Finanční bezmoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20849
6.1.22 09:41

Dobrý den,

@markytka3 Vaše rasistické urážky jsou opravdu přes čáru a na našem webu nemají místo. Diskutujte slušně. Berte tohle jako poslední upozornění. Pokud se tyto reakce budou opakovat, dostanete ban.

Všem ostatním diskutujícím děkuji za klidný průběh a konstruktivní komentáře.

Natálie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
6.1.22 09:41
@markytka3 píše:
kofola, ze? pracovala jsi nekdy? co otec deti? ty nemas hloupych 10tis. navic pro nenadale pripady? co to je chyba ve smlouve, na kterou ti prisli pri zebrani o davky?… co jsi majiteli provedla, ze prisel s timto pozadavkem?… nez tu zacnes „vykrikovat“, taky jsem matka samozivitelka se dvema detma a ted jsem si po celem dni sedla a odpoutala od prace… co ty jsi dneska, vyjma cigar a kaficka, delala za praci, kde by jsi si vydelala na zivobyti ty?

Ty jsi něco tak nechutnýho.. :cert: Nevěřím ti ani slovo, že jsi matka samoživitelka a vše zvládáš s grácií jak píšeš. Na mě působíš jako sedmilhářka. To tvoje věčný chvástání a pořád dokola, jak někdo nechápe psný text, jsi s tim už neuvěřitelně trapná. Drzá opice, která za klávesnicí umí jen urážet. Ty musíš být v reálu strašnej duševní mrzák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.1.22 18:25
@markytka3 píše:
ne, ale pouzivam mozek 🙈 jako jit slapat kvuli 10ti tacum?… no asi jsem jina socialni skupina nez ty…

Budiž ti přáno, aby ses nikdy nedostala do zoufalé situace, ty… skupino :roll:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
6.1.22 18:28
@markytka3 píše:
no vidis, me zas priijde absurdni, ze kdyz clovek potrebuje 10tis. (coz neni ani poradna pracka),!ze si nemuze vzit u banky kontokorent… ktery ti, jako radnemu obcanovi, skoro kazda banka nuti :P

Když sem byla na rodičáku s prvním dítětem, tak mi banka KK dát odmítla. Že to není příjem, přitom měsíčně se tam točily desetitisíce :mavam: Takže asi nejsu tak řádná občanka dle tvých tabulek ✌🏼

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.22 18:34

Amatéři. cz

• Citovat
  • Upravit
711
18.1.22 10:28

@shadowbabe asi zalezi na bance-ja jsem mela kontokorent tenkrat na vysce a to jsem mela prijem tak cca 3000,– z brigad a kk jsem mela 6000,– :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
2.2.22 10:53

Je mi jasno, že zakladatelka už svou situaci vyřešila, ale třeba to pomůže dalším…

Milé dámy (a speciálně @markytka3, která zjevně měla to životní štěstí, že toto nepoznala), tomuhle se říká prekariát. Vzdělání na houno, práce na houno, dost často hodně blbý a těžký start z původní rodiny, pokud vůbec nějaká byla. Peníze na nájem se každý měsíc lepí z více nespolehlivých zdrojů, tu přijdou pátého, tu desátého, tu až za dva měsíce… ale v součtu je tak nějak pořád jakž takž zaplaceno. Tohle jsou lidi, kteří práci najdou jako poslední a přijdou o ni jako první (tzv. průmyslová záložní armáda).

V téhle sociální skupině je skutečně běžné nájemní smlouvu mít vždy na měsíc a pracovní smlouvu vůbec nemít. A to, že pronajímatel přijde a z ničeho nic chce navíc x tisíc, protože konjunkce Marsu s Venuší, taky není zcela neobvyklé…

Buďte rády, že tohle nemusíte žít.

Pro zakladatelku: pokud byt užíváš nejméně 3 měsíce po skončení nájemní smlouvy a pronajímatel tě písemně (!!!) nevyzve o vyklizení bytu, nájemní smlouva se automaticky prodlužuje o dobu, na kterou byla uzavřena původně, nejdéle však na dva roky.

Pokud máš výzvu k vyklizení bytu před uplynutím toho tříměsíčního období po skončení najmu (od toho data, co je tak blbě uvedeno ve smlouvě), ani tak tě pronajímatel nemůže vyhodit na ulici. Musí podat žalobu na vyklizení nemovitosti k soudu. Jakékoli svémoci v tomto směru (výměna zámků, odpojení vody atd.)jsou trestnym činem. A dokud soud nerozhodne, že musíš odejít, sedíš na zadku. V rámci soudu se braň tím, že datum bylo uvedeno špatně (to musíš prokázat - třeba komunikací s pronajímatelem po tomto datu, ze které vyplynulo, že smlouva pořád běží). Co je podstatné POŘÁD MUSÍŠ PLATIT ŘÁDNĚ NÁJEM. Protože i kdybys spor prohrála, furt tam bydlíš a za to musíš platit. Při prohře sporu (tedy kdyby soud rozhodl, že se musíš vystěhovat, protože smlouva ti neplatí), ti hrozí, že budeš platit náklady řízení, zde ale z důvodu špatné finanční situace můžeš požádat o prominutí ( §150 o. s. ř.). Znovu opakuji PLAŤ ŘÁDNĚ NÁJEM dle smlouvy (a případné řádně vyúčtování nedoplatky služeb), od toho se všechno odvíjí. Ale nějakou desítku jen proto, že se pronajímatel rozhodl, ani náhodou. Nemůže změnit jednostranně termín splatnosti. V tom máš výhodu, že aspoň kdysi smlouva byla, takže máš jasno o tom, na jaké splatnosti jste se původně dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
2.2.22 11:08

