Dětské prkénko na WC

612
29.1.11 13:58

Dětské prkénko na wc

Ahoj,kamarádka se chce zeptat.Má 18-ti měsíční dítě a učí ho na nočník,ale ten malej rošťák odmítá se na něj posadit a vůbec mít cokoli s nočníkem společného.Už ho to učí zhruba 2 měsíce.Chtěla by koupit dětské záchodové prkénko a zkusit to na něm.Poradíte které je dobré?Na kterém se dobře sedí a dobře drží na záchodové míse?Děkujeme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
29.1.11 14:05

Ahoj, poradím akorát tohle: hlavně si dát pozor a změřit to záchodový prkýnko, aby tam to dětský dobře sedlo! Já jsem dostala 2 různý prkýnka a ani jedno mi na wc nejde, protože jsou velký, takže mi nezbývá nic jinýho než buď počkat až bude druhý wc (a prkýnko na něj koupit podle těch dětských) a nebo je někde udat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.11 14:08

Tak za mě, prkýnko máme úplně obyč z obi, ale podle mě to těm menším dětem stejně není pohodlné, pokud nemají oporu pod nohama.

A pokud je u nich nočník úplně bojkotován, že si na něj ani nesedne a museli by ho zlomit, tak prkýnko podle mě nepomůže.
Na to si dítě musí tak nějak přijít, že se má vytento někam jinam než do plínky a je úplně fuk, zda je to do nočníku, do záchoda nebo kam.
Prkýnko mi přijde motivující až pro trochu mluvící chápající dítě, které jde navnadit, že bude chodit na záchod „jako velký“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
29.1.11 14:13

Ahoj,
tak já mám zase trochu jinou zkušenost než Gladys :wink:, syn zkoušel chodit na nočník, ale najednou se nějak „blokl“ a nechtěl na něj chodit, tak jsem zkusiůla dát prkýnko na záchod a tam začal chodit v pohodě a bez problémů, měl asi rok a 3/4.
Nějdřív jsem zkusila prkýnko od NUKu, ale to bylo blbé, tak nakonec máme úplně obyčejné bílé, jak tu někdo psal, taky myslím z Hornbachu. Pod nohy jsem mu dával malou stoličku a v pohodě :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
29.1.11 14:16

Ale taky souhlasím s tím, že bych to nijak „nelámala“, oni si na to ty dětičky časem přijdou, určitě bych to netlačila nějak násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
29.1.11 14:25

Děkujeme za rady.Též mám názor nechat to být a zkusit třeba později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
29.1.11 14:34

tak my když pořídili malýmu prkýnko tak mi čůral na to :mrgreen: tak se naučil sedět na wc bez toho a pašák :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
29.1.11 14:37
Mamina87 píše:
tak my když pořídili malýmu prkýnko tak mi čůral na to :mrgreen: tak se naučil sedět na wc bez toho a pašák :potlesk:
ŠIKULKA :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
29.1.11 16:51

Tak my jsme investovali do trochu dražšího sedátka od Bebe-Jou, něco pod pět stovek. Ale je nastavovací, je nahoru na prkénko, a perfektně drží - ani se nehne, i když malá na něm „rajtuje“. Ale koupili jsme ho až k druhým narozkám, dřív mi to přišlo brzo. K nočníku: záleží hodně také na tvaru a na výšce. Malá měla dva, a jeden bojkotovala, protože byl nízký a navíc se jí k němu lepila prdelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.1.11 17:14

Existuje vůbec nočník, ke kterému se prdka nelepí? Máme ikeácký, výškově ideální, ale po chvilince už je k zadečku přilepený, takže nemůžu dítě nechat trůnit samotné, protože si pak obsah nočníku vyleje na paty :roll:
(nejsem zastánce dlouhodobého vysedávání, ale dítě je občas jiného názoru :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.1.11 17:18

Já koupila prkénko normální , k tomu je rovnou i dětské a pak poklop.Je to takové tři v jednom a je to super.Stálo 500Kč a jsem spokojená.Nikde se nic neválí a nepřekáží.Je to vše u sebe,stačí jen zvedat a sundavat prkénka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
30.1.11 15:31

Máme dvě úplně obyčejný prkýnka a drží dobře. To první teda nedrželo, bylo velký, ovšem to proto, že jsem ho dávala na prkýnko a ono přitom patří pod prkýnko. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katey
30.12.11 21:22

prkenko budeme resit taky,ale opravdu zalezi na diteti. nase mala chodi na nocnik od 10 mesice, v 15mesicich si zacala rikat sama a v 16 ji zaujal zachod, takze nekdy vyzaduje jit tam a ma radost kdyz pak muze splachnout. zkousela bych to dal,ale nehrotila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák