Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Anonymní píše:
Anonymní- a myslíš, že by třeba maminka byla ochotná místo další půjčky vzít třeba nějakou druhou práci a ty dluhy z toho zaplatit? Má maminka třeba nějaké penzijní připojištění nebo životní pojistku? A nebo nějaké volné finanční prostředky, aby si to založila? Znám způsob, jak dostat peníze (provize) za to, že si převede pojistky k jiným společnostem. A následně, pokud by doporučila další klienty, tak by za ně dostala také provize. Z jednoho člověka to může být třeba 5000, ale může to být třeba i 30000. A takto by si podle mě mohla vydělat na splátku dluhů a nepůjčovat si žádné další peníze a nezadlužovat se ještě více. Člověk, který se tomu věnuje při zaměstnání, si může vydělat slušné peníze, vše záleží na jeho snaze, ale může to být třeba 30000-70000 měsíčně. A pokud se tomu věnuje profesně naplno, je schopen si ze začátku vydělat třeba 100.000 měsíčně a později mnohem více. Nejedná se o žádného pojišťováka, ale o vzdělávací společnost, která proškoluje lidi v oblasti finančnictví, aby si oni sami mohli uzavřít pojistky podle sebe, co jim nejvíce vyhovuje a dostali za to provize oni a né žádní finanční poradci.
Ale toto byl jen nápad, jak z toho třeba ven. My jsme taky byli ve finanční krizi a nám to pomohlo.
To si děláš legraci, ne? Člověka, který nemá ani tolik selského rozumu, aby se do takového průšvihu nedostal, bys poslal/(a) „radit“ s penězi (uzavírat smlouvy) někomu jinému, jo??? ![]()
Pak nemají být lidi (jako např. kate02) skeptičtí k finančním poradcům, že to může dělat každej… A se jí ani nedivím…
A smlouvy jen na sebe, aby jí to na provizích přineslo 600.000 Kč, si fakt neuzavře… ![]()
Jinak, pokud se chcete případně vyhnout finančním poradcům (protože v to nemáte důvěru), tak lze ještě zdarma využít služeb občanských poraden. Ty také poradí co se týče předluženosti: http://www.obcanskeporadny.cz/
Ted jdu od Černých ovcí,tam taky jedna naletěla a firma Amv jí místo pujčky dala životku.........Jak je to možný?A co mě ještě zaráží,že je spojitost s Axa.Mám se bát i já?Životku u nich mam taky........snad ale jinou.uKLIDNÍTE MĚ NĚKDO?
Ahoj, nečetla jsem celou diskusi jen posledních pár příspěvků, ale GE dělá konsolidace i na Home credit, Cetelem atd. (tzn. i na nebankovní společnosti). Co do konsolidace zahrnout (u GE) nelze je leasing a Provident.
Wiolla píše:
A čeho se bojíš?
Nevim,jestli je opravdu Axa solidní společnost,nebo je pravda něco z té reportáže.
jani09 píše:Wiolla píše:Nevim,jestli je opravdu Axa solidní společnost,nebo je pravda něco z té reportáže.
A čeho se bojíš?
Axa je solidní společnost. A pravda v té reporáži je, že AMV jsou darebáci.
To je jako kdyby tě někdo v autobazaru podvedl, že ti prodá třeba kradenou/bouranou/či jinak nevýhodně pošolichanou Felicii. Taky to neznamená, že je špatná firma Škoda, ale že jsou gauneři v tom autobazaru…
Wiolla píše:jani09 píše:Wiolla píše:Nevim,jestli je opravdu Axa solidní společnost,nebo je pravda něco z té reportáže.
A čeho se bojíš?Axa je solidní společnost. A pravda v té reporáži je, že AMV jsou darebáci.
To je jako kdyby tě někdo v autobazaru podvedl, že ti prodá třeba kradenou/bouranou/či jinak nevýhodně pošolichanou Felicii. Taky to neznamená, že je špatná firma Škoda, ale že jsou gauneři v tom autobazaru…
dÍK ZA UKLIDNĚNÍ,JA JSEM TO S MALM MOC NESLYŠELA,JEN JSEM SPOZORNĚLA A TU SMLOUVU,CO TAM MĚLA.