Tohle byl podle mě jen další pokus o žebrání, jako většina „potřebuju peníze HNED, podrobnosti ze mě lezou jak z chlupaté deky a nesedí“, co se tu objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.3.22 21:33
@Anonymní píše:
Ahojky :( mam dve deti a jsem ve velmi slozite situaci :,( dneska uz jsem premyslela nad tim nejhorším a vazne se za to stydim, uz jen kvuli tomu, ze mam deti :,( jako posledni moznost me napadla spát s chlapami za peníze, jina moznost uz vazne neni a penize potrebuji co nejdříve :,( je tu nekdo, kdo ví, jak tyhle chlapy najit? Nebo o nejake strance kde je hledat. Jsem uz vazne zoufalá :,( vysmivani si nechte, je to opravdu zlá situace, vsem za tipy moc děkuji :(

Napis mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
19.3.22 01:45
@Andante píše:
Je mi jasno, že zakladatelka už svou situaci vyřešila, ale třeba to pomůže dalším…

Milé dámy (a speciálně @markytka3, která zjevně měla to životní štěstí, že toto nepoznala), tomuhle se říká prekariát. Vzdělání na houno, práce na houno, dost často hodně blbý a těžký start z původní rodiny, pokud vůbec nějaká byla. Peníze na nájem se každý měsíc lepí z více nespolehlivých zdrojů, tu přijdou pátého, tu desátého, tu až za dva měsíce… ale v součtu je tak nějak pořád jakž takž zaplaceno. Tohle jsou lidi, kteří práci najdou jako poslední a přijdou o ni jako první (tzv. průmyslová záložní armáda).

V téhle sociální skupině je skutečně běžné nájemní smlouvu mít vždy na měsíc a pracovní smlouvu vůbec nemít. A to, že pronajímatel přijde a z ničeho nic chce navíc x tisíc, protože konjunkce Marsu s Venuší, taky není zcela neobvyklé…

Buďte rády, že tohle nemusíte žít.

Pro zakladatelku: pokud byt užíváš nejméně 3 měsíce po skončení nájemní smlouvy a pronajímatel tě písemně (!!!) nevyzve o vyklizení bytu, nájemní smlouva se automaticky prodlužuje o dobu, na kterou byla uzavřena původně, nejdéle však na dva roky.

Pokud máš výzvu k vyklizení bytu před uplynutím toho tříměsíčního období po skončení najmu (od toho data, co je tak blbě uvedeno ve smlouvě), ani tak tě pronajímatel nemůže vyhodit na ulici. Musí podat žalobu na vyklizení nemovitosti k soudu. Jakékoli svémoci v tomto směru (výměna zámků, odpojení vody atd.)jsou trestnym činem. A dokud soud nerozhodne, že musíš odejít, sedíš na zadku. V rámci soudu se braň tím, že datum bylo uvedeno špatně (to musíš prokázat - třeba komunikací s pronajímatelem po tomto datu, ze které vyplynulo, že smlouva pořád běží). Co je podstatné POŘÁD MUSÍŠ PLATIT ŘÁDNĚ NÁJEM. Protože i kdybys spor prohrála, furt tam bydlíš a za to musíš platit. Při prohře sporu (tedy kdyby soud rozhodl, že se musíš vystěhovat, protože smlouva ti neplatí), ti hrozí, že budeš platit náklady řízení, zde ale z důvodu špatné finanční situace můžeš požádat o prominutí ( §150 o. s. ř.). Znovu opakuji PLAŤ ŘÁDNĚ NÁJEM dle smlouvy (a případné řádně vyúčtování nedoplatky služeb), od toho se všechno odvíjí. Ale nějakou desítku jen proto, že se pronajímatel rozhodl, ani náhodou. Nemůže změnit jednostranně termín splatnosti. V tom máš výhodu, že aspoň kdysi smlouva byla, takže máš jasno o tom, na jaké splatnosti jste se původně dohodli.
:zed: je pěkné, že víš, co je Prekariát
ale to zakladatelce FAKT NIJAK NEPOMŮŽE
musí ihned do nejbližší neziskovky, kde jí vše vysvětlí a pomohou..

a jestli tobě pomohla tato tvá exhibice, tak smutné tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka233
9.4.22 07:53

Možná pomoc

@Anonymní píše:
Ahojky :( mam dve deti a jsem ve velmi slozite situaci :,( dneska uz jsem premyslela nad tim nejhorším a vazne se za to stydim, uz jen kvuli tomu, ze mam deti :,( jako posledni moznost me napadla spát s chlapami za peníze, jina moznost uz vazne neni a penize potrebuji co nejdříve :,( je tu nekdo, kdo ví, jak tyhle chlapy najit? Nebo o nejake strance kde je hledat. Jsem uz vazne zoufalá :,( vysmivani si nechte, je to opravdu zlá situace, vsem za tipy moc děkuji :(

Ahoj, už jsi to vyřešila? Kdyžtak mi napiš mám dlouholetou brigádu, třeba ti to pomůže, nemám na ní už tolik času, peníze by jsi měla hned…prodávat se na seznamkach nebo vymyslet nějaký kraviny nemá cenu. Z

Edit admin: z příspěvku jsem smazala osobní údaje, ty do diskuzí nepatří

• Citovat
  • Upravit
Sarli2022
10.9.22 16:35
@Anonymní píše:

Ahoj, napiš mi do vzkazu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí