Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Už konečně mam fotoaparát a potřebuju flashdisk, na zálohování fotek.Nechci o ně přijít,třeba po jejich upravení v počítači.
a co ti brání v jeho pořízení? taky se dají fotky dát na CD nebo DVD.
A co externí harddisk? taky dobrý, navíc se ti do něj vejde věcí ![]()
Musí to být nutně flashka? Já většinou co na ní dám, o to přijdu
páč jí velmi lehce někam založím nebo zapadne… manžel jí jen tak nosí po kapsách..... ![]()
Volila bych externí hardisk + vypálit fotky na CD. ![]()
barbanek píše:
Musí to být nutně flashka? Já většinou co na ní dám, o to přijdupáč jí velmi lehce někam založím nebo zapadne… manžel jí jen tak nosí po kapsách.....
Volila bych externí hardisk + vypálit fotky na CD.
Souhlas, fotky vždy zálohovat na 2 místa, externí disk a CD(DVD)… Jo a disk používat pouze na zálohování, jinak nikam nenosit, pouze nechat ležet ve skříni a CD/DVD v pravidelných intervalech kontrolovat a přepalovat na nová média, i z nich se data ráda ztrácí…
joo, externí harddisk je lepší. Vejde se tam těch fotek hodně. Flashky jsou menší, takže tam skoro nic nedáš.
Já teď kopírovala fotky za loňský rok a videa a bylo toho fakt hafo…
Pettulle píše:je jich tolik a nevim jakej.na cd fotky dam,ale i po uprave jich půlku vymažu,ješte to neumim a to by na CD/DVD nešlo.
a co ti brání v jeho pořízení? taky se dají fotky dát na CD nebo DVD.
rubberbear píše:
A co externí harddisk? taky dobrý, navíc se ti do něj vejde věcí
barbanek píše:Nevim
Musí to být nutně flashka? Já většinou co na ní dám, o to přijdupáč jí velmi lehce někam založím nebo zapadne… manžel jí jen tak nosí po kapsách.....
Volila bych externí hardisk + vypálit fotky na CD.
Laaja píše:
joo, externí harddisk je lepší. Vejde se tam těch fotek hodně. Flashky jsou menší, takže tam skoro nic nedáš.
Já teď kopírovala fotky za loňský rok a videa a bylo toho fakt hafo…
Díky vám všem za názory. ![]()
kazdopadne externi harddisk.. my mame doma dva, jeden na filmy a jeden na fotky ![]()
No manžel má v oblibě zn. Prestigio a western digital. Hlavně aby to mělo dostatečně velkou paměť…
ahoj, na DVD disk se vejde podle velikosti 2000 fotek, na externí harddisk o velikosti 160GB se vejde několika násobně víc fotek(DVD disk - má kapacotu 4,7 GB)
My máme doma hard disk Westerm Digital 160GB. máme tam 3000 fotek a není zaplnění ani z jedné třetiny.
Ahoj, poradíte mi někdo jaký externí hard disk zvolit? Cena kolem 2.tis. Moc se v nich nevyznám a nechci zvolit špatně
Díky moc
@jana kocmanova Verbatim je OK, určitě neprohloupíš s Western Digital nebo Seagate, to jsou držáky. Každopádně tohle je zrovna věc, u které se nevyplatí hledět na korunu, takže těm úplně levným značkám se raději vyhni.