Finanční podpora rodičů důchodců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
1.6.24 14:27
@Anonymní píše: Více

Proč to děláš? Najdi si psychiatra, tohle musí být extraporucha…..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.24 14:27

@ugluk Neskončil by na ulici. Prostě je utratil za věci, které tak nutně nepotřeboval dle mého, za oblečení například. Já se samozřejmě neptám, proč nevychází někdy s penězi, je mi to blbé.
Včera jsem si ale říkala, že jsem hloupá husa, že jsem tolik peněz už do něj dala a mohla jsem za to jet na pěknou dovolenou.
Ano, pracují oba mojí rodiče.

• Citovat
  • Upravit
36068
1.6.24 14:29

Ano jsi hloupá jestli dáváš otci, který si žije na vysoké noze a může sám pracovat, peníze na dovolenou a ostatní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69038

Pokud nevydělával statisíce, nevidím jediný důvod platit rodičům nějaký nadstandard. Jestli chce jet na dovolenou, ale nemá na ni, protože si koupil drahé auto, no tak holt bude muset šetřit a rok si počkat, no. Zvlášť, když pracuje. Stejně jako já nečekala od rodičů, že mě budou sponzorovat, když vydělávali víc jak já, neočekávají to oni ode mne, když je tomu naopak. Pokud jim pomoct chci, dělám to proto, že já to chci a je to potěší, ale nikdy v životě jsem neslyšela, že bych toho měla dělat moc. Chyba není v něm, chyba je v tvé hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Janli Nepotřebuji psychiatra. Včera jsem si říkala, že už to odmítám dělat. Včera řekl, jestli zase někdy pojedeme do Německa, mlčela jsem. Nepojedu.
Celý život neměl snahu šetřit a děsí mě, že mě bude vydírat v penzi, ať mu dávám peníze…

• Citovat
  • Upravit
6690
1.6.24 14:30

A co na to říci, že jsi blbá? To ani nemyslím jako urážku, ale nevidím jediný důvod. Zákonná podpora rodičům by byla v případě, že se sami neuživí. To co děláš je naprostá kravina. (Říkám jako někdo, kdo měsíčně rodičům posílá peníze jen tak, ale nikdo to nechtěl, nevyžaduje a nezneužívá!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.6.24 14:31

Tak proč ho to ty sama učíš? Dáváš mu peníze, platíš nákupy, sama se stavíš do pozice dojné krávy. Copak nemáš svoje děti, svoji rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.24 14:31

@JancaS84 Tak už hloupá nebudu. Nechci se už nechat zneužívat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.24 14:32

@hanka.br. Ne. Bohužel nemám svoje děti ani rodinu. Mám teď přítele, ale nevím, jestli to vydrží. Vídáme se krátce.

• Citovat
  • Upravit
69038
1.6.24 14:32

Jo, tati, klidně pojedeme do Německa, jen předem hlásím, že platím benzín, ale nákup každý za své. Oba chodíme do práce a pro mne je to citelný zásah do rozpočtu, šetřím na dovolenou s mužem a dětma, platím hypotéku nebo já nevím, co ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.24 14:33

@hanka.br. Tak je mi blbé, že jedeme do Německa, já dělám svůj nákup, on taky, tak to celé zatáhnu.

• Citovat
  • Upravit
69038
1.6.24 14:33

Píšeš, že nemáš rodinu. To je zcela nepodstatné, můžeš si šetřit na cokoliv, jsou to tvé peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.6.24 14:34

Ty ale opravdu nějakou odbornou pomoc potřebuješ, když je ti blbé nezaplatit celý nákup včetně PHM někomu, kdo to v pohodě může udělat sám. Můžeme spolu vyrazit někdy na nákupy? Ani nemusíme do Německa.

Příspěvek upraven 01.06.24 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22027
1.6.24 14:34

Spíš vidím opak, že rodiče podporují z výplaty i z důchodu své děti, vnuky, pravnuky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.24 14:35

@ugluk Tak on ví, že hypotéku nemám, děti nemám, tak na co se mám vymluvit? Že si šetřím už před čtyřicítkou má stáří, protože se nebudu moci na nikoho spolehnout?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!