Fler - jak funguje?

42
21.10.15 10:03

Fler-jak funguje

Ahoj holky :mavam:

Ráda dělám hand-made doma a dlouhou dobu jsem si dělala tyhle ruční výrobky jen sama pro sebe do domácnosti a tak. Teď už delší dobu uvažuju, že bych je začala prodávat, tak mě napadl fler portál jako na prvním místě. Chci se zeptat. Mohl by mi někdo zjednodušeně vysvětlit, jak to funguje? Když nic neprodám, tak nic neplatím za registraci? Jinak jak je to s poštovným? Musím si nejdříve vždycky zjistit, kolik bych platila za balík, když bych ho někomu poslala nebo tak? Nebo jak to funguje?

Díky moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11700
21.10.15 10:13

@Tinviel
Pokud chceš prodávat na Fleru, tak musíš mít živnostenské oprávnění. Sto lidí ti možná řekne, že ne, ale ano, je to tak prostě v zákoně.
A přesně- poštovné si určuješ sama. Jinak teda, těch prodejců je tam strašné množství, jestli nejsi nečím výjimečná, tak to snad ani nezkoušej. Záleží o co konkrétně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.10.15 10:19

Díky za odpověď,
ještě si to řádně prostuduju, než se rozhodnu, jestli bych měla od toho dát ruce pryč. Co se týče vyjímečnosti, o tom se asi bavit nebudeme, to budou muset časem posoudit jiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.10.15 10:28

No, jestli se chceš prosadit na Fleru, tak musíš mít teda zázračné výrobky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.10.15 10:42

No mě nejde o prosazení se, mě jde o to, že mě baví ruční práce a když se mi vrátí peníze aspoň za materiál, abych mohla vyrábět dál, tak budu spokojená. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.10.15 10:52
@radkka píše:
No, jestli se chceš prosadit na Fleru, tak musíš mít teda zázračné výrobky :palec:

Nevím jestli zázračné, prostě dobré, na profi úrovni. Ne amatérské.

Já na fléru nakupuju, když chci něco originálnějšího. Třeba u jedné holky jsem si tam „objednala“ koženou kabelku (měla jsem specifické požadavky a v konfekci jsem nesehnala) a nebylo mi líto čtyř litrů. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.10.15 10:55
@Bábrdl píše:
Nevím jestli zázračné, prostě dobré, na profi úrovni. Ne amatérské.Já na fléru nakupuju, když chci něco originálnějšího. Třeba u jedné holky jsem si tam „objednala“ koženou kabelku (měla jsem specifické požadavky a v konfekci jsem nesehnala) a nebylo mi líto čtyř litrů. :srdce:

To samozřejmě, ale myslím, že vzhledem k množství prodávajících a hlavně jejich kvalitě, bude těžké se prosadit i s dobrými výrobky.
Já tam nakupuji moc ráda, už dlouho, mám své oblíbené a prakticky už nakupuji jen tam, jsou ochotné ušít/vyrobit cokoli ve skvělém provedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
21.10.15 11:12

Kamarádka háčkuje. Háčkuje tam obrovský množství holek. A i tak pořád něco prodává. A dle mýho není nikterak výjimečná. Neživí se tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
16.10.16 14:10

Holky oživuji - prodáváte některá na Fleru? Popř. prodali jste už něco? Mám to jako zakladatelka - ruční práce mě baví, teď jsem na mateřské a mám po večerech čas a byla bych ráda, kdyby se mi vrátily peníze aspoň za materiál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
16.10.16 14:44

Neprodávám, fler byl fajn před cca 7 lety kdy začínal, ted uz je přehlcený spoustou výrobků různé kvality a dost ztrácí originalitu co se týče výrobků. Jeden něco vymyslí a x lidí okopíruje. Pokud tam chcete něco prodat, je dobré pořídit si živnostenský list. platí se tam provize z prodaných věcí tak jako na aukru, procenta najdete v obchodních podmínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
16.10.16 19:45

@smudlinky Chápu, takže pro mě, která v tom nejede ve velkém a dělá si to jen tak „for fun“ to není ;) Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.10.16 20:30

@cucik14 ano, prodávám… a jsem spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.10.16 20:33
@smudlinky píše:
Neprodávám, fler byl fajn před cca 7 lety kdy začínal, ted uz je přehlcený spoustou výrobků různé kvality a dost ztrácí originalitu co se týče výrobků. Jeden něco vymyslí a x lidí okopíruje. Pokud tam chcete něco prodat, je dobré pořídit si živnostenský list. platí se tam provize z prodaných věcí tak jako na aukru, procenta najdete v obchodních podmínkách.

originálních výrobků je tam víc než dost, bohužel i těch opačných… živnostenský list by měl být samozřejmostí… a když člověk dělá něco jiného, než většina, tak má velkou šanci na slušný prodej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.10.16 20:51

@cucik14 hele, většina z nás na Fleru začínala tak, jak máš v úmyslu ty… při mateřské jen tak, aby si to vyzkoušeli jako třeba malý přivýdělek… a pak už to šlo dál a dál a je to návykové, nejlepší kombinace spojení relaxu a užitku… a jaká radost, když se nějaký výrobek prodá a zabliká vykřičník o prodeji… pak už se nedá odolat a člověk vyrábí víc a víc… a je to ideální stav, když se z koníčka stane práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.10.16 12:51

Ahojky, holky! Já bych to určitě zkusila, za to nic nedáš :D
My teď s kamarádkou přemýšlíme nad otevřením menšího obchůdku s ručně vyráběnými šperky a doplňky, máme pár zájemkyň, které by nám dodávaly zboží. Jen mě mrzí, že lidičky z Fléru nemůžeme kontaktovat za obchodním účelem :( protože jsou tam opravdu skvělé věci.

Držím všem kreativcům pěsti. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat