Finanční bezmoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5960
5.1.22 23:52
@Ou píše:
No pokud v bytě bydlíš, platíš nájem tak najednou nemůže chtít nějaké prachy navíc.

Stejně tak tě nemůže jen tak vystěhovat.

A zároveň jsou nadace, kde můžeš požádat právě o peníze na bydlení.

Zajdi do občanské poradny probrat jak se s majitelem bytu dohodnout

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

a tady jsou ty nadace

https://www.nadacelkj.cz/…to-zvladneme

https://www.nadace-agrofert.cz/…samozivitele

Problém je, že nemá platnou nájemní smlouvu, takže jí de facto může chytit za límec a vyhodit ještě teď večer. Na neplatnou smlouvu jí nedá nic ani charita. Zkusila bych i zaklepat na faru a modlit se za milosrdenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.1.22 23:54
@Limi123 píše:
Navíc ten problém s případným neplacením nemůže být nějak extra velký, když by ho vyřešilo jedno desetitisícové najemné dopředu.

navic zavolane po telefonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.1.22 23:54
@Anonymní píše:
Preklikl se o rok, takze smlouva mi jakoze koncila minulym rokem, proste mam neplatnou najemni smlouvu do toho všeho :,( takovou smulu muzu mit vazne jenom já :pocitac: :,(

ale houby, pokud skončila smlouva na papíře, ty tam bydlíš a platíš nájem tři měsíce od konce smlouvy a majitel tě písemně nevyzval k ukončení nájmu, tak se automaticky prodlužuje smlouva dál, po Nedají ti na to doplatek, ale tak jako tak by ti nedali do tří dnů 10 000 jen proto, že si to majitel usmyslel.

Od majitele chtěj věci pouze písemně, na výhružné telefony prostě reaguj tak, ať ti to pošle. A co pošle, to vem do té občanské poradny a nech si vysvětlit svoje práva - majitel si prostě dovoluje a zkouší co mu projde. A nech si pomoci zformulovat patřičnou písemnou odpoveď, kteoru budeš posílat doporučeně s dodejkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.1.22 23:55
@Kipa22 píše:
Zvýšily se energie a on ví, že z ní víc nevyrazí, tak se jí chce zbavit. Neobviňovala bych jí hned z nějakého asociálního způsobu života. Odsoudit je jednoduché, pochopit dá práci, tak se o to snaž místo hloupých urážek. Je snadné dorazit umírajícího, ale hrdinské na tom nevidím nic.

Energie už má dnes každý přepsané na sebe.

• Citovat
  • Upravit
13197
5.1.22 23:56
@Kipa22 píše:
Problém je, že nemá platnou nájemní smlouvu, takže jí de facto může chytit za límec a vyhodit ještě teď večer. Na neplatnou smlouvu jí nedá nic ani charita. Zkusila bych i zaklepat na faru a modlit se za milosrdenství.

v tomto pripade spise vyhra, ne?… vzdyt uz to. tu holky, co do toho vidi, nekolikrat zminovaly 🙈

Příspěvek upraven 05.01.22 v 23:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.1.22 23:56
@Kipa22 píše:

nemáš pravdu - pokdud bydlí a umí doložit že platí nájem, tak je normálně právně chráněná. Bordel v papírech má majitel a ještě se chová nehorázně.

Tipuju že je to gambler či něco podobné a prostě zkouší, z koho vyrazí prachy.

https://www.dtest.cz/…jednane-doby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.1.22 23:58
@Kipa22 píše:

Opět, nemůže, pokud má doklad o zaplacení nájmu. A nakonec i bez něj. Nešiř tady bludy, zákon je (často bohužel) na straně nájemníka.

• Citovat
  • Upravit
101744
6.1.22 06:17
@Limi123 píše:
Po uplynutí doby určité se smlouva o nájmu AUTOMATICKY prodlužuje na dobu neurčitou. Tudíž vyhodit tě NEMŮŽE.

Tohle absolutně není pravda, když o tom vis kulový, tak raději mlč a zkus si nejdříve alespoň v te diskuzi precist, jak to je, když to tu je uz několikrát správně.