Moje máma se před několika lety, svojí vinou, a víceméně zcela zbytečně, dostala do šílených dluhů. V rámci rodiny jsme jí pomohli a půjčkama u bank a něco v hotovosti, jsme jí dluh splatili. Ona teď už poctivě platí nám - čímž splácí ony půjčky. A teď k dotazu.
Potřebujeme si vzít s manželem hypotéku, přičemž nebýt těch máminých půjček, které jsou na mě, bychom na ní v pohodě dosáhli, plus bychom měli ještě 8500 rezervu. jenže splátky oněch půjček jsou 8000Kč, takže budeme mít hypo dost nahnutou. Na půjčkách zbývá necelých 90 tisíc, jsou ještě asi na rok.
Brácha se nabídl, že by si vzal mámy půjčku na sebe, abych si já mohla vzít tu hypo. Jenže zjisti, že je v registru - kvůli kartě, kterou na něj měla máma, neplatila jí a schovávala upomínky, takže to nevěděl.
Nemá někdo zkušenost s nějakou půjčkou 80 tisíc bez registru?
Vím, že to není zcela ideální, ale oni ani ty půljčky od bank nejsou žádný terno. Např. na 140 tis. se přeplatí za 6 let 100 tisíc.
@Anonymní píše:
Nemá někdo zkušenost s nějakou půjčkou 80 tisíc bez registru?
Vím, že to není zcela ideální, ale oni ani ty půljčky od bank nejsou žádný terno. Např. na 140 tis. se přeplatí za 6 let 100 tisíc.
Moje zkušenosti s nebankovní půjčkou bez registru v takových částkách jsou, že často končí u exekutora. Také se bojím, že budete muset ručit nemovitostí, nebo autem, nebo něčím cenějším.
Poproste radši někoho v rodině o půjčení hotovosti.
Tu rezervu jste určila jak? Z kalkulačky banky na základě příjmů a výdajů, nebo Vašim výpočtem, kolik Vám měsíčně zbyde? Řešíte to, že nemáte papírově příjmy, nebo reálné příjmy?
Zkuste protáhnout splatnost hypotéky. Zkuste si část peněz půjčit přes stavebko - MPSS mají malé splátky (ale na delší dobu).
Petr
ospraednujem sa, ze to pridam anonomne, ale je to citlive tema.
v prvom rade je potreba sa uistit e dalsie dlhy sa nevyrabaju.
u nas bola situacia velmi podobna. mamnia si brala x-rokov (viac ako 15) pozicku na pozicku, nezvladala splacat. pozicky mala od vsadial odkial sa dalo, teda aj nedalo. potom jej uvahy boli, tuna sa zaplati malo, tak zaplatim tamto kde sa plati viacej. takze napr. nezplatila za mobil poslednu splatku a z dlhu 500 korun vznikol dlh 60.000 a podobne. blbe bolo este aj to, ze mamina nikomu nepovedala kolko si odkial pozicala, dokonca palila zmluvy, aby sme nezistili kde ma co vsetko napozicane. dlhy platila mamina vramci poznosti, ocino platil exekutorov, ktory chodili postupne. no a my deti sme pomahali kde sa dalo. ked sme len tak spocitali kolko sa vyplatilo dlhov bolo to nieco cez 2 mil. mamine sa stal uraz pred 4 rokmi a vtedy sme uz mali „istotu“, ze uz dlhy dalsie nevyraba. je to blbe, ale nebyt zdravotneho stavu maminy, tak by sa s dlhou stale nevyhrabala. 2 roky este chodili exekutory. takze naozaj je potrebne sa najprv uistit, ze uz dalsie dlhy nevznikaju. a ak sa tomu zamedzit neda, tak pristupit, aj k radikalnym rieseniam ako je aj rozvod.