik by chtěli příp. kauce. Podívej se na bezrealitky.cz a taky napiš na facebook určitě je založená nějaká skupina vašeho města - jestli někdo neví o nějakém pronájmu
Hlavně ne půjčky.
- Citovat
- Upravit