Příspěvek upraven 06.01.22 v 06:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
6.1.22 06:18
@markytka3 píše:
kofola, ze? pracovala jsi nekdy? co otec deti? ty nemas hloupych 10tis. navic pro nenadale pripady? co to je chyba ve smlouve, na kterou ti prisli pri zebrani o davky?… co jsi majiteli provedla, ze prisel s timto pozadavkem?… nez tu zacnes „vykrikovat“, taky jsem matka samozivitelka se dvema detma a ted jsem si po celem dni sedla a odpoutala od prace… co ty jsi dneska, vyjma cigar a kaficka, delala za praci, kde by jsi si vydelala na zivobyti ty?

Ty jsi kus nechutné krávy, to svět neviděl. Taková dedukce, to fakt musí být člověk prasečí hnůj. Kopnout si do člověka v nouzi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
6.1.22 06:22
@Kipa22 píše:

No, to jestli ma nebo nema platnou smlouvu nevime, protože nebyla schopna poskytnout potřebné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
6.1.22 07:22
@markytka3 píše:
ty se nauc chapat psany text, jasne ve svem
prispevku pisi, ze jsem rovnez samozivitelka s dvema detma 🙈 a fakt potrebovat 10 tacu, byt nenadale, se svoji bankovni historii, by mi nedelalo problem na dve kliknuti 🙈… rozdil? ano, pracuji, pracuji xy hodin denne,… optej se sama sebe, kdo tak asi muze uvazovat jit kvuli
10ti tacum slapat? koho asi majitel bytu chce rychle, ze dne na den, vysachovat? bude odpoved znit - pravidelne platiciho, bezproblemoveho najemnika? pouzij mozek na odpoved…

To ty jsi nepochopila muj text devenko. Nekdo, kdo je sam samozivitel, by si mel zamest pred svym prahem. Bych te chtela videt jak bys pracovala byt na rodicaku a nemět hlidani napriklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
6.1.22 07:34
@markytka3 píše:
kofola, ze? pracovala jsi nekdy? co otec deti? ty nemas hloupych 10tis. navic pro nenadale pripady? co to je chyba ve smlouve, na kterou ti prisli pri zebrani o davky?… co jsi majiteli provedla, ze prisel s timto pozadavkem?… nez tu zacnes „vykrikovat“, taky jsem matka samozivitelka se dvema detma a ted jsem si po celem dni sedla a odpoutala od prace… co ty jsi dneska, vyjma cigar a kaficka, delala za praci, kde by jsi si vydelala na zivobyti ty?

@admin

Admini, vím, že se nechcete s nikým dohadovat a jde tu hlavně o sledovanost, ale opravdu tu necháte urážet zakl., nadávat jí do kofol atd.?

Za mě je tohle na smazání profilu.

Tak se zkuste pro jednou vzchopit a něco dělat, né jen na to koukat, jinak se nemůžete divit, že ta úroven tady jde do p.dele a málokdo se tu odváží položit jakýkoliv dotaz.

Pokud vám jde jen o klikání, sledovanost, aby to tufrčelo a nějaká rasistická urážka tu nevadí, tak pozměnte pravidla a co jsem napsala, považujte za bezpředmětné.
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
6.1.22 08:29
@Nenitamduch píše:
To ty jsi nepochopila muj text devenko. Nekdo, kdo je sam samozivitel, by si mel zamest pred svym prahem. Bych te chtela videt jak bys pracovala byt na rodicaku a nemět hlidani napriklad.

Jenže ony jsou některé, které to i tak dokážou a proto si myslí, že mají patent na rozum a mají právo všechny, ktere to nedokázaly, urážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
6.1.22 09:07

Co je to Kofola?( Limca asi v tomhle kontextu ne) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
6.1.22 09:12
@markytka3 píše:
a komu tim pomuzete? 🙈 ja polozila par otazek… ale asi jsi stejna socialni skupina - precti si sousledne autorky prispevky, treba ti to dojde 🥳

No spíš mi přijde, že ty jsi sociální skupina o které tady mluvíš. Už jen z toho, že nerozumíš psanému textu - tvé odpovědi na jiné uživatelky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